HAVA İLE ÇALIŞAN TRAKTÖR !‏


Bu yeni Havayla çalışan Motorlar mevcut Traktörlerede uygulanabilinecek.
İlk etapta 75 Hp veya 80 Hp gücünde olacak Traktörün üzerindeki hava tankları 3/4 saat sürekli çalışması için yeterli olacak ancak yedek Tanklar (Romork) altında 6/7 saatlik daha mevcut olacak yedek tanklardan traktöre hava takviyesi 2 dakkikada gerçekleşecek.


Resimde görüleceği gibi Pilot Köy de Köy meydanına yakın bir alanda Rüzgar ve Güneş Enerji sistemiyle sürekli Yüksek debili ana tanklara hava depolanacak.
Bu alanda Köyün elektirik ihtiyacıda karşılanacak Büyük tanklarda sürekli Hava depolanacak ve traktörler araçlar dolum istasyonundan Bedava hava ikmali yapacak Özel dolum yanlız 2 dakikada gerçekleşecek.
Köylü her Traktörün özel bir numarası olacak ve her dolumda ne kadar hava aldığı bilgisayara otamatik yüklenecek.


Hava motorları yağlama ihtiyacı yoktur yanlız 3 ayda bir Bitkisel yağ ile hava sistemini yağlamak gerekir buda zaten otomatik yapılır.
Traktörün Şanzuman ve diyer aksamları normal fabrikasyon kitabına göre yapılır.


Tribix hava motorları bilinen motorlardan fiziksel yapısı ufaktır ancak çok Güçlü Tork üretmektedir.
Traktörün üzerinde yine 12 Volt elektirik ve hidrolik sistemi mevcut olup Bedava yakıttan başka Fark olmıyacaktır.!


KONU İLE İLGİLİ SORULARINIZI BU PROJEYİ YÜRÜTEN MUZAFFER BEY BU KONU İÇERİSİNDE CEVAP VERECEKTİR








 

Ynt: HAVA İLE ÇALIŞAN TRAKTÖR !‏

Bu öyle basit bir iş değil. Oradan buradan alınmış resimlerle kendiniz yapmış gibi bazı sistemleri göstermek olmaz. Bunu bilerek mi yaptınız bilmeden mi bilmiyorum ama o yandan kesiti verilen sistem NH 2 hidrojen yakıtlı traktörün kesiti.
Biraz daha kaliteli ve özgün şeylerle tanıtım yaparsanız daha ilgi çekici olacaktır. Hiç inandırıcı gelmedi bana. Eskiden kullanılan buharlı motorlar devasa boyutlarına ve çok yüksek basınçlarına rağmen çok cüzi bir güç üretirken bu denli küçük ve hafif bir motorun o kadar fazla güç üreteceğini sanmıyorum. Bu kadar profesyonel bir AR-GE ' si olan ve uzmanlar tarafından yürütülen bir proje böyle Paint ' le karalanmış, acemice yapılmış fotoşop resimlerle falan anlatılmaz.
Ama bekleyip göreceğiz.

 
Ynt: HAVA İLE ÇALIŞAN TRAKTÖR !‏

hepimiz fizik dersinde görürdük hani bir oda dolusu gaz bir araç lastiğinin içine sıkıştırılabiliyordu bu mantıkdan yola çıkarsak böyle bir sistemin çalışıcağını zannetmiyorum çünkü biraz güç gerektiren anda gaz yine sıkışıcaktır dolayısıyla bu iş pek mantıklı gelmedi bana..
 
Ynt: HAVA İLE ÇALIŞAN TRAKTÖR !‏

anayurtlu 3105d link=topic=54623.msg578891#msg578891 date=1334181687' Alıntı:
yanma yok galiba abi pinomatik motor kullanılacak anladığım kadarıyla :S ama onada bi kamyon hava ister :D
Hava tabancaları mantığıyla çalışacağa benziyor da, bunada ÖTV koyarlar.:) Herkes biodizel üretmek için makina aldı, alırken tavsiye etti devlet, hava kirliliği v.s. bahanesiyle. Sonra üretim izniniz yok diye hepsini mühürledi.
 
Ynt: HAVA İLE ÇALIŞAN TRAKTÖR !‏

Temsili Traktör resimi evet alıntıdır. Ancak proje gerçektir.
Bütün detayları buradan pat diye verecek durumda değiliz patent ve koruma işlemleri yapıldığından dolayı Size FİKİR olarak bilgilendirme amacıyla buraya konmuştur.

Geyik veya Eleştiriler tabiki olacaktır saygı duyarım ancak bir kerede olsun sizi yakından ilgilendiren konuyu daha ciddi ele alıp benim görmediğim veya bilmediğim olayları dile getirirseniz bence daha faydalı olacaktır.!

Projenin gelişmesinde faydası olacaktır.
Bu proje gerçektir bu motor yapılmıştır ve kimse de artık yok edemez!! bu öyle veya böyle gerçekleşecektir.
Türkiye ' de olmasa Başka ülkelerde !!
Biz reklam meraklısı değiliz bir traktöre takıp üzerine bir manken bakan vs bindirip resim çekerek elimize bir şey geçmez BUNUN üZERİNE TÜRK ÇİFÇİSİ YAKIŞIR:
Yakında Alıntı değil gerçek resimleri ve videoları da yükleyeceğiz.
Saygılarımla
 
  • Beğen
Tepkiler: bbionik

Ynt: HAVA İLE ÇALIŞAN TRAKTÖR !‏

İşte budur .
Çevreyi ve bizi kirleten petrol ürünleri yakında 'ocağımıza kibrit suyu dökecek 'böyle giderse.Bir damla motor yağı bile çevreyi çok kirletiyor.Dönüp dolaşıp midemize girip bizi hasta ediyor.
ArGe diye ben buna derim.
Ümidimizi kesmeyelim.İnsanlar bunu başaracaktır.
 

Benzer Konular