İlaçlama makinesi pompası, soğuktan zarar mı gördü acaba?

Cümleten selamün aleyküm.
Tarla ilaçlama makinesine(holder) kış girmeden önce antifirizle suyu karıştırıp döktüm. Sonra da antifirizli suyun her tarafa dağılması için şaftı çevirdim.
Bugün hava sıcaklığı -20 olunca holderi kontrol etmek için şaftı çevirmeye çalıştım lakin şaft yarım tur anca döndü. Acaba pompa soğukta zarar mı gördü?

Şahsen makinayı temizleyip pompanın altındaki tapadan içinde kalan suyu da boşalttıktan sonra tekrar kullanacağım güne kadar ellemiyorum makinaya, antifrizli su da koymuyorum. 12 senedir sorunsuz çalışıyor, kaliteli bir şey de değil merdiven altı Konya makinası.
Dönüp dönmemesi arızaya işaret değil, hatta elle çevirebilseniz bu normal değil diye düşünürdüm. Elle mi çevirdiniz?

Şahsen makinayı temizleyip pompanın altındaki tapadan içinde kalan suyu da boşalttıktan sonra tekrar kullanacağım güne kadar ellemiyorum makinaya, antifrizli su da koymuyorum. 12 senedir sorunsuz çalışıyor, kaliteli bir şey de değil merdiven altı Konya makinası.
Dönüp dönmemesi arızaya işaret değil, hatta elle çevirebilseniz bu normal değil diye düşünürdüm. Elle mi çevirdiniz?
Bir yağcı, antifirizli suyu makinenin deposuna dökünce şaftı elle çevir ki su makinenin tüm aksamına dağılsın diye tavsiyede bulunduğu için kıştan önce suyu depoya döküp, memelerden su akıncaya kadar şaftı elle çevirdim. Fakat şimdi şaft elle dönmüyor.
Bir de belki farkına varamadım, pompanın altında su tahliye tapası mı var? Eğer öyleyse neden kimse tapadan suyu boşaltmak gibi kolay yol varken antifiriz kullanmak gibi zor yolu tercih eder? Acaba çoğu kişi böyle bir tapanın varlığından habersiz mi, yoksa pompa marka veya modeline göre bu özellik değişiyor mu?