Aynen bende 9 yıldır koştur koştur iki işi yapıyom ve artık zor geliyo fabrikayı bırakacaz herhalde bu gidişle [emoji1]Itiraf ediyorum.
Hem çiftçilik yapmak hemde fabrikada çalışmak gerçekten yorucu.
Bnce siz kankasiniz ercan
La git bakkk.Kanki mi Allah korusun abitövbe de [emoji848]
Sevmim ben onu [emoji856]
La git bakkk.
Seni patpatın üstüne bindirir,gazı sonuna kadar açar.
Yokuş aşağı serbest bırakırım.
O nasıl bir ticaret [emoji4]Küçükken kuluçkaya yatan tavuklarımız vardı bunlar günde bir defa yumurtaları havalandırmak için kalkar karnını doyurur gelirdi işte tam o anda biz yumurtalardan bir kaçtane alır bakkala satar pisküvit alırdık annemde kedi yedi zanneder di[emoji23]
Zor günlerdi neyseki büyüdük
.Bundan yaklaşık 1 ay önce 640la tarla sürmek için köye gittim. Ondan 1 hafta öncede 3lü 12li ile cift sürmuştüm ama o pulluk kaçıktı.
Amcamda yan köydeki akrabadan 4lü 11li pulluk almış emanete. Ben okuldan gelene kadar takmış köye getirmişler. Gelirken pulluk uzun ve ağır olduğu için 640ın sol ön tekeri rot başından çıkmış yolda.Bunlar takmışlar , iki çekiçlemişler. Bende gelince direk motora bindim, tarlaya gidiyorum. Arkamdanda babam ve amcam geliyor.
Pulluğu indirdim, ayarladım vs. Sonra 640 bian yürümüyor, hidroligi kaldırıyorum yine gitmiyor. Bi baktım sol ön teker tamamen içe geçmeli yerden ayrılmış arka tekerin altına girmiş. [emoji23]
Tabi tekeri takıp , evde yeni bi civata sıkmamız lazım. Hidroliği kaldırdım, geri geri geldim. Elimde telefon vardı, 1-2 foto çektim belki topic konusuna atarım diye. Babam çağırdı "Gel pulluğub arkasına binelimde önü kalksın 640'ın" dedi.Sonra telefonu kardeşime verdim. "Al elinde tut, sen hafifsin zaten binmene gerek yok "diye.
Sonra babamla ikimiz depinmemize rağmen motorun önünü kaldıramadık. Kardeşimide çağırdık. Onun cebi olmadığı için gitmiş benim telefonu amcamın arabanın tavanına koymuş. Neyse bi şekilde taktık tekeri. Sonra ben eve gitmek üzere yola çıktım 640la.
Kardeşim babamın arabasına , amcamda kendi arabasına binmiş. Ama tavanda kalan telefon kimsenin aklında değil tabi.
Eve gittikten sonra kardeşinden telefonu istedim. Oda bana çaktırmadan gitti amcamın arabanın tavanına baktı. Abi telefonu tavanda unuttum kesin kayboldu dedi. Sonra yarım saat telefonu aradık. Arabanın geçtiği yerlerde 10kez kıvrandık.
Bizim telefon taaa 1km tavanda gitmiş. Sonra köyün girişinde düşmüş. Düşerken köşesine araba basmış. Biz bulduk tabi bunu. Anlık olarak sevinmem ve moralimin bozulması bir oldu. Telefonun ekranı patlamıştı. O gün telefoncuya verdik. 1 hafta telefonsuz kaldım. [emoji53]