HİBELER AÇIKLANDI, ÇOK BÜYÜK OYUNLAR DÖNÜYO

Ynt: HİBELER AÇIKLANDI, ÇOK BÜYÜK OYUNLAR DÖNÜYO

2007 yılından beri uğraşıyorum hibe çıksında havalı mibzeri yenileyelim diye nerde arkadaş gavura hibemi çıkar kasara kayın pedere bi ilaç makinası çıktı hibe hemde bi dikili agacı bile yokken fanlı makina çıktı siz hangi araştırmadan bahsediyorsunuz

Arkadaşlar 2 defa bu kapsamda hibeli ekipman alan 3. kez alamıyor.Bu konuda bahsedilen türde söylentiler çok ama bilmeden vebal altına girmemek lazım.

alacaksan bölgende az olan yazılmayan makinalardan alacan bizim burda bahçe traktörüne yazılsan çıkma şansı %10 trakyada %80

arkadaşlar bana yardımcı olun ben bi türlü bakamadım izmir ödemişinkiler nerden bakılıyo

Ekipmana başvururken belirli şartlar var. Onlar öncelikli inceleniyor. Şartları sağlayanlar dikkate alınıyor. Şartı sağlamıyorsan şansın yok zaten. Şartları sağladığında da avantajlı olduğun noktalara bakıyorlar. Mesela genç çiftçi vs.. gibi bunlar daha şanslı. Tabi çok başvuran olunca bunlar nasıl sıralanıyor bilemiyorum. Ama çok tercih edilen bir ekipmanın çıkma şansı çok daha düşük. Bunu seçerken iyi düşünmek lâzım. Bölgenizde en az hangisi tercih ediliyorsa çıkma şansı çok yüksek. Mesela bize kanola tablası çıktı. Köyümüzde 3 kişiye çıktı. Ama Türkiye çapında tek başvuran bizdik. Hepimizede çıktı. Yani seçime çok dikkat etmek lâzım. Bir defada yedekten ilaç makinası çıktı. O zaman ilk verildiği zamanlardı. Kanola tablasıyla beraber disk tillera da yazıldık. Ama çok tercih eden olunca ona çıkmadı mesela. Ayrıca seçtiğiniz markada bu konuda önemli. Şimdi adam römork desteği koymuş. Fakat o markanın destek için gerekli evrakları tam değilse, o desteğin çıkma şansı yok. Başvuru yaparken seçtiğiniz markanın belgelerinin tam olmasıda çok önemli. Torpil falan yok mu? Onun için birşey diyemeyeceğim. Olabilirde olmayabilirde bölgeden bölgeye değişebilir.

Hibeler degil hileler aciklandi demek lazim kayseride 1tane mibzer holder yada tarima dayali ekipman cikmamis butun hepsi hayvanciliga dayali makinalar.bide 2 olay anlatacagim 2 sene once bi abimiz goble yazilmis bize geldi goble yazildim cikacak dedi.nasil diye sorduk il tarim mudurunu taniyom dedi bu adamin cok buyik bi ciftculigi falanda yok.neyse dedigi gibi kayseriye 2 gohle cikti birisi bu.2.olay busene hibe dosyami teslim ediyom ilce tarima memura bu dosyalarda sey oluyormu dedim direk torpilmi dedi.evet dedim il tarimda tanidigim varsa cikar yoksa bosuna yaİlmos olirsun dedi dedigi gibi bosuna yazilmis olduk.gerekli evraklarim tam ve hicbirisi sinirlarda falan degil epeyce coktu dekar falan ve ilk basvurusum netice yedk bile degilim adimiz bile yok zaten hic maleme yok. Hep hayvancilik.simdi bn diyorumki yuzde yuz hile ile yuzde elli hibe almaya hak kazanamamisiz. :)

Toprak Ağası link=topic=76564.msg904564#msg904564 date=1404816194' Alıntı:
arkadaslar lutfen kulaktan dolma şeylere itibar etmeyinnn ben kesınlıkle dumenler doncegıne ınanmıorum cunku basvurular ıtınayla ıncelenıor her seyın bır puanlaması var senın hayvanın yoksa yoncan yoksa ekılmısın yoksa devlet sana neden balya makınası versın lutfen basvuru sartlarını ıyı okuyun ona gore ekıpmanlara basvurun ben 2 senedır basvurdum cıkmadı bu sene cıktı cunku butun gereken şartları yerıne getırdım . . .
bencede kulaktan duyma konusmamak lazim mesela sen.yoncan yoksa hayvanin yoksa zaten balya makinasina basvuramazsin dosyan kabul edilmez bayi dosyani yapmiyor zaten

3 sene önce olması lazım mibzer almaya gitmiştim bayi git yazıl çıkarsa hibeli alırsın dedi bir tek o zaman başvurdum çıkmadı çıkan kişileride görünce daha o zaman anladım işlerin çoğunluğunun siyasetle döndüğünü o gün bu gündür hiç muhatap bile olmuyorum o işlerle takım ekipman lazım olunca gidip alıyorum hiç kimseyle uğraşıp ağrıtmam başımı

Tek bır sey dıyecegim ULKEMIZDE HANGI ALANDA ADALET VARKİ BU ALANDA OLSUN VE ADALET BEKLIYORUZZ BIZDE SUC ama napalım bır umuttur dıye yazılıyoruz ama yazılırkende aslında kendımızde bıkıoruz bu işin ıcınde hıle hurda oldugunu garıban çifçi bır umut dıor otekı taraftan zengın dahada zengın oluyor.

arkadaş her alan hileli alıyo diye bi laf söylemiyoruz kimseye. sadece izmir tarım il müdürlüğünün sayfasını açın, hak kazananları kazanamayanları sebeplerini ve yedek kazananları inceleyin. izmirde sadece 1 kadına bahçe traktörü çıktı, denizlide ise sadece acıpayamda 4 5 kişiye çıkmış. 137 adet reddedilmiş traktör dosyası var, ve bir sürü de yedek kazanan var, bu kadar insanın içinde sadece 1 bayanın hak kazanması uygun da geri kalan kimsenin dosyası uygun değil mi? bırak arkadaş yıkılmadık ayaktayız dertlerimizle başbaşayız zalimlere kötülere yenilmedik buradayız.

İzmir ' in hibe listesini inceledim.
2.202.093.93 liralık hibe dağıtılmış.
24.271.333.35 liralık hibe yedek bekliyor. Dağıtılan hibenin yaklaşık 11 katı hibe bekliyor.

Koskoca Tekirdağ hibe listesinde bu sene kazanan 121 kişi yedek liste 2514 kişi bu ne kardeşim futbol takımında bile bu kadar yedek yok.Geçen sene epey kişiye vermişlerdi.Yedek dediğin verdiğin kişi ile orantılı olur.Bu sene niye böyle oldu insanın aklına kurt düşüyor.

ben kendi düşüncelerimi demek isterim akp şuan iktidarda ise bence bunun sebebi köylu daha ıyısı olmadıgını düşünerek elleri akpye gidiyor bana görede şuan başka başkanlara bakıyorum biraz boş laf sölüyolar her neyse seni buraya çıkaran köylü sen bu köylügü niye ezmeye çalışıyn alınan vergilerin 3te 1 bile şuan köylüye yatırım amaçlı geri dönse şuan hiç kimse bu kadar şikayetci olmaz heryıl açıklama yapıyolar bilmem şu kadar mazot destegi bilmem şukadr gübre destegi kardeşim bana bu destklemeleri verme bu aldıgımız ürünlerin fiyatlarını düşürki hem üretici hemde tüketici bi nefes alsın çifçi bi kerede önünü görebilsin bu gün var yarın yok çifçi için allah hepimize sabır dayanma gücü versin

abdil link=topic=76564.msg904823#msg904823 date=1404939441' Alıntı:
ben kendi düşüncelerimi demek isterim akp şuan iktidarda ise bence bunun sebebi köylu daha ıyısı olmadıgını düşünerek elleri akpye gidiyor bana görede şuan başka başkanlara bakıyorum biraz boş laf sölüyolar her neyse seni buraya çıkaran köylü sen bu köylügü niye ezmeye çalışıyn alınan vergilerin 3te 1 bile şuan köylüye yatırım amaçlı geri dönse şuan hiç kimse bu kadar şikayetci olmaz heryıl açıklama yapıyolar bilmem şu kadar mazot destegi bilmem şukadr gübre destegi kardeşim bana bu destklemeleri verme bu aldıgımız ürünlerin fiyatlarını düşürki hem üretici hemde tüketici bi nefes alsın çifçi bi kerede önünü görebilsin bu gün var yarın yok çifçi için allah hepimize sabır dayanma gücü versin
muhalefete oy vermessen veya onun yonetmedıgı hukumeti nasıl olurda ıyı değil dıye yargılarsın anlamak guc sen bır oyunu ver bu adamlar bır kac sene yonetsın ondan sonra konus ıyı veya kötü dıye yanlıs dusunuyorsunuz chp mhp gecmıste kotulerdi diye hep mı kotu kalacaklar chp gevur mhp kavgacı eee akp dinci dinciden zarar gelmez mantıgı ile suan ülke paramparca olmus durumda sunu unutmayın kı bu ulkenın basına ne geldıyse bu sakallı amcalarımızın yuzunden geldi tc kalktı bayrak indi yerım sızın cozum surecınızı ...

zac link=topic=76564.msg904835#msg904835 date=1404942965' Alıntı:
muhalefete oy vermessen veya onun yonetmedıgı hukumeti nasıl olurda ıyı değil dıye yargılarsın anlamak guc sen bır oyunu ver bu adamlar bır kac sene yonetsın ondan sonra konus ıyı veya kötü dıye yanlıs dusunuyorsunuz chp mhp gecmıste kotulerdi diye hep mı kotu kalacaklar chp gevur mhp kavgacı eee akp dinci dinciden zarar gelmez mantıgı ile suan ülke paramparca olmus durumda sunu unutmayın kı bu ulkenın basına ne geldıyse bu sakallı amcalarımızın yuzunden geldi tc kalktı bayrak indi yerım sızın cozum surecınızı ...
ben şuan akp savunmuyorum iş yapan adamlarıda var soyup sogana çevirenleride bir gecedede %100 sen zamn ödedinmi şuan mhp veya chp başındaki adamlar degişsin hiç tereddütte bile kalmam şuan başa gelcek olanların hiç birisi benim gözümde yigiciden başka bişi degil ha şuan mhp başa geçmesinide çok isterim o bayragı indirenlere diregini biyerlerine monte edebilcek tek parti

omeryucel link=topic=76564.msg904749#msg904749 date=1404915332' Alıntı:
yedekten 6. sıradayım. varmıdır alabilme ihtimalim.
eğer yazıldığın üründen aynı ilçede asil kazanan olmuşsa ve bu almazsa diğer 5 kişi de almazsa kesinlikle alabilirsin ;D ;D ;D tıpkı almanyanın 7 gol haricinde sahada olmayışı gibi zuha-*-s
abdil link=topic=76564.msg904823#msg904823 date=1404939441' Alıntı:
kesinlikle haklısınız. başta adam gibi bi hükümet olmamasının sebebi karşısında adam gibi muhalefet eden olmamasından kaynaklı. daha önce de konu açmıştım vermesin istemem diye, sadece elektrik gübre mazot ve yemde bi güzellik yapsın çiftçiye destek onlarda kalsın önemli değil çiftçi onu çıkartır. şunu da belirteyim hiçbir parti yanlısı değilim ve hükümeti savunmuyorum

K.maras ta kazanan 233 kişi yedek 1400 kişi hic uygun görülmeyende kişide bi okadar bana 3 yılldır cıkmadı busene cıktı ..

izmirin bayındır falan oraları inceleyin ki oralara az mı çıkmış çok mu çıkmış, niye çok çıkmış anlarsınız. illa arkanı ya hükümete dayıcan ya da illa ki torpile