Neden alınmasın. Biz ailece 2004 yılında çiftçiliği bırakıp, 2 sene içerisinde ekipmanları parça parça sattık. O zaman okuldu, işti filan pek ilgilenemedim. Tarlaları yabancılar ekmesin diyebbundan 5 sene önce emanet traktör ile 30 dekar Arpa ekerek tekrar başladım. 30 oldu 55, 55 oldu 110, 110 oldu, 150, 150 oldu 210.. Yavaş yavaş Dedemden kalan tarlaların bir çoğunu ekmeye başladım. 150 dekar olduğunda artık emanet traktör ile yürümeyeceğini düşünüp 70-56 aldım. 2 senedir kullanıyorum, aldığımında 1618 saat idi şimdi 1840 larda, 2 senede çalıştığı 200 saat(3.sezon ekimi dahil).
Tarladan gelecek paraya ihtiyacım çok da yok, çok şükür. Memurum, eşimde memur. Hafta sonları ya da senelik izinlerimden kullanarak gidip işleri yapınca rahatlıyorum. Tamamen keyfi, geçimimi zaten sağlıyorum, hatta bazen masrafları maaştan yapıyorum. Bir nevi altın günü gibi oluyor, sezon sonu toplu para geçiyor elime.
Sonbaharda ekip geliyorum, Mart'ın sonunda köye gidiyorum. Gübre, ilaç atıp geliyorum. Nisan'ın sonunda gezmeye gittiğimde yeşil yeşil tarlaları görünce çooook mutlu oluyorum, şükrediyorum.Emek ettiğin birşeyin yeşermesi, büyümesi gibi bir mutluluk olabilir mi? İşte bu hazzı yaşabilmek için de traktör lazım..