Yaziklar olsun bu yaziyi yazan firma yetkilisine ben bunu okudum ya hayatta petlas takmam traktorume..
Yata yata kahrından çatlıyo lastikler, Hacım, sende pamuğa sarıpta çekeydin garaja.
İşte petlas'tan beklenen cevap geldi..
diyorki ..
sevgili çiftçi kardeş..
bu ürünü çamurda,yağmurda,kar'da,güneşli havada kullanırsan başına gelecek olan budur..
(Yukarıdaki hava şartlarından başka bir iklim daha varmı)
ve kısacası petlas alırsan biz adama böyle çakarız..nefesini keseriz..
emeğini yeriz,rızkını böyle çalarız.
ama sen alışmışsın yine gelir petlas alırsın..
Çünkü sen bu kadarsın.. diyo..
(tabi mecazi olarak benim anladığım dil bu)
siz ne dersiniz..
petlas lastik alan bu hava şartlarında kullanmayacak ona göre..
2000 saat gitse iyiydi [emoji13] [emoji13] [emoji13] [emoji13]Eski kalite değişmediyse 2000 saatten fazla gitmez.Pırtıkları kolay bitmez.Yanaklardan dikine yarıklar oluşur.Get koyarak destekleme yaparsınız.Yarıklar fazla açılmadan dikiş attırıp kaynak yapılabiliyor.10 cm ye kadar yarık tamir edilebilir, fazla olursa dikiş tutmuyor.![]()
Şikayet konusu estetik olumsuzluk olarak görülmüş, son cümle , "Kullanıma olumsuz etkisi yoktur" diye bitirmişler.
Peki bu lastik kısa süre sonra dişler bitmeden yanaklardan pörtlemeye başlayip kullanilamaz hale gelince de ayni cevap verebilecek mi?
Ayrıca resimli mektuplu firmaya şikâyet, helvacı kağıdı diye tabir edilen mahiyette kalır, resmiyet teşkil etmez, firmanın insafına kalır. O yüzeysel çatlaklar pırtlama yaptığında tüketici mahkemesine kesinlikle gidin.
Dogru, garanti süresi var.Lastiğin zaten 2 yıl garantisi var.Ne yapsan fayda etmez.2 yılı geçirdi mi herşeyden sıyırır.
![]()