HAYVAN TOHUMLAMA ÜCRETLERİ SİZCE UYGUNMU

Ynt: HAYVAN TOHUMLAMA ÜCRETLERİ SİZCE UYGUNMU

* Sürümdeki ineklerin meme yapısı bozu ise meme yapısını iyileştirebilecek boğa sperması kullanmalısın ,ayak yapıları bozuk ise ayak yapılarını et verimi düşük ise et verimini süt verimi düşük ise süt verimini artıracak sperma kullanarak sürünü iyileştirebilirsin bunlar bir anda olmaz zaman alır.Ama yapılması bence zorunludur.DİKKAT görüntüsü çok güzel ve düzgün olmayıp da verimleri yinede yüksek hayvanlar sürüden çıkarılmamalıdır.

*Bizim ülkemizde ilk doğumda 50 litre süt veren hayvanların sayısının çok olduğuna inanmıyorum yüksek verimli hayvanlar ancak yüksek konfor şartlarında bu verimlerini gösterebilirler. Malesef bizim ülkemizde bu kadar iyi koşulları sağlayan çok az sayıda işletme vardır. Bunlara inanma gözünle görmedikten sonra.

*Veteriner hekim işine gelince yaptıkları işe saygı duyuyorum, ama işine saygı duymayan kişi sayısı piyasada bol miktarda mevcut, adamlar ilaç satmayı veterinerlik sanıyorlar üretici zarar etmiş etmemiş kimin umurunda onlar alacakları paraya bakıyorlar.Tabiki hepsi aynı değil, şunu da gördüm köyde bir kişinin ahırına gelen veteriner hekim ahır sahibine demediğini bırakmadı yahu burada hayvan yaşar mı aç şu delikleri aç şu camları burada seni bağlasam iki günde veremden ölürsün beni bu koşulları iyileştirmeden bir daha arama sana dünyanın ilacını satsam almam demezsin ama burada bu hayvanlar iyileşmez sende benim arkamdan bir ton küfür edersin dedi.

*İşin özü şu biz kendimizi geliştirebilirsek kimsede bizi kandıramaz ve daha çok kar elde ederiz. Doğan kardeş bu iş böyle uzar gider kolay gelsin.

Çok teşekkür ederim. Dedğiniz çok doğru ilk önce kendimiz bilinçlenecez ki ondan sonra gelişmeyi bekleyelim.

serdar atılgan link=topic=52090.msg532297#msg532297 date=1328792553' Alıntı:
inekleri tosuna çekin sonrada destek alın .sunni tohumdan buzagı dogdu diye onada destek alın sonrada 5 .6 milyarlık inegi traktörün arkasına baglayıp dereye atın hiçmi düşünmüyorsunuz başınıza böyle bir olay geldiginde ben nerde bir hata yaptım diye
serdar kardeş bireysel düşünceni toplumu yargılayarak yorum yapma hakkınız yok ALLAH kimseye haram nasip etmesin anlş-*s

Ağır Abi link=topic=52090.msg532319#msg532319 date=1328793563' Alıntı:
Bir kez tohumlattıktan sonra ikinci kez tutmama olsılığında tosuna verebilirsiniz tekrr tekrr tohumlatıp para vermeye gerek yok gibi görünüyor tabı cins bir danaız varsa :) bnm kanaatim
MUHTARDAN AL HABERİ zuha-*-s

tohumların üzerinde seri numaları var onlardan boğanın nasıl oldugunu görebilirsin vet lerde cogunlukda resim var ama boga farklı :) alakasız oluyor birazda buzaya doğumdan sonraki bakımda cok etkili oluyor ilk 9 ay bakım cok onemli diye dusunuyorum

serdar atılgan link=topic=52090.msg532297#msg532297 date=1328792553' Alıntı:
inekleri tosuna çekin sonrada destek alın .sunni tohumdan buzagı dogdu diye onada destek alın sonrada 5 .6 milyarlık inegi traktörün arkasına baglayıp dereye atın hiçmi düşünmüyorsunuz başınıza böyle bir olay geldiginde ben nerde bir hata yaptım diye
Kardeş milletin parası 5-6 kez tohumlama yaptıracak kadar çok değil adam tohumlattırıyor veterinere tutmuyor boğaya çekiyor tutuyor yani birincisi boğanın tutma oranı daha yüksek ikincisi işin aslı hayvan doğal yoldan hamile kalmış olur üçüncüsü neden boğalar tutuyorda veterinerlerinki tutmuyor ,avrupada çiflik sahipleri kendileri tohumlama yapabiliyorlar bizim ülkemizde veterinerlere bağımlıyız sistem üreticiye sahte fatura kesme gibi illegal yol sunuyor 5 lira maaliyeti olan aşıyı 100 liraya yapıyorlar tutmuyor tedavi ilaç vs. tekrar bi dünya masraf yani bu iş senin baktığın pancereden görüldüğü gibi değil.

Bu cevabın üzerine bende uygulamamı yazayım öncelikle tutacağına emin olduğum hayvanları veterinere tohumlatıyorum ve kaliteli aşı attırıyorum,tutma riski olduğunu düşündüğüm hayvanlarıda kaliteli damızlık boğa bulunduruyorum doğal yoldan zamanı geldimi ona tohumlattırıyorum ve aynı gün veterineri çağırıp tohumlamada yaptırıyorum (tabi buzağıların babsı belli olmuyor ama) istatistik olarak benim işletmemde veteriner tohumlarının tutma oranı düşük buzağılar daha çok damızlık boağlrımdan olma.

doganbey1 link=topic=52090.msg534245#msg534245 date=1328907466' Alıntı:
Peki neden veterinere aşılattığınız zaman tutmuyor? Bunun nedeni nedir acaba?
Bunun birçok sebebi olabilir Doğancan örneğin:soğutma tankındaki sperma ölmüş-bozulmuş olabilir,veteriner tohumlama yaparken zaman kaybından spermalar ölmüş olabilir,tohumlama tam uygun zamanya yapılamamış olabilir,bazı durumlarda cubuktaki spermalar rahim içindeki yapıya göre yetersiz gelebiliyordur nede olsa bağanın bıraktığı siperma sayısı çok fazla nerdeyse uterusunı dolduruyordur hayvanın vs vs. sayabiliriz.

doganbey1 link=topic=52090.msg534245#msg534245 date=1328907466' Alıntı:
Peki neden veterinere aşılattığınız zaman tutmuyor? Bunun nedeni nedir acaba?
akşam cevap yazarken forbidden olduk...
başlıca sebebleri Hacıhimmet sıralamış...
boğanın ki, milyonlarca sperma, suni tohumlamada bir boğanınkini onlarca şırıngaya taksim ediyorlar,olasılık düşüyor tabi...
boğa; kızgınlığın en uygun anını zamanlıyor...
suni tohumlamada uygun kızgınlık dönemini yakalayamıyorsun.genelde geç kalınıyor,
iyi takip etmek, zamanlamayı tutturmak gerekir. veterinerde ' de çok iş var...