arkadaşlar besicilik yaparken saman-fabrika yemi-arpa bunları hazır alıp besi hayvanlarından geçirdiğimizde kar edebilirmiyiz?Eğer edersek oran ne olur
Çağrı link=topic=84303.msg1007435#msg1007435 date=1433913809' Alıntı:Zaten fabrika yemi olmadan besi yapmak pek mümkün bişey değil bence.Samanin da öyle ahım şahım bi maliyeti yok kar edilmez diye bişey yok yani.Ankarada 1 dönüm tarlası olmayıp senede bin baş hatta daha da fazla hayvan besleyenler var.
Aba pikniği biliyorum da sahiplerini tanımıyorum ankaradaki tüm büyük besiciler tam dediğin sistemi uyguluyorDeHLiZ link=topic=84303.msg1007480#msg1007480 date=1433931119' Alıntı:Çağrı, Aba piknik dönercisini bilirsin, sahibiyle beraber askerlik yaptık, çocuğun adı Ertuğrul, amcalarıyla beraber çalışıyor, babası vefat edince o amcalarıyla beraber çalışmaya başlamış. Soy adını unuttum şimdi çocuğun, onların öyle bir besi işletmesi vardı, süte girdiler mi bilmiyorum 2010 ' dan beri konuşmadımaskerliği 2009 ' ta bitirmiştim. Onlar senin dediğin gibi yapıyorlardı, tüm her şeyi dışarıdan alıyoruz demişti çocuk, hayvanları Erzurum ve Kars ' tan topluyorlarmış, kendileri de Erzurumlu ' ydu. Belki tanıyorsundur sen de
![]()
emre_tuysuz link=topic=84303.msg1007739#msg1007739 date=1434029620' Alıntı:Ankara Istanbul dakı yemek fırmalrını bende bılıyorum...fakat bu ısletmelerı baz alıp besıcılıgı degerlendıremezssınız...
Onlar genel ıtıbarı ıle besıcılıgı kar etmek amacı ıle degıl...
Istedıklerı etı ıstedıklerı sekılde ve zamanda tedarık etmek ıcın yaparlar...
Bır nevı garantı amacı ıle...
Alakası yok.Buyuk besiciler den bahsediyorum ben lokantacilardan değil. Aksine besiciliği 5 10 baş bakan yanlış algılayıp yanlış yapıyor. Bu adamlar doğrusunu yapıp para kazanıyor. Vermeden almak Allaha mahsus bişey yedirmeden Kilo almasını bekliyor küçük üretici.emre_tuysuz link=topic=84303.msg1007739#msg1007739 date=1434029620' Alıntı:Ankara Istanbul dakı yemek fırmalrını bende bılıyorum...fakat bu ısletmelerı baz alıp besıcılıgı degerlendıremezssınız...
Onlar genel ıtıbarı ıle besıcılıgı kar etmek amacı ıle degıl...
Istedıklerı etı ıstedıklerı sekılde ve zamanda tedarık etmek ıcın yaparlar...
Bır nevı garantı amacı ıle...