Haşhaş Ekimi Yapan Elektronik Başvuru Yapacak

Tarım ve Orman Bakanlığının yeni yönetmeliğine göre, haşhaş üretiminde izin belgesi alabilmek için başvurular, kışlık ekilişlerde 1 Temmuz-30 Ekim, yazlık ekilişlerde 1 Şubat-15 Mart'ta Haşhaş Üretim Başvuru Sistemi (HÜBAS) üzerinden elektronik ortamda yapılabilecek. Haşhaş ekimi yapmak isteyenler Toprak Mahsulleri Ofisinden (TMO) izin belgesi alacak. TMO, yaptığı inceleme sonucunda ihtiyaca göre haşhaş ekimi için izin belgesi düzenleyecek. İzin belgeleri bir üretim yılı için geçerli olacak ve başkalarına devredilemeyecek. HÜBAS üzerinden başvuru yapmayan üreticilere izin belgesi verilmeyecek. Yönetmelik, 6 ay sonra yürürlüğe girecek.
FB_IMG_1562936415983.jpg

Geçmişte bakanlık adına iyi izlenim olmadı, içimden" bunda da vardır bir pislik " demekten alikoyamiyorum, haşhaş kabugu para etmiyor, fiyatlar yerlerde...