JOHN DEERE NEDEN TUTULMUYOR

Ynt: JOHN DEERE NEDEN TUTULMUYOR

toprak14 link=topic=14382.msg329194#msg329194 date=1295945655' Alıntı:
Evet arkadısn dedigi problemlerle karşılaşanlar varsa pompaya ayar yaptırarak sorun ortadan kalkıyor.Ustası Adapazarında johndeere pompalarını o ayarlıyor bizzat yanına gittim görüstüm.
ewt adapazarı bu işin erbabları ile dolu bizim 2030 a da adapazarından usta getrtmiştik pompa ayarı için...

valahi ben 15 senelik mr 285 lerim vardı sattım 2010 5752 super plus aldım evet mf lerin de iyi ve kötü yanları vardı jonbdeere ise aldım alalı her yerden arza veriyor hidrolik pompasını patlatmadı 4 tekeri kalitesiz 1 senedir makkemmelerde sürünüyorum bayiden parça istersin en az 2 sonra eline geçer alt yapı daha yeni yeni servislerle tartışırsın adamlar kıçları sıkıştımı gel motoru satalım zararımı karşıla dersin satam susarlar ama laf söylerler ya bende 0 motoordan dolayı şans yok yada nazar var bölgemde tek jondere ve 95 bg olarak tek makine vallahi mf leri heleki 2000 model 85 arıyorum

arkadaşlar ben yeni okudum ama yorumlarınızı bende şöyle cevap veriyim bizim yakın tanıdıgımız galerici var samsunlu köylü galeri sivastan aldıgı traktörleri 2 3 hafta bizde bırakıyo bize deneme fırsatı sunuyo ve biçok traktör kullandım her işte hertürlü bazılarını satın aldık ve yine memnun olamadık jd kullanıcısıyız yakıt olsun işolsun hepsinden üstün dür ve yine jd var
jor koşulların güvenilir ismi jd dir

agar işe girer yakıt deyişmez ben çok gördüm deposu akşamı buldurmayan traktör jdnin izine batan 285 mf ler jd yakıtıda idealdir bunu kullan mayan bilemez bizim komşumuzda styr var oda çokyarya bu diyen lerdendi bisefer buğday ekimine götürdü ve hayret etti şimdi bende jd alacagım diyor ve gittik çe jd artıyo

bizde 5403 var birde 5625 ben ikisindende memnunum cok traktörün yaptıgını bunlar fazlasıyla yapıyor 5403 ü hindistan malı dediler 4000 saate daha tık yok yakıt desen emsallerinden az birde cok pratik motor en önemlisi servis sevis kötüyse onu bilmem kollara kaldırmasa onun ayarı var iki dakkalık iş bu sorun degil bence cekmese pompa ayarı var başka sorunu varmı jdlerin bilmem

zeko3737 link=topic=14382.msg575418#msg575418 date=1333652447' Alıntı:
bizde 5403 var birde 5625 ben ikisindende memnunum cok traktörün yaptıgını bunlar fazlasıyla yapıyor 5403 ü hindistan malı dediler 4000 saate daha tık yok yakıt desen emsallerinden az birde cok pratik motor en önemlisi servis sevis kötüyse onu bilmem kollara kaldırmasa onun ayarı var iki dakkalık iş bu sorun degil bence cekmese pompa ayarı var başka sorunu varmı jdlerin bilmem
kolların ayarını nereden yapıyorlar pompa ayarı yapmadan önce yakıt ve çekişi nasıldı.

jd tutulmaya başladı artık. biz aldık. memnunuz. bizimle birlikte köyde iki kişi daha jd aldı. komşu köylerde de alanlar çoğalıyor. eski modellerini bilmiyorum ama hint malı dediğiniz jd ler hem güçlü hem az yakıyor bilginize. nadasta denedik. 65 beygir mf 265 ile aynı yakmış ama iş daha çabuk bitmiş.

Bizim buradada birtürlü JD tutunamadı.Aslında bizim bölge çiftçisi traktör yenilemeyi çok sever.Ama NH ve Massey çok tutuluyor burada.Bence NH nin ikinci eldeki satış kolaylığı satış rakamlarındaki yüksekliğin en önemli nedenlerinden birisi.

Jd bayisini güçlü bir firma aldı şimdi burada hatta geçen hafta açılışı yapıldı.Ama ben yinede çiftçinin alışkanlıklarından vazgeçebileceği inancında değilim.

maygun10 link=topic=14382.msg576920#msg576920 date=1333984451' Alıntı:
Albeni yok ,kompakt görünmüyor.Yerli üretimide yok sanırım.
cırt yeşil ve ciyak sarıyı bile beğendirmesini becermiş bu traktör. daha ne albenisi arıyorsunuz :)))

Ben aslen trabzonluyum vanda çiftçilik yapıyorum dogu anadolu bil hassa van bolgesinde hiç jd görmedim.Bunun sebebi jd den anlayn usta yok servis yok en falza tutulan mf steyr(küçük arazisi olanlar)ve nh neden çünkü bilemeyen usta bile 10 yılda söke taka herseyini öğrendi benimde mf var 98 9bin saatte ilk aldıgımızda cok yiyo cekmiyo filan falan diye sorunları vardı ustaya gotur tekrar bir hafta sonra ustaya gotur ama Allah ' a şükür bu 3 senedir tık yok traktorde yan demek isteğim bazı bolgelerde farklılık gosterebilir oda yuzdelik olarak en fazla usta sıkıntısı ve komsumun mf si var onran layım(arazisi cok olna kişileri örnek alma psikolojosi)dir. Şu an bende jd almayı dusunuyorum ama bu korkular var

Tutulmama kelimesi göreceli bir kavram.Yörenizde esamesi okunmayan bir traktör başka yerde altın değerinde olabiliyor.John Deere nin 1120-2040-5403 çift çeker ve 5725 çift çeker traktörlerini kullandım.Herkesin gönlünde tabiki bir aslan yatar.Mesela trakyada en güçlü motorları çeltik eken yerlerde görürsünüz.ipsalada 10 sene önce doğru düzgün John Deere yoktu şimdi her yer yemyeşil.Bu biraz da ihtiyaçlara cevap vermekle alakalı bişey.Son 7-8 yıldır Johnn Deere türkiyede çok atılım yaptı.Pazarda ciddi pay sahibi oldu.İlk defa kullananlarda genelde memnun.

Bizde 99 model 285 S vardı.Onu da sıfır almıştık tam 12 sene koştuk 2 kere rektefeye soktuk motoru en sonunda sattık ve 5085M aldık.285 S aldığımız gün yağ yakmaya başladı motoru söktürüp iki kere fabrikaya gönderdik. Her seferinde boyayıp göndermişler.Haliyle yağ yakması kesilmemişti.En sonunda 3. senesinde kendimiz rektefeye soktuk yağ yakmayı kesti.Yağ yakmayı kesti ama lökür lökür mazot içiyodu.Amcamda da 86 model 285 var bizim 285 S onun yaptığı işi yapamıyodu.5085 M i ağustos ayında aldık motor harbider motor. Yazmışlar yok kaldırma kapasitesi düşük yok bilmem ne.Turan 4 lü 14inç koştuk nadasta turbo açıldıktan sonra sanki yolda gidiyo motor banamısın demiyo.Ayrıca pazar payını da günden güne arttırıyo bi kaç seneye kalmaz pazarı tek eline alır gibime geliyo.Neden diye soracak olursanız pazara hakim olan MF AGCO ya geçtikten sonra Türkiyede tam randımanı yakalayamadı.Bunu fırsat bilen JD MF ile arayı gün geçtikçe açtı.

Ayanoğlu link=topic=14382.msg593323#msg593323 date=1336860928' Alıntı:
Bizde 99 model 285 S vardı.Onu da sıfır almıştık tam 12 sene koştuk 2 kere rektefeye soktuk motoru en sonunda sattık ve 5085M aldık.285 S aldığımız gün yağ yakmaya başladı motoru söktürüp iki kere fabrikaya gönderdik. Her seferinde boyayıp göndermişler.Haliyle yağ yakması kesilmemişti.En sonunda 3. senesinde kendimiz rektefeye soktuk yağ yakmayı kesti.Yağ yakmayı kesti ama lökür lökür mazot içiyodu.Amcamda da 86 model 285 var bizim 285 S onun yaptığı işi yapamıyodu.5085 M i ağustos ayında aldık motor harbider motor. Yazmışlar yok kaldırma kapasitesi düşük yok bilmem ne.Turan 4 lü 14inç koştuk nadasta turbo açıldıktan sonra sanki yolda gidiyo motor banamısın demiyo.Ayrıca pazar payını da günden güne arttırıyo bi kaç seneye kalmaz pazarı tek eline alır gibime geliyo.Neden diye soracak olursanız pazara hakim olan MF AGCO ya geçtikten sonra Türkiyede tam randımanı yakalayamadı.Bunu fırsat bilen JD MF ile arayı gün geçtikçe açtı.
bi kaç seneye tek eline alcak traktör varsa o da erkunt tumosan olur. jd dha çok beklemesı lazm.
+nh ismiyle satmaya devam ederken öbür markalar kolay kolay 1. olamıcak gibi.

nh_fıat link=topic=14382.msg593326#msg593326 date=1336862866' Alıntı:
bi kaç seneye tek eline alcak traktör varsa o da erkunt tumosan olur. jd dha çok beklemesı lazm.
+nh ismiyle satmaya devam ederken öbür markalar kolay kolay 1. olamıcak gibi.
john deere şu anda satılıyorsa marka yokluğundan ithal mf ler ithal john deerelerden kat kat daha kaliteli ve daha performanslı ama nh nin tahtının ilerleyen zamanlarda sarsılma ihtimaline bende katılıyorum bunu ya yerli firmalardan erkunt ve tümo yapacak bir de şu ihtimal var agco yani massey ferguson üretimi türkiyede gerçekleşen 50-100 hp arasında traktör üretimi yaparsa eski günlerine dönebilir yoksa ithal satışı ile büyük bir pazar elde edemez fabrika kuracağız diyordu agco bilmiyorım kurdu mu ama sanki türkiye de pazarı yeniden ele geçi,rmek için bir hareket var agco da bunun tek yolu bence türkiye de massey ferguson üretmektir.