"HUMİKCAN" Humik Asit Siparişleri. SEYHAN KİMYA

Değerli üyeler hepinize selam olsun. Uzun zamandır kurulum ile uğraşıyordum. Allahın izni ile bugün üretime başlıyorum. HUMİKCAN için talepler geliyor. Bu taleplerin askıda kalmaması için buradan konu açıyorum. Humik Asit almak isteyen değerli arkadaşlarım buraya kaç litre istediklerini yazarsalar sevinirim.

Litre satış fiyatı Fabrika Çıkışı 5 TL olacak. Anbar veya kargo ile gönderilecek. Nakliye ücretlerinin KDV'sini ben ödeyeceğim. Ürünlerinde KDV ödemesi bana ait olacak.

Hocam merhaba
Yeni ektiğimiz kuru soğana atmamızın bir sakıncası var mı ? Soğanlar henüz çıkmadı stomp extra atacağız stomp ile birlikte atılabilir mi? Yoksa ürün çıktıktan sonra yaprağına mı uygulamak iyi olur? Atılırsa şayet dekara kaç litre atmamız lazım ? Ayrıca anıza ekilmiş buğday var biraz fazla gelişmedi ona uygulasak sonuç alabilir miyiz ve onun dekara ölçüsü kaç litre olmalı?
 
  • Beğen
Tepkiler: doganbey1
iyi akşamlar . ben buğdaylara kullanmak istiyorum ama dekara 200-400 ml demiştiniz önceki yorumlarınızda . fakat ben makine ile nasıl ayarlarım dönüme 400 ml
10 dekar yerînîz var örneğin ; holderin îçine 300 litre su 4 litre humik asit atacaksınız. Bunuda 10 dekar yerde bitireceksiniz. İlaçlama gibi düşünün. Cep numaram 0531-858-4402 ararsanız detaylı görüşebiliriz.
Hocam merhaba
Yeni ektiğimiz kuru soğana atmamızın bir sakıncası var mı ? Soğanlar henüz çıkmadı stomp extra atacağız stomp ile birlikte atılabilir mi? Yoksa ürün çıktıktan sonra yaprağına mı uygulamak iyi olur? Atılırsa şayet dekara kaç litre atmamız lazım ? Ayrıca anıza ekilmiş buğday var biraz fazla gelişmedi ona uygulasak sonuç alabilir miyiz ve onun dekara ölçüsü kaç litre olmalı?
Eğer çıkmadıysa soğanlar toprağa atabilirsiniz. Ölçüsüde 2 litre/dekar. Buğdaylara ise 200-250 ml/dekar olarak atabîlirsiniz. Cep numaram 0531-858-4402 ararsanız detaylı konuşabiliriz.iyi günler dilerim.
 
10 dekar yerînîz var örneğin ; holderin îçine 300 litre su 4 litre humik asit atacaksınız. Bunuda 10 dekar yerde bitireceksiniz. İlaçlama gibi düşünün. Cep numaram 0531-858-4402 ararsanız detaylı görüşebiliriz.

Eğer çıkmadıysa soğanlar toprağa atabilirsiniz. Ölçüsüde 2 litre/dekar. Buğdaylara ise 200-250 ml/dekar olarak atabîlirsiniz. Cep numaram 0531-858-4402 ararsanız detaylı konuşabiliriz.iyi günler dilerim.


Dinamik, girişimci üyemiz [MENTION=919]doganbey1[/MENTION] firmanız hayırlı olsun. İnşallah umduğunuzu bereketle beraber bulursunuz. Bu dileklerim müşterileriniz içinde geçerli elbette. Soruma geçeyim:

İkinci mesajda buğday için 200-250ml/da aralığını tavsiye etmişsiniz.
İlkinde ise üye önceki mesajlarda 200-400ml/da aralığı okumuş ve siz 400ml/da uygulama şeklini tarif etmişsiniz.

Dönem, verim beklentisi, bakım şartları, uygulama sayısı vb bir değişiklik yoksa bu farkın sebebi ve buğday için uygun doz aralığı nedir?
Bu iki mesajda bir hata mı var yoksa bilmediğim bir nokta varda ben mi kaçırdım?
 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: doganbey1
Dinamik, girişimci üyemiz [MENTION=919]doganbey1[/MENTION] firmanız hayırlı olsun. İnşallah umduğunuzu bereketle beraber bulursunuz. Bu dileklerim müşterileriniz içinde geçerli elbette. Soruma geçeyim:

İkinci mesajda buğday için 200-250ml/da aralığını tavsiye etmişsiniz.
İlkinde ise üye önceki mesajlarda 200-400ml/da aralığı okumuş ve siz 400ml/da uygulama şeklini tarif etmişsiniz.

Dönem, verim beklentisi, bakım şartları, uygulama sayısı vb bir değişiklik yoksa bu farkın sebebi ve buğday için uygun doz aralığı nedir?
Bu iki mesajda bir hata mı var yoksa bilmediğim bir nokta varda ben mi kaçırdım?

Abi öncelikle iyi dileklerin için teşekkür ederim. Bu tip uygulamalarda bir aralık değeri vardır. Kişini buğdayı kuvvetlidir iyidir 200 ml atar. Fazla para vermek istemez 200 ml atar, buğday zayıfıtr ortador 300 ml atar. Ben size bir aralık söylerim. Gerisi sizin maddiyatınıza ve mahsülüne kalır. Ayrıca üyemiz 400 ml yi nasıl uygularım diye sorduğu için o şekilde dedim. Yoksa bir mahsuru yok. O şekilde sorduğu için. Ha bunun ortası nedir dersen çoğu kişi 250 ml uygular. Başka aklına takılan bir soru varsa cevaplayabilirim.
 
Alt limit bitkinin o dönemde ve tavsiye edilen uygulama şeklinde olumlu etki göreceği minimum ve/veya ihtiyacı olan miktar, üst limit ise zarar görmeden tek seferde alabileceği maksimum ve/veya olabilecek ihtiyacını belirten miktar değil midir?

Eğer böyle ise önceki mesajlarınızda bitki boyu belirterek uygun dozu 200-400ml/da olarak vermişsiniz. Fakat bu sayfadaki soğan eken üyeye buğdayında kullanmak üzere dozu 200-250 ml/da demişsiniz.

Anlamadığım nokta şu ilk mesajdaki dozlar limitleri belirtiyor ya ikincisi? İkincisini genel kullanıcı ortalaması gibi mi algılayalım? Eğer öyle ise bunu belirtmek yanlış anlaşılmayı engelleyecektir.

Ambalaj üzerinde yada ruhsatta yazan dozlar nelerdir?

Eğer çıkmadıysa soğanlar toprağa atabilirsiniz. Ölçüsüde 2 litre/dekar.

* İkinci husus, soğan çıkmadıysa 2litre/da doz tavsiyesinde bulundunuz ve bunu "topraktan" diye tanımladınız. Muhtemelen anlaşılması gereken ürünün toprak uygulama dozu 2 litre/da. Bu uygulama toprak hazırlığında yapılır ve daha sonrasında toprak 5-10 cm karıştırılır ki uygulamadan beklenilen bitki besleme değil toprak yapısını düzenlemektir diye biliyorum.

Hal böyle iken, toprağa karıştırılmak üzere tavsiye edilen dozu üretici ekili tarlasına şimdiden atsa, çıkış olmadığından istesede bir çapa türü işlem yapamayacak. Kaldı ki çapa yapılsa bile sıra üzeri kalacak sıra üzerini yapsa bile soğanın çıktığı noktaya dokunamayacak. Bu durumda 2 litre/da uygulamasında sizce beklenilen etki görülülebilecek mi ve bu ( dönem itibari ile ) aşırı doz değil midir? Yada üyeyi ürünü çıkmasa bile humik asiti toprağa karıştıramayacağı duruma geldiğinden uygulaması gereken doz topraktan değil ( ürünü tavsiye edilen büyüklüğe geldiğinde ) yapraktan uygulanan doz tercihinde bulunması gerekmezmi?
 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: kimkidük
Alt limit bitkinin o dönemde ve tavsiye edilen uygulama şeklinde olumlu etki göreceği minimum ve/veya ihtiyacı olan miktar, üst limit ise zarar görmeden tek seferde alabileceği maksimum ve/veya olabilecek ihtiyacını belirten miktar değil midir?

Eğer böyle ise önceki mesajlarınızda bitki boyu belirterek uygun dozu 200-400ml/da olarak vermişsiniz. Fakat bu sayfadaki soğan eken üyeye buğdayında kullanmak üzere dozu 200-250 ml/da demişsiniz.

Anlamadığım nokta şu ilk mesajdaki dozlar limitleri belirtiyor ya ikincisi? İkincisini genel kullanıcı ortalaması gibi mi algılayalım? Eğer öyle ise bunu belirtmek yanlış anlaşılmayı engelleyecektir.

Ambalaj üzerinde yada ruhsatta yazan dozlar nelerdir?



* İkinci husus, soğan çıkmadıysa 2litre/da doz tavsiyesinde bulundunuz ve bunu "topraktan" diye tanımladınız. Muhtemelen anlaşılması gereken ürünün toprak uygulama dozu 2 litre/da. Bu uygulama toprak hazırlığında yapılır ve daha sonrasında toprak 5-10 cm karıştırılır ki uygulamadan beklenilen bitki besleme değil toprak yapısını düzenlemektir diye biliyorum.

Hal böyle iken, toprağa karıştırılmak üzere tavsiye edilen dozu üretici ekili tarlasına şimdiden atsa, çıkış olmadığından istesede bir çapa türü işlem yapamayacak. Kaldı ki çapa yapılsa bile sıra üzeri kalacak sıra üzerini yapsa bile soğanın çıktığı noktaya dokunamayacak. Bu durumda 2 litre/da uygulamasında sizce beklenilen etki görülülebilecek mi ve bu ( dönem itibari ile ) aşırı doz değil midir? Yada üyeyi ürünü çıkmasa bile humik asiti toprağa karıştıramayacağı duruma geldiğinden uygulaması gereken doz topraktan değil ( ürünü tavsiye edilen büyüklüğe geldiğinde ) yapraktan uygulanan doz tercihinde bulunması gerekmezmi?

Abi anlaşılamayacak bir durum yok. az öncede söylediğim gibi çoğu kişi 250 ml dekar kullanıyor yaprak uygulamasında. Bu bir ortalamadır. Yani genele vurduğun zaman çoğu kişi bu oranda kullanıyor. Dediğim 200-400 ml dekar bir aralık. Çiftçinin buğdayının durumunu görmeden ben net bir şey diyemem. Ki çiftçiye bir aralık sunuyorum. Bu aralıkta ürününe uygun olan dozu seç diye. Yine tekrar edeyim. Ortalama 250 ml/da.

Gelelim soğanın durumuna. Toprakta hiç soğan çıkmamışsa bu doz normaldir. Evet karıştırılması gerekiyor. Ben soğanda da denediğim için bu dozu verdim. Denememde de humik asit ıygulanan yerdeki soğanlar coşarken atılmayan yerdeki soğanlar öldü. Yaprakları ve kök kısmı çürüdü. Eğer soğan çıksa zaten ben o dozu önermem. 2 litre dekara atsa yapılacak olan çapa ve sulama ile karışır toprağa.

Ürün çıkmasa 250 ml/dekara atsa ne kadar etki görecek? Ben söyleyeyim çok bir etki göremez. O yüzden ben o dozu önerdim.

Abi ben insanlara faydalı olabilecek şeyleri söylerim. İnsanları zarara sokacak bir şeyi söylemem. Söylersem kendi ayağıma kurşun sıkmış olurum.

Yanlış analaşılmaları düzeltelim.

Ortalama yapraktan 250 ml atıyorlar. Limitleri 200-400 ml'dir.

Topraktan ise min 2 litre/dekardır.
 
ekim öncesi topraga vereceksen ekimden oncekı son tohum yatagı hazırlıgında 2-6 litre arası uygulama yapıp tohum karıstırılıp tohum yatagı hazırlanır...yapraktan 100-500 cc uygulama aralıgı mevcut aralık ...Ben arpa bugday yulaf cavdarlara yapraktan 200 cc uygulama yaptım....çift gubreleme yaptıgım 60 donum tohumluk arpa ektıgım yerlere 300-350 cc uyguladım... Seyhan Kimyanın ürünler pekmez gibi daha once o kıvamda hümik kullanmadım bakalım geri dönütleri nasıl olacak uygulamalarımızın
 

Abi anlaşılamayacak bir durum yok. az öncede söylediğim gibi çoğu kişi 250 ml dekar kullanıyor yaprak uygulamasında. Bu bir ortalamadır. Yani genele vurduğun zaman çoğu kişi bu oranda kullanıyor. Dediğim 200-400 ml dekar bir aralık. Çiftçinin buğdayının durumunu görmeden ben net bir şey diyemem. Ki çiftçiye bir aralık sunuyorum. Bu aralıkta ürününe uygun olan dozu seç diye. Yine tekrar edeyim. Ortalama 250 ml/da.

Gelelim soğanın durumuna. Toprakta hiç soğan çıkmamışsa bu doz normaldir. Evet karıştırılması gerekiyor. Ben soğanda da denediğim için bu dozu verdim. Denememde de humik asit ıygulanan yerdeki soğanlar coşarken atılmayan yerdeki soğanlar öldü. Yaprakları ve kök kısmı çürüdü. Eğer soğan çıksa zaten ben o dozu önermem. 2 litre dekara atsa yapılacak olan çapa ve sulama ile karışır toprağa.

Ürün çıkmasa 250 ml/dekara atsa ne kadar etki görecek? Ben söyleyeyim çok bir etki göremez. O yüzden ben o dozu önerdim.

Abi ben insanlara faydalı olabilecek şeyleri söylerim. İnsanları zarara sokacak bir şeyi söylemem. Söylersem kendi ayağıma kurşun sıkmış olurum.

Yanlış analaşılmaları düzeltelim.

Ortalama yapraktan 250 ml atıyorlar. Limitleri 200-400 ml'dir.

Topraktan ise min 2 litre/dekardır.

Bu mesajınızın sonunda yaptığınız düzeltmeden sonra buğday dozunda evet artık anlaşılmayan yer kalmadı. Daha doğrusu yanlış anlaşılmaya mahal verecek yerler düzeltildi.

Soğandaki denemeniz ekim sonrası çıkış öncesi 2 litre/dekar mıydı? Ekim öncesi toprak altına 2 litre/da uygulaması mı?

Çapa ile karışınca etkisi olmaz demiyorum ama aynı etkisi olmayacağını çok rahat iddia ederim. 250ml/da dozu topraktan uygulamayı kast etmedim. Kast ettiğim mesajımda da belirttiğim gibi çıkış öncesi değil " ürünü tavsiye edilen büyüklüğe geldiğinde " uygun doz miktarıydı. Soğanların ölüm sebebi humik asit yokluğundan değil stres koşullarına dayanamamaktadır muhtemelen. Çoşanlar ise asit sebebi ile ( buraya dikkat ) topraktan uygulama sonrası toprakta an itibari ile değil belli bir süreç sonucu düzelen yapıdan kaynaklıdır diye düşünüyorum. Zaten bu sebeple çıkış öncesi ile ekim öncesi 2litre/da uygulama arasında fark olacağını iddia ediyorum. Ama dediğim gibi çıkılş öncesi yapraktan uygulamaya nazaran daha iyidir bu başka.

Müşteri odaklı değilde ölümüne kar amaçlı bir yaklaşım hissetsem, benimde yaklaşımım bu şekilde kesinlikle olmazdı. Eksik bulurdum, ama iyi niyetinizden şüphem yok.

ekim öncesi topraga vereceksen ekimden oncekı son tohum yatagı hazırlıgında 2-6 litre arası uygulama yapıp tohum karıstırılıp tohum yatagı hazırlanır...yapraktan 100-500 cc uygulama aralıgı mevcut aralık ...Ben arpa bugday yulaf cavdarlara yapraktan 200 cc uygulama yaptım....çift gubreleme yaptıgım 60 donum tohumluk arpa ektıgım yerlere 300-350 cc uyguladım... Seyhan Kimyanın ürünler pekmez gibi daha once o kıvamda hümik kullanmadım bakalım geri dönütleri nasıl olacak uygulamalarımızın

Bu ürünü bilmiyorum ama topraktan uygulamayı 3 yıl önce ilçe müdürlüğünün bir demonstrasyonunu çerçevesinde hasat sonrası laboratuvar ( ürün ) analizli olarak bizzat uyguladım.

Yapraktan humik asit uygulama yıl sayısı ise net olmamakla beraber 10'un üzerindedir.

Ben bitki gelişimini gözle görülecek şekilde yaşadım. İnşallah siz ve diğer arkadaşlarda hisseder.

Not : Amacım yanlış anlaşılma ve akabinde yanlış uygulama sonucu karşılıklı hayal kırıklığı ihtimaline engel olma gayretinden öte bir şey değil.
 
Bu mesajınızın sonunda yaptığınız düzeltmeden sonra buğday dozunda evet artık anlaşılmayan yer kalmadı. Daha doğrusu yanlış anlaşılmaya mahal verecek yerler düzeltildi.

Soğandaki denemeniz ekim sonrası çıkış öncesi 2 litre/dekar mıydı? Ekim öncesi toprak altına 2 litre/da uygulaması mı?

Çapa ile karışınca etkisi olmaz demiyorum ama aynı etkisi olmayacağını çok rahat iddia ederim. 250ml/da dozu topraktan uygulamayı kast etmedim. Kast ettiğim mesajımda da belirttiğim gibi çıkış öncesi değil " ürünü tavsiye edilen büyüklüğe geldiğinde " uygun doz miktarıydı. Soğanların ölüm sebebi humik asit yokluğundan değil stres koşullarına dayanamamaktadır muhtemelen. Çoşanlar ise asit sebebi ile ( buraya dikkat ) topraktan uygulama sonrası toprakta an itibari ile değil belli bir süreç sonucu düzelen yapıdan kaynaklıdır diye düşünüyorum. Zaten bu sebeple çıkış öncesi ile ekim öncesi 2litre/da uygulama arasında fark olacağını iddia ediyorum. Ama dediğim gibi çıkılş öncesi yapraktan uygulamaya nazaran daha iyidir bu başka.

Müşteri odaklı değilde ölümüne kar amaçlı bir yaklaşım hissetsem, benimde yaklaşımım bu şekilde kesinlikle olmazdı. Eksik bulurdum, ama iyi niyetinizden şüphem yok.



Bu ürünü bilmiyorum ama topraktan uygulamayı 3 yıl önce ilçe müdürlüğünün bir demonstrasyonunu çerçevesinde hasat sonrası laboratuvar ( ürün ) analizli olarak bizzat uyguladım.

Yapraktan humik asit uygulama yıl sayısı ise net olmamakla beraber 10'un üzerindedir.

Ben bitki gelişimini gözle görülecek şekilde yaşadım. İnşallah siz ve diğer arkadaşlarda hisseder.

Not : Amacım yanlış anlaşılma ve akabinde yanlış uygulama sonucu karşılıklı hayal kırıklığı ihtimaline engel olma gayretinden öte bir şey değil.

Abi soğanları annem dikmiş. Bende dekara 2 litre gelecek şekilde ayarlaım ve dikildikten sonra püskürtme yolu ile attım. Ve su verdim o kadar. 2 hafta sonra baktığımda atılmayan yerdeki soğanlar ölmüştü.

Humik asit, olumsuz çevre koşullarına karşı bir ortam oluşturdu dİyebiliriz. Sonuçta atılan yerdeki soğanlar çok güzel gelişmiş, atılmayan yerdeki soğanlar ölmüş ve/veya cılız kalmışsa bu humik asidin etkisini rahatlıkla göstermektedir.

Bende ekim öncesi ile ekim sonrası uygulanan yerin aynı olmayacağı kanaatindeyim. Ama ona yakın olacağını biliyorum.

Müşteri odaklı olmasam %24,7 içerikli ürünü 100 TL ye vermez ve insanların bilinçlenmesi için bu kadar uğraşmazdım. Çok teşekkür ederim iyi dileklerin için abi.

Ayrıca yine pazartesi günü ektiğim mısır ve ayçiçeklerinde humik asit atılan yerlerde çimlenme başladı. Atılmayan yerlerde bir kıpırtı yok.

Tekrardan teşekkürler. Umarım yanlış anlaşılmaya mahal verecek noktalar düzeltilmiştir.
 
Kendi adıma anlaştık diyebilirim [MENTION=919]doganbey1[/MENTION] .

Bazen ayrıntı, yerinde koyulan şerh, boğucu ve gereksiz hatta müşteriyi ürkütür diye firmaların pek çoğunun kaçındığı bazı noktalar. Yönetim işletmesi ( adını yanlış hatırlamış olabilirim ) hocamız bir derste " en iyi reklam insanın yaptığı reklamdır" demişti. Aynen öyle iyi yada kötü reklam çok etkiliyor. Bu sebeple kanımca müşteriye ürün satamamaktan değil memnun edememekten sakınmak işi eninde sonunda bizim lehimize çevirecektir.

Umarım bende derdimi kırmadan anlatabilmişimdir. Yoksa sizi sıkıştırmak, eksik bulma gibi bir hırsım yok.

Tekrar işiniz hayırlı olsun. Önünüz açık olur inşallah.
 
Kendi adıma anlaştık diyebilirim [MENTION=919]doganbey1[/MENTION] .

Bazen ayrıntı, yerinde koyulan şerh, boğucu ve gereksiz hatta müşteriyi ürkütür diye firmaların pek çoğunun kaçındığı bazı noktalar. Yönetim işletmesi ( adını yanlış hatırlamış olabilirim ) hocamız bir derste " en iyi reklam insanın yaptığı reklamdır" demişti. Aynen öyle iyi yada kötü reklam çok etkiliyor. Bu sebeple kanımca müşteriye ürün satamamaktan değil memnun edememekten sakınmak işi eninde sonunda bizim lehimize çevirecektir.

Umarım bende derdimi kırmadan anlatabilmişimdir. Yoksa sizi sıkıştırmak, eksik bulma gibi bir hırsım yok.

Tekrar işiniz hayırlı olsun. Önünüz açık olur inşallah.

Eyvallah abi. Benim içimde bir dışımda bir. Görmediğim gözlemediğim bir şeyi söylemem hiç bir zaman. 4 sene çeşitli ürünlerde denedim baktım gözledim. Çok para kazanmak gibi bir derdim de yok. Az olsun ama temiz olsun, helalinden olsun. Bu bana yeter de artar. Önemli olan sizlerin kullanıpta ürünlerden memnun kalması. Sağlıcakla kal abi. Hayırlı kandiller.
 

Benzer Konular