İki durum arasında kalmak

Canlı hayvan işi çok fazla risklidir,
Rasyonda nişasta fazla geldi, hayvanın ayaklarına vurur, besi 1 ay geri gider, toparlanması 3 ay sürer, 4 ay cepten yer.
Hava sıcak olur, 3 ton süt, 2,5 tona düşer, klima 1 ayda kendini amorti eder.
Çevrede küçük çapta besi yapabilecek işletmelerin tamamı boş duruyor, büyük işletmelerin bazıları ise hayvan alımı yapmıyor,
Allah kolaylık versin.
 
  • Beğen
Tepkiler: Desirous
Arkadaşlar öncelikle hayırlı akşamlar dilerim.

Hali hazırda bir firmada mühendis olarak çalışıyorum ve 8 bin lira yakın maaş alıyorum. Daha iş hayatındaki ilk yılım olmasına rağmen aklımda besi hayvancılığı var ve işi bırakıp besicilik yapmak istiyorum. 1-1.5 milyon lira ile Tekirdağ’da ahır kurmak istiyorum.

Yeterince bilgim olduğunu düşünüyorum.

Sizce ne yapmayalım?
söylenenlere çok takılma hayalinin peşinde koş nerede kafan rahat ise orada ol bende 2 yıl önce süt hayvancılığına başladım tam gaz devam 💪💪 oo 8 bin çok paraymış be valla her ay gelse ne güzel olur he ama ne stress ile ne baskılar altında kazanıldığını kimse düşünmüyor dostum hayallerinin peşinde koş. iyi akşamlar
 
  • Beğen
Tepkiler: Desirous
Kıymetli arkadaşım,
Memlekette yoğun bir beyin göçü varken senin gibi zeki insanların ülkemizde çalışıyor ve emek veriyor olmasına bir öğretmen olarak gururlandım. Hayvancılık işini seviyor olman suç değil ama kafadan çok aşırı bir işe girmek yerine orta halli bir müessese kurup vaziyete bakarak gelecek yıllardaki değişimini planlaman bana daha mantıklı geldi.Basina da bir aile tut olsun bitsin. Gel bu nadide mesleğini elinin tersiyle itme. Sizler mühendisler ordusu olarak ülkemizi tam bağımsızlık yoluna taşıyacak nadide genlersiniz. Cennet mekan Atatürk bunu isterdi. Yolun bahtin açık olsun kıymetli arkadaşım.
 
Benim bildiğim ithal hayvanla-kurbanlık veya normal besilik yurtiçi malı aynı ahırda bakamıyorsunuz. İthal hayvan için devlet karantina bölgesi vs. istiyor diye biliyorum.

Dışarıdan gelen hayvanlar genelde 300 ortalamasında oluyor. Benim bildiğim kesim karkas fiyatı genelde 1 TL ucuz oluyor. Benim gördüğüm şuanda hayvan fiyatları 23TL canlı civarında. 200 kg 4500-5000TL arası simental ve kırmalarını alıp 10 ay beside günde 1.5-1.55 kg aldırıp 650-660kgda kesime gönderip 360 kg karkasla kesime yollarsanız oda çok karlı oluyor.

Ahır düzenlemesinde hayvanlara ne kadar yer ayıracağınızı-düz padok mu yoksa ızgara mı olucak bunları iyi belirlerseniz rahat edersiniz.

Mahsuru yoksa hangi üniden mezun olduğunuzu ve hangi şirkette çalıştığınızı sorabilir miyim ? Bosch gibi geçiyor içimden de merak ettim.

Savunma sanayi odaklı bir şirket ve sözleşme gereği isim veremiyorum. ODTÜ mezunuyum.

Söylediklerinizi dikkate alacağım. Teşekkür ederim.
 
Selam sayın arkadaşım, iyi bir üniversite mezunusun, akıllı olmalısın , aklını bunlarla körleme , mesleğinde ilerlemeye bak.sizin meslekte bi yazılım , bi kaç milyon ediyor, yakınım var biliyorum, yapmayın iş değil bu işler .20 senedir, tarım hayvancılıkla uğraşırım , sıkıntısını para için çekmeye deymez.ihya olanı görmedim.paranızıda başka yerlerde değerlendirirsiniz.başarılar dilerim.
 

Benzer Konular