İlk traktör alma süreci

Selamın aleyküm herkese hayırlı haftalar bol bereketli huzurlu kazançlar dilerim
Yaşım 20 baba ocağından ayrıldım kendime traktör almayı düşünüyorum bütçem Maximum 600 bin tl
Ormancılık Tarla ve yol işlerinde kullanacağım kabinli olması öncelik
4x4 olması öncelik
Aklımdaki motorlar
Başak 2073 veya 2075dk
Hars Solis gibi modellerin bu bütçede modelleri mevcut
Aşağıdaki fotolardaki motorların birini almayı düşünüyorum
Sizce ne marka almalıyım

Resimler ve ekler

• IMG_4003.png
    IMG_4003.png
    354.6 KB · Görüntüleme: 17
  • IMG_4002.png
    IMG_4002.png
    374.1 KB · Görüntüleme: 17
  • IMG_4001.png
    IMG_4001.png
    390.4 KB · Görüntüleme: 16
Bahsettiğiniz listeye bakarak Başak markasını tercih ederdim. Klasik kasa 2073 ve modern seri 2075 Başak markasının en popüler serileri, uzun yıllardır piyasada var. İkisi arasında tercih yapmak şu anda benim için bile zor.

Hars ve Solis konusunda yeterli bilgim yok değinmek istemiyorum.

Alternatif olarak en mantıklı seçenek bence 1998-2007 arasında imal edilen beyaz jant Tümosan 74-80 ve 82-80. Halk arasında devlet imalat Tümosan diye bilinir ve çok sağlamdır. Iveco motora ve Carraro ön dingile sahiptir. Fiat kadar kaliteli diyebilirim. Bunun yanı sıra parçası ucuz ve kolay bulunur, anlayan ustası çok, pek arıza açmaz, açarsa uygun fiyata onarılabilir. İkinci el değeri biraz zayıf. Hem tarım hem de orman için gayet idealdir. Çekişi güzeldir.

Başka alternatifler de var fakat uzun olacak diye sadece bunlardan bahsetmek istiyorum.

Linklerdeki bütün traktörlere baktım ancak jhonderelerin ekmeği yenmiş artık sorun çıkarmaya başlar ayrıca yedek parça pahalılığıda başlıca sorun.
Valtra ve hattat ormancılar tarafından kullanılıyor ama bölgemde alınıp satılan bi traktör değil benim için başak cnh grubu daha uygun olacak diye düşünüyorum

Bahsettiğiniz listeye bakarak Başak markasını tercih ederdim. Klasik kasa 2073 ve modern seri 2075 Başak markasının en popüler serileri, uzun yıllardır piyasada var. İkisi arasında tercih yapmak şu anda benim için bile zor.

Alternatif olarak en mantıklı seçenek bence 1998-2007 arasında imal edilen beyaz jant Tümosan 74-80 ve 82-80. Halk arasında devlet imalat Tümosan diye bilinir ve çok sağlamdır. Iveco motora ve Carraro ön dingile sahiptir. Fiat kadar kaliteli diyebilirim. Bunun yanı sıra parçası ucuz ve kolay bulunur, anlayan ustası çok, pek arıza açmaz, açarsa uygun fiyata onarılabilir. İkinci el değeri biraz zayıf. Hem tarım hem de orman için gayet idealdir. Çekişi güzeldir.

Başka alternatifler de var fakat uzun olacak diye sadece bunlardan bahsetmek istiyorum.
Sanırım bu tarzlarda devlet üretim diye geçiyor bunlar nasıldır yakın bi konumda ama tümosan hakkında bilgim olmadığı için kendimi riske atamıyorum
Benim mevkimde en çok massey ferguson new Holland başak Solis var başak
Ama merak ettiğim modeller Başakların DKK DİYE GEÇEN 2075dk modelleri fiyatları uygun göze güzel kendini gösteren model fiyatlarıda uygun almak mantıklımı kronik sorunu varmı

Bence bunlardan almak mantıklı

Resimler ve ekler

• IMG_4002.png
    IMG_4002.png
    374.1 KB · Görüntüleme: 5
  • IMG_4003.png
    IMG_4003.png
    354.6 KB · Görüntüleme: 4
  • IMG_3993.png
    IMG_3993.png
    444.4 KB · Görüntüleme: 3