Jips

Selam arkadaşlar. Jips hakkında sizden biraz bilgi almak istiyorum . Bunların çeşitleri varmıdır yoksa hepsi aynımıdır, birde il özel idaresinde görmüştüm ben beyaz kirece benzer birşeydi binlerce ton vardı şoreket toprakların ıslahısında kullanmak için Almanya'dan gelmişti ve halen ellerinde var. Bundan alsam tarlaya kullansam olurmu zararı varmı bu ürünün bilgisi olan yazarsa sevinirim , şimdiden teşekkür ederim.

Jips toprak ph nı yükseltmek için kullanılır.Toprağınız asidikse yani ideal ph 6,5-7,0 arasıdır.Ph ı yüksek topraklarda kükürt düşük topraklarda jips kullanılır.Eğer ph nız düşükse ziraat mühendisinize danışarak kullanabilirsiniz

CaSO4 kalsiyum sülfat. Tuzlu sodik toprakların ıslahında sodyumla yer değiştirerek sodyumun yıkanmasını sağlar. Tuzluluk probleminiz yoksa pH değerinizde yeterliyse kullanmanıza gerek yok. Sodiklik probleminiz olamaz zaten olsa ürün yetişmezdi.

C6903 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Şöyleki ben biraz araştırdım, hümik asit gibi. Topraktaki faydaları hemen hemen aynı sanki. Toprak yapısını iyileştirme ve parçalama özelliği var. Kalsiyum ve kükürt olarak çok fazla içeriğe sahip.

Humik asit ile jips aynı şey değildir. Sadece su tutma özellikleri aynıdır. Elma ile armut nasıl ki aynı değil buda öyledir.

tarlamda herhangi bi problem yok. ben katkı sağlar diye düşünmüştüm anlaşılan katkıdan çok zararı olur. en iyisi yanmış çiflik gübresine devam , arada hümik asit atasam tam olur. tşklr bilgiler için.