İcar sözleşmesi

Burda birinin başına geldi kaymakama gitti hatta daha ekmemişti ilk yıl ayçiçeği ekmiş 2.yıl buğday ekebilmek için kaymakam bu yıl da kiracı ekecek demişti.

arkadaslar benim basıma geldi resmi olarak olan şu kesinlikle kiracı ekemiyor. bizzat basıma geldi kuzu kuzu aldılar tarlayı mülk sahibi değiştiği anda sözleşme iptal oluyor bunu hukuki olarak yasayan biri olarak yazıyorum[emoji17]

Tarlayı yeni alan kişi eski sahibinin imzalamış olduğu hiçbir anlaşmadan sorumlu değildir. Bizde tarla aldık yaşadık aynısını ama kiracının mahsülünü almasına müsade ettik,

Kiralama işlemi noterden yapılıp Tapuya felanca kişiye şu kadar süre ile kiralanmıştır diye şerh düşünmediği surece Tamamen alan kişinin insiyatifine kalıyor ... Ancak kiraladigi kişiden hak talep edilebilir ...Alan kişinin kiralayana karşı hiç bir sorumluluğu yok Şerh düşünmediği surece ...

Tarlayı yeni alan kişi eski sahibinin imzalamış olduğu hiçbir anlaşmadan sorumlu değildir. Bizde tarla aldık yaşadık aynısını ama kiracının mahsülünü almasına müsade ettik,

Yasa da bile yeri var. Kuralları geçtim etik değil zaten. Ben satın aldım çıkan mahsül benim kimse diyemez. O yüzden de eken sözleşme olmasa dahi biçer.

Ev kira sözleşmeleri gibidir bu aslında sözlü sözleşme de bir sözleşmedir yani ortada hiçbir kağıt evrak belge olmasada. Tarla sahibinin hesabına para yatırdığınızın makbuzu sende oldukça tarlayı en az 2 yıl işlersin (adam seni mahkemeye verse bile tahliye davası haklı bulunup seni çıkarana kadar 2 yıl geçer)