rahimde iltihap gibi bir sağlık sorunu yok sanırım.Iki tane inegim 6 ay once dogum yapti üç aydir kizginliga gelmiyor
Arpa-bugday kirmasini kepegi ve fabrika yemini karistirip veriyoruz veterinerden kizginlik ignesi aldim yaptim 50 cc ade min yaptim hala kizmiyorlar ne yapmaliyiz
süt yemini fazla verip yonca ve samanı aşırı kısınca kızgınlık göstermeme yapanlar oluyor.Süt yeminde yüksek üre de iltihapla birlikte kizginliği engelledigini okumustum.
hocam yonca az verdiğimiz her yıl kızgınlık sorunu yaşadık.14 protein yem sut yemi degilki besi yemi, bunu birde arpa ve bugdayla karistirinca protein 12 lere falan dusmustur. Yonca da yok, kaba yemin protein oranida dusuk. Ayrica besi yeminin vitamin mineral karisimi ile sut yemininki farklidir. Galiba silajda kullanmiyorsunuz. Tahminim rasyonda hem protein hem enerji dusuk, duzgun bir rasyonla kizginliga geliceguni dusunuyorum. Sut yemini en az 19 protein secin verdiginiz kepek yerine yemi arttirin. Kaba yeminde duzelmesi gerek en azindan 2-3 kg yonca girin ve misir silajida eklerseniz hayvan toparlar gibi geliyor
Silajsız (buğdaygil-baklagil yem bitkileri karışımı olmadan) hayvan beslenirse sonucu bu olur takibi.Iki tane inegim 6 ay once dogum yapti üç aydir kizginliga gelmiyor
Arpa-bugday kirmasini kepegi ve fabrika yemini karistirip veriyoruz veterinerden kizginlik ignesi aldim yaptim 50 cc ade min yaptim hala kizmiyorlar ne yapmaliyiz
Kullanilan yemde 14 protein bu arada, besi yemi yaniSilajsız (buğdaygil-baklagil yem bitkileri karışımı olmadan) hayvan beslenirse sonucu bu olur takibi.
usta sen protein durumuyla ilgili önerileri yabana atma ineklerin konu komşunun yerli hayvanlarından daha fazla süte yükleniyordur buzağılar çok diri görünüyor bölgenize gayet iyi buzağılar ama ineklere sütyemi ver protein alsınlar hala yeşil meraya çıkıyolarsa biraz daha kuru ot olarak verebildiklerini o iki ineğe fazlalaştır süt verimi yüksek hayvanlar yemde eksiklik oldumu bunu yapar beşi yapmaz biri yapar inekler olması gerekenden eksiği var gibi duruyor bu hayvanlar yerli ırklar gibi değiller verimden fazla kesmez kendi bedeninden fedakarlık eder bi abimiz yazmıştı kalsiyum eksikliğini kendi kemiklerinden telafi edeni var.![]()
![]()
![]()
Buzagilar inekler bunlar bu kadar fotograf var bu sekilde merada otluyorlar
Heh yazacaksaniz soyle yazin tesekkur ediyorum Ilhan Mkp bey sizeusta sen protein durumuyla ilgili önerileri yabana atma ineklerin konu komşunun yerli hayvanlarından daha fazla süte yükleniyordur buzağılar çok diri görünüyor bölgenize gayet iyi buzağılar ama ineklere sütyemi ver protein alsınlar hala yeşil meraya çıkıyolarsa biraz daha kuru ot olarak verebildiklerini o iki ineğe fazlalaştır süt verimi yüksek hayvanlar yemde eksiklik oldumu bunu yapar beşi yapmaz biri yapar inekler olması gerekenden eksiği var gibi duruyor bu hayvanlar yerli ırklar gibi değiller verimden fazla kesmez kendi bedeninden fedakarlık eder bi abimiz yazmıştı kalsiyum eksikliğini kendi kemiklerinden telafi edeni var.
besleme sorunları bir yılda hemen sorun olmaz o yorgunluk hayvanın üçüncü buzağıda damızlıktan düşmesine neden olabilir ev azından iki inek için protein değeri yüksek tecrübeli abilerin dediği yemi al
Heh yazacaksaniz soyle yazin tesekkur ediyorum Ilhan Mkp bey size
yok silaj olmazsa boyle olur yok bugdaygil baklagil yemi verilmezse sonuc bu olur diyolar sanki dalga gecer gibi asagilar gibi yok kardesim silajim yoncam yok bende isterim inegime silaj yonca vermeyi ama yok ne yapalim bizde boyle idare ediyoruz