İneklerde kene ile mücadele

Arkadaşlar inekler sabah meraya gidip akşam kapalı bağlı sistem ahırımıza geliyorlar üzerlerinde bu ara baya bir kene var bununla nasıl mücadele ederiz kesin çözümü varmı ?

Eprinex sipervet tarzı sırta dökme çözeltiler kullanmalısınız sağmal inekse süte karışıp karışmadığı da dikkate alarak kullanmalısınız kesin çözümdür

Bayer sebacil ve hektaş hezinon. Bit pire kene gece biti tüm dış parazitler için uygulanabilir. İkisinide kullandık besi danalarında bit vardı kaşıyarak tüylerini döküyorlardı. Hezinon yavaşlattı sebacil çözdü. Yaklaşık 4-5 gün önce 5 yavru 2 yetişkin köpeğimde sürekli kaşınma ve kene gördüm. Yavrulara zarar vermesinden korktuğum için hezinon ile müdahale ettim şuan için süperler kaşınma kene kalmadı. Kullanım için 2 litre suya 1 kapak attım manuel sprey ile her tarafına sıktım. İnek içinde aynı şekilde uygulayın danalara bu şekilde uyguladık. Sebacilin zehir oranı biraz daha fazladır kullanacaksanız ona göre ayarlayın.