Hayvan Gübresinden Biogaz Yapmak ?

Merhabalar ben çiftlikteki hayvanların gübresini biogaza yani metan gazına dönüştürmek istiyorum ama ne yapmam gerekiyor onu bilmiyorum gerekli malzemeler ve bu malzemelerin kullanımı konusunda yardıma ihtiyacım var yardım ederseniz çok sevinirim ...
Saygılar ...

Ynt: Hayvan Gübresinden Biogaz Yapmak ?

teşekkürler inşallah yapacağım araştırma aşamasındayım. Sitemiz üyeleri arasında bu sistemi kullanmakta olan var mı acaba ?

Bizimde planlarımız arasında biyogaz sistemi ve seperatörlü gübre havuzu var.Önce gübre havuzu sonra biyogaz sistemi düşünüyoruz.Fliegl ' ın sitesinde biyogaz makineleri var.

Sistemi kullanan olabileceğini sanmıyorum çünkü oldukça pahalı ekipmanlar içeren bir sistem olduğunu duymuştum. Büyük çaplı işletmelerde, yapılabilir hatta üretilen elektrik devlete satılıp büyük kar elde edilebilir.

Büyük sistemler çok pahalı ama ufak çaplı yani aile boy düşünürsek çok ucuza mal edilebiliyormuş...

ben mazot fıcısına yarıya kadar hayvan gübresi doldurdum su ilave ettim kapagına ceşme vanası takmıştım tam 3 ay boyunca gaz üretti deneme amaclı yapmıştım

Ben de deneme amaçlı olarak öyle birşey yapmayı planlıyorum yapınca fotoğraflarını atarım inşallah ...