İlaçlama makinesi yapımı

Arkadaşlar benim600 lt 10metre kanatlı ilaçlama makinem var ancak tarlalarım büyük (60dekar 110dekar ,95dekar,90dekar)ve yakındada su olmadığından yaprak gübresini ve ilacı atmakta zorlanıyorum. Ben kendi becerim ve eldeki malzemeler ile büyük bir ilaçlama makinesi yapmak istiyorum .2 tonluk su tankını* *eski patos şasesine montaj yapıp basınçlı ilaçlama pompasını tanka bağlayıp benzinli 10 beygir motoru da ilave edip kombine yapmayı düşünüyorum .sadece 16 metrelik kanat ve basınçlı ilaçlama pompasına ihtiyacım var . Hariçdekiler elimde mevcut.sizce iş yaparmı.sağlıklı olurmu.istediğim randımanı verirmi...

TrakKulüp Mobil Uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Mevcut durumdaki makinenize karışmayın onun yerine 3 tonluk su tankeri alın,tankerin ayaklığıda krikolu olsun ve böylece ikisini birden traktore bağlayıp istediğiniz yere goturebilirsiniz. Bunun dışında su tankeri bir çiftçiye her zaman lazım olur.

Arkadaşlar benim600 lt 10metre kanatlı ilaçlama makinem var ancak tarlalarım büyük (60dekar 110dekar ,95dekar,90dekar)ve yakındada su olmadığından yaprak gübresini ve ilacı atmakta zorlanıyorum. Ben kendi becerim ve eldeki malzemeler ile büyük bir ilaçlama makinesi yapmak istiyorum .2 tonluk su tankını* *eski patos şasesine montaj yapıp basınçlı ilaçlama pompasını tanka bağlayıp benzinli 10 beygir motoru da ilave edip kombine yapmayı düşünüyorum .sadece 16 metrelik kanat ve basınçlı ilaçlama pompasına ihtiyacım var . Hariçdekiler elimde mevcut.sizce iş yaparmı.sağlıklı olurmu.istediğim randımanı verirmi...

16 metre kolu kendin yaparsın, 3 mebranlı pompa ve filtre sistemi gerekli, şaft ile traktörden hareket ver ne yapacan benzinli motoru. patoz şasesi iyide, dingil köşebent olduğu için hemen eğilir, ya güçlendir yada dolu dingil kullanırsın.

öncellikle fikrin güzel. tebrikler ama ekleme kaynakla falan uğraşma yerin çokmuş. bence tekerlekli iki tonluk tarla tipi çekilir tip makine al tavsiye ederim.

öncellikle fikrin güzel. tebrikler ama ekleme kaynakla falan uğraşma yerin çokmuş. bence tekerlekli iki tonluk tarla tipi çekilir tip makine al tavsiye ederim.
Serdar başkan o söylediğiniz makine 7000-8000arası hatta kalitesine göre 11000e çıkıyor.ancak ben elimdeki malzemelere ilaveten sadece 600 tlye yüksek basınçlı pompa alacağım. Birde kanat...Ekonomi olarak düşünüyorum.

Serdar başkan o söylediğiniz makine 7000-8000arası hatta kalitesine göre 11000e çıkıyor.ancak ben elimdeki malzemelere ilaveten sadece 600 tlye yüksek basınçlı pompa alacağım. Birde kanat...Ekonomi olarak düşünüyorum.

şasi dayayacak mı ona bakmak lazım o zaman. diğerleri olur zaten. çünkü tarlada yeri gelecek ilaç dolu hızlı gitmen gereken durumlar olacak engebeli yerlerde zıplama sonunda çatlama falan olabilir mi bilmiyorum

Bence hiç uğraşma 4 adet 1 tonluk palet üstüne montajlı plastik tanker al ilaçlama yapacağın zamanda bunları römorka boşken yükle.doldur suyu elindeki makinanla da yap ilaçlamanı hem maliyeti düşük olur hemde fazla uğraşmamış olursun. Yada en kötü 2 tonluk elindeki tankeri kullan.sıfır maliyet olur o zaman.[emoji1] biz öle yapıyos.

kabakçı

hocam ben patos şasesine 2,5 tonluk su tankeri koydum fakat şaseyi saglamladım fazla saglıklı deyil ben yavaş gidiyorum bi şey olmaz fakat lastikler ince oldumu tarlada batar bence su tankerini tarlaya götür öyle ilac yap daha iyi

İki veya üç tonluk tekerlekli su tankerinin arkasına 20 metrelik kanatllar takıp mevcut holderin pompasınıda tankerin önüne monte edip kuyruk milinden hareketle iş yapabilir gibi.Çakma çekilir tiplere benzeye bilir.