Hayalinizdeki Kombine Ekipman Nedir?

20.yüzyıl sonlarına doğru traktörlerin büyümesi ve daha işlevsel olmasından sonra kombine ekipmanlar tarımda yaygınlaşmaya başladı. Bugün pek çok yerli tarım makinaları üreticisi de tek geçişte birden fazla iş yapabilecek kombine ekipmanlar üretiyor.

Bir çiftçi olarak henüz üretilmemiş ama mutlaka yapılalı dediğiniz Toprak işleme / Ekim kombinasyonları var mı?

1632249276411.png

ben olsam uzak yakın farketmez birkaç ekipmanı tarlaya aynı anda götürebileceğim kepçe sevk ettikleri römorka benzer bir römork yapardım,
ekipmanı traktörün kollarıyla yerleştirip römorka sabitlenebilir; gittiği yerde kolayca tekrar takabilir.aynı anda tohum ve gübre de kolayca taşınmış olurdu,
yakın veya uzak ekipman değiştirmek için eve gidip gelmeye gerek kalmazdı.hemde bozuk yollarda ekipmanı kollamak zorunda kalmamış olurdum,

Kombine ekim işten kaçma ve tembellik bence verime de ekstra katkısı yok zamandan ve mazottan tasarruf sağlıyor toprağı önce havanlandırmak ve organik maddelerin çürümesini sağlamak sonra güzel bir tohum yatağı hazırlamak ve ekim yapmak daha sağlıklı olacaktır
Yıllarca kiraya verdiğimiz yüzlerce dönüm ekim yapan bir kıracı sadece diskaro ile sürüp sonra ekim yapıyordu şu an tarla bizde verim kaybı var tarla asvalt olmuş ve çok ot var