Ynt: İzli Ekim Yapan Mibzerler
Izli ekim konusunda bu sene bizim de kucuk de olsa bir niyetimiz var, cift diskli is birakma tertibati olan bir mibzer dusunuyoruz. Konya mali cift diskli gubre atma makinalari ile izleri tutturabilir miyiz acaba ? Firma ile gorustum, iz birakma tertibatini istege gore bir veya iki cikisi kapatacak sekilde yapabiliyorlarmis, bana soyledikleri bir diger faydasi da iz biraktigimiz yerlerde bugday arasinda hava sirkulasyonunun olacagi seklinde idi.
Benim konu hakkinda gozlemim son donemde yapilan uygulamalarin coklugu nedeni ile bu makinalarin trakya tarafinda daha yaygin oldugu seklinde, Ic Anadolu ' da gec donemde bugdayin icine girmek pek sevilmeyen bir uygulama, dolaysiyla erken donemde ne yapilacaksa yapilip fazla cignenmesin dusuncesi var. Diger taraftan gerek iklimsel degisiklikler, gerek gubre ilac gibi uygulamalarda cok seferde yapilan ugulamalarin yeni ogrenmeye basladigimiz faydalari bizi gec donemde ekine girmeye dolaysiyla izli ekime yonlendirecek gibi geliyor bana.
Bu makinalari kullanan arkadaslar guncel tecrubelerini paylasabilirlerse faydali olacaktir,
tesekkurler.