Hayırlısı olsun.oncelikle nekadar hayvan bakmayı duşunuyorsunuz acaba.hayvan miktarına göre arazi ihtiyacı değişecektir.eğer sulama imkanınız olursa sılajlık mısır onceliğinde urun almanız daha iyi olur.sulama imkanı yoksa ot ihtiyacı için yulaf yonca gibi ürünler ekilebilir.pelet yem verilecekse katkı için arpa yarması veya ezmesi gerekli.iyi bir beslenme sahlamak içinse hepsi şart.ben sulama alınımız olmadığı için sılajlık mısır haricinde geri kalan urunleri kendimiz üretiyoruz.ancak hepsi için 100donumden fazla araziyi sadece hayvancılık için ekiyoruz
Uyeligin hayirli olsun hemserim
Bende K.Biga da sut sigiri ve kuru tarim isi yapiyorum
Bu bahsettigin hesabi herkes yapamaz bende yapamiyorum
Artarsa satiyorum yetmezse aliyorum
Tabi tarim ve hayvancilikta verimler hic belli olmaz hep degisik olur iyi toprak sulu arazi farkli kirac toprak kuru arazi farkli olr
Tabi hesap yapmadanda hic olmaz yemi vaktinde tedarik etmek cok onemli kisin pahali olur
Canakkale nin neresinden sin
TrakKulüp Mobil Uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Hayırlısı olsun.oncelikle nekadar hayvan bakmayı duşunuyorsunuz acaba.hayvan miktarına göre arazi ihtiyacı değişecektir.eğer sulama imkanınız olursa sılajlık mısır onceliğinde urun almanız daha iyi olur.sulama imkanı yoksa ot ihtiyacı için yulaf yonca gibi ürünler ekilebilir.pelet yem verilecekse katkı için arpa yarması veya ezmesi gerekli.iyi bir beslenme sahlamak içinse hepsi şart.ben sulama alınımız olmadığı için sılajlık mısır haricinde geri kalan urunleri kendimiz üretiyoruz.ancak hepsi için 100donumden fazla araziyi sadece hayvancılık için ekiyoruz
Uyeligin hayirli olsun hemserim
Bende K.Biga da sut sigiri ve kuru tarim isi yapiyorum
Bu bahsettigin hesabi herkes yapamaz bende yapamiyorum
Artarsa satiyorum yetmezse aliyorum
Tabi tarim ve hayvancilikta verimler hic belli olmaz hep degisik olur iyi toprak sulu arazi farkli kirac toprak kuru arazi farkli olr
Tabi hesap yapmadanda hic olmaz yemi vaktinde tedarik etmek cok onemli kisin pahali olur
Canakkale nin neresinden sin
Tavsiyelerin için teşekkür ederim İsmail abi [emoji5] Haklısın tecrübe önemli. Zaten ben bu işi yaparken yanımda eşimin ailesi de olcak onlar zaten hayvancılık yapıyor ama kendilerine kadar 2 hayvan anca. Onların tecrübelerine ihtiyacım var bunu biliyorum. Ben kararlıyım bu işi yapıcam abi [emoji4]Ben hostein bakiyorum bizde oyle yeni yeni simental basladi
Rakkam soylemiycem kafa karistirir benim ektigim arazi kirac koyunda var biraz cok arpa yulaf bugday ekiyorum
Senin yasin da bu is hayal olsada su an olmaz diye bir sey yok
Memurlugun derdi baska bi isin daha baska
Bu istede izin yok birileri olacak basinda bakim saati hemde bilgili tecrubeli birileri
Bakici yada isletme sahibi bilgisiz tecrubesiz olursa hic olmayacak basit hatalar olur
Hem memurlugu hem bu isi basarabilen bir kac kisi taniyorum insan is degistirince dinlenirmis
Aileden gelen imkanlar var benim ve bu isi yapan bir cok tanidigin
Yada belli bir iste basarili olup bu ise yatırım yapanlar var bunu tavsiye ederim
Imkan isi hayvancilik heleki buyuk bas
Toprak uygun iklim bilgi tecrube olmali
Sıfırdan baslamak cok zor olmazda degil ama zor
Sana okulu bitirip meslek sahibi olmani tavsiye ederim
Sonra hobi olarak baslarsin bu ise hem kafan dinlenir
Herkes yapmaya caliyor hayvancilik cogalinca karliligi azalir boyle gitmeyebilir
Bu ise baslayip cok madur olanlar gordum ama elinde baska meslek olursa garanti olur
Siz 100 dönüm ekiyoruz demişsiniz. Kaç hayvanınız var peki?
Abi ben üniversite son sınıf öğrencisiyim. Kamu yönetimi okuyorum ama benim gönlümde tarım ve hayvancılık var. Devlet dairesinde bi odanın içinde ömrümü çürütmek istemiyorum. Krediyle giricem bu işe bu yüzden birazda korkuyorum ama bu da işe dört elle sarılmamı sağlıycak. O yüzden şimdiden ne kadar kabataslak bi şeyler öğrenirsem kafamda ona göre planlar yapıcam. Mesela senin kaç hayvanın var ve ne kadar yer ekiyosun? Ben reygrass ekmeyi düşünüyorum mesela. Çan Biga taraflarında eken var mı biliyo musun?
Ben gerek kitaplardan gerekse internetten kısacası bu konuda faydalanabileceğim neresi varsa faydalanıyorum öğreniyorum. Ama senin gibi bu işin içinde olan abilerimden sizlerin deneyimlerinizden yararlanmak bana daha çok şey katacağına inanıyorum.
Serdar ben 2011 senesinde carambamix ekmiştim. Verimi d gayet iyiydi. Sulak bir tarlada deneme amaçlı ekmiştim. 4-5 biçim aldık. Hayvanlarda çok iştahlı yiyor bu otları. Reygrass aynı adı değişik gibi birşey şiddetle tavsiye ederim. Bende tavsiye üzerine ektim memnun kaldım. Özellikle yaş iken süt verimi çok iyi diyordu arkadaşım.Bende 23 yaşındayım kardeşimSen süt sığırcılığı mı düşünüyorsun, yoksa besi mi? Ben işe krediyle başlayacağım için süt sığırcılığı düşünüyorum. Benim bu işi yapacağım yerde kooparatif 1,15'ten alıyor sütü. TAmam belki emeğinin ve fedakarlığının tam karşılığı değil bu fiyat ama yemini kendin üretince de az bi para değil düşünürsek.
O yüzden ne kadar yer ekmeliyimin peşindeyim burdaReygrass diye bir ot var araştırdım hakkaten güzel ve maliyet açısından çok işe yarayacak bir ot.
Teşekkür ederim kardeşimSerdar ben 2011 senesinde carambamix ekmiştim. Verimi d gayet iyiydi. Sulak bir tarlada deneme amaçlı ekmiştim. 4-5 biçim aldık. Hayvanlarda çok iştahlı yiyor bu otları. Reygrass aynı adı değişik gibi birşey şiddetle tavsiye ederim. Bende tavsiye üzerine ektim memnun kaldım. Özellikle yaş iken süt verimi çok iyi diyordu arkadaşım.
Süt düşünmüyorum. Kurulum maliyeti beni aşar. Mümkün olduğunca krediye bulaşmak istemiyorum. Bu sebeple besi danası üretimi ve besisi yapmayı düşünüyorum. Yani al-besle-sat(kes) şeklinde değil de kendim üreteceğim.Bende 23 yaşındayım kardeşimSen süt sığırcılığı mı düşünüyorsun, yoksa besi mi? Ben işe krediyle başlayacağım için süt sığırcılığı düşünüyorum. Benim bu işi yapacağım yerde kooparatif 1,15'ten alıyor sütü. TAmam belki emeğinin ve fedakarlığının tam karşılığı değil bu fiyat ama yemini kendin üretince de az bi para değil düşünürsek.
O yüzden ne kadar yer ekmeliyimin peşindeyim burdaReygrass diye bir ot var araştırdım hakkaten güzel ve maliyet açısından çok işe yarayacak bir ot.
Süt düşünmüyorum. Kurulum maliyeti beni aşar. Mümkün olduğunca krediye bulaşmak istemiyorum. Bu sebeple besi danası üretimi ve besisi yapmayı düşünüyorum. Yani al-besle-sat(kes) şeklinde değil de kendim üreteceğim.
Bunu birzaman bende düşündüm ama planlar istediğim gibi olmayınca hepsi suya düştü.Kasaplığa merakım var ama şimdilik 2. veya 3. planda. Kafamdakileri gerçekleştirebilirsem kasap+restoran gibi bir planım var. Üret+besle+kes+pişir+sat. Birilerinin 2 dudağından çıkacak rakamlara değil de tamamen kendi kararlarıma göre ilerlemek istiyorum. Yani aracılardan kurtulmayı, doğrudan tüketiciye ulaşmayı ve markalaşmayı planlıyorum. Belki yıllar sürecek bir proje ama sevdiğim işi yaparak, ileride güzel miras bırakmış olurum
.