John Deere Traktörünün artı ve eksi yönleri?

Ynt: John Deere Traktörünün artı ve eksi yönleri?

xq288 link=topic=5050.msg70203#msg70203 date=1220169381' Alıntı:
ne yani fendt şimdi... ben sipariş verince bana traktör vermicek mi???

neden vermesin bir iste bakalım

konu john deere arkadaşlar...fendtle john deere nin kıyaslaması daha önce oldu...o konunun kapandığını biliyorum...saygılar...

fuarda incelediğim , 7930 john deere , 265 hp ..ön hidrolik kolları vardı. ön PTO yu göremedim.. yanılmıyorsam devam etmek istiyorum..ön hidrolikler ağırlık kaldırma ve kuyruk milsiz ekipmanları kullanmayamı sadece müsait...ama dev gibi cüssesi vardı...saygılar...

atilla link=topic=5050.msg70349#msg70349 date=1220205480' Alıntı:
fuarda incelediğim , 7930 john deere , 265 hp ..ön hidrolik kolları vardı. ön PTO yu göremedim.. yanılmıyorsam devam etmek istiyorum..ön hidrolikler ağırlık kaldırma ve kuyruk milsiz ekipmanları kullanmayamı sadece müsait...saygılar...

atilla abi motorunu incelerken elimi kestiğim makinadan bahsediyorsunuz diye düşünüyorum ön pto yoktu sadece kaldırmak için hidrolik kolları vardı muhtemel ağırlık kaldırma ve ekipman taşıma için olabilir 265 hp lik makinada ön pto yoktu

insomnia link=topic=5050.msg70200#msg70200 date=1220161882' Alıntı:
erkan senin yorumunada bende katıldığımı belirtmek istiyorum FENDT te her amaç ve segmentte makina çıkarmış fakat her ülkeye herkişiye FENDT satabilmek için yapmamış kalitesini korumak adına gerekirse gelen talebi askıya almak yada bir süre bekletmek zorunda dahi kalmış
Bu yoruma göre John Deere her ülkeye satış yapmak için her modelde traktör üretmiş ve kalitesi düşük mü oluyor ???

ufukbeyoglu58 link=topic=5050.msg74840#msg74840 date=1221198279' Alıntı:
Bu yoruma göre John Deere her ülkeye satış yapmak için her modelde traktör üretmiş ve kalitesi düşük mü oluyor ???

JD dikkatle ince ayrıntısıyla incelemeni tavsiye ederim kalitesi teknolojisi hakkında en sağlıklı bilgiyi böyle bulursun marka önemli değil herhangi bir traktörü 100 kişi incelesin bakalım alacağın cevaplar hepsi aynımı yada aynı şeyimi söylüyor herkezin görüş açısı bakışı farklıdır en doğrusu ise insanın kendi gözünün gördüğüdür

her insan farklı söler diyorsun ama neden Her JD konusunda Fendt çıkıyor..bakalım insanlar ne diyor dinlemiyorsunuz ki..her kıyaslmada bu çıkıyor...

insomnia link=topic=5050.msg74844#msg74844 date=1221201380' Alıntı:
JD dikkatle ince ayrıntısıyla incelemeni tavsiye ederim kalitesi teknolojisi hakkında en sağlıklı bilgiyi böyle bulursun marka önemli değil herhangi bir traktörü 100 kişi incelesin bakalım alacağın cevaplar hepsi aynımı yada aynı şeyimi söylüyor herkezin görüş açısı bakışı farklıdır en doğrusu ise insanın kendi gözünün gördüğüdür
:D ben JD hakında olumsuz bir şey söylemedim ki tekrar tekrar incelememi tavsiye ediyorsunuz. Siz, erkan ' ın yazısına yaptığınız yorumda hem JD nin kaliteli olduğuna katıldığınızı belirttiniz hem de JD nin çok satmak için çeşitli model ürettiği ve kalitesiz olduğuna dair ima nız var bence...

Forumda JD yi iyi bilip aynı yönde olumlu fikirleri paylaşan birçok kişi var, bölümlerdeki yorumları okumadıysanız, siz yeniden bir konu açın JD hakındaki düşünceleriniz diye o zaman herkes olumlu olumsuz yorumunu yapsın...Ben JD den iyi motor yok demiyorum, iyinin iyisi vardır belki ama JD ye bu kadar olumsuz görüş arasında birçok kişi JD yi tutuyorsa bunun bir nedeni vardır diye düşünüyorum...

Ayrıca ' xq288 ' arkadaşında dediği gibi her JD konusunda Fendt karşılaştırılması yapıyorsunuz ve JD yi kötüleme imalarınız var bunu anlamış değilim. Biz JD bölümünde direkt olarak Fendt ile ilgili olumsuz birşey söylemiyoruz... Saygılar

Slm arkadaşlar.kuzguna yavrusu şahin görünürmüş.herkes sahip olduğu traktörü över.bizim çiftliğimizde 40 hp 250 hp ' ye kadar değişik modellerde traktör var.biz traktör az yakmış çok yakmış bakmayız.önemli olan sağlamlık ve dayanıklılıktır.John Deere komple şasi özelliği sayesinde diğer modellere oranal daha dayanıklıdır.ne kadar zorlasanızda asla bloktan yağ çıkarttıramazsınız.son aldığımız John deere 7930 waterloo çok yakıyor ama lazer çekerken üstüne yoktur.1 senelik motor 1500 saatte olduğu halde ne bir kara duman nede bir arıza yapıyor.

aga yalnız bizim buralarda jd den bol traktör yok nh 10 tane ise jd 50 tane vardır burda sadece bir köye 1 kerette 25 tane traktör soktular

e_özkan_95 link=topic=5050.msg78308#msg78308 date=1222261484' Alıntı:
aga yalnız bizim buralarda jd den bol traktör yok nh 10 tane ise jd 50 tane vardır burda sadece bir köye 1 kerette 25 tane traktör soktular
ipsala tarafına toplu satış yapıldığını duymuştum....perma debriyaj sistemi sayesinde , özellikle çeltik işinde ,debriyaj sisteminin uzun ömürlü olacağını düşünüyorum...saygılar...

edirne tarafında nereye gitsen JD çıkıyor karşına.....acayip birşey....

kalıtenın dustugu falan yoooook arkadaslar jd dedıgın marka örnegın mexıco dedıgınız gıbı mexıka malı deıl
sanzıman ve arka kısmı alman motor ıse usa yapımıdır sadece montajı orda oluyor made ın mexıco deılmı motoru acında bakın
ındıa dedıgınızde pacalar yıne alman ve fıransız dıkkat edın sadece ıscılık masrafını alıcıya bıraz daha hesapli sunmak icin
yapılan bır uretım ve o halde yınede pahalı bır urun yelpazesı sunuyor john deere copnay
kalitede tartısılmaz

johndeere kıralllllllllllll ustune yok yanı bende 2030 vardı 13 yil kullandım

bugune kadar yolda bırakmadı sımdı 5615 4 wd var rakıp goremıyorum sınıfında massey 3085 benım pulluklarda zorlanıyor
artık bu kıralmı yoksa ımparatormu sız< karar verın fend dımı kac tane fend vat turkıyede
jonh deere cıftcının gururu yalanmı

faymer link=topic=5050.msg126236#msg126236 date=1230972981' Alıntı:
johndeere kıralllllllllllll ustune yok yanı bende 2030 vardı 13 yil kullandım

bugune kadar yolda bırakmadı sımdı 5615 4 wd var rakıp goremıyorum sınıfında massey 3085 benım pulluklarda zorlanıyor
artık bu kıralmı yoksa ımparatormu sız< karar verın fend dımı kac tane fend vat turkıyede
jonh deere cıftcının gururu yalanmı
Biz Bunun Tartışmasını çok yaptık biraz araştırırsan..neden Fendtin...az olması....

atilla link=topic=5050.msg78369#msg78369 date=1222270478' Alıntı:
ipsala tarafına toplu satış yapıldığını duymuştum....perma debriyaj sistemi sayesinde , özellikle çeltik işinde ,debriyaj sisteminin uzun ömürlü olacağını düşünüyorum...saygılar...

İpsala tarafında belirtmiş olduğun traktör modellerinin en düşüğü 2003 model olduğunu biliyorum...

Bizim köyde yaklaşık 180 tane John deere var 2030-2130-2040 Hp gücü 68-78hp ve John deere yi köye ilk sokan Dedem oldu....

Sebebine gelince bu bahsetmiş olduğum traktörlerde ne perma debriyaj ne TMS nede başka bir özellik bulunmakta. Tek özelliği var... Ağır şanzman ve o günün traktörlerine oranla takviye ve geri vites oranları aynı, tek vites hareketiyle (sadece takviye vites için) hem ileri hem geri aynı hızda gidiyo.

Bir ikincisi hafif çamurda hafif traktör herzaman için batmadan en verimli işi yapmakta...
Üçüncüsü ise PTO yağlı basıncı ile çalıştığı için maftsal bozma oranı düşük olmakta. Güçlü bir PTO kuyruk miline sahip 76 modeller için konuşuyorum yalnız dikkati buraya çekelim.

Son olarak da Sağlamlık..... Dedemin tabiri ''7,65 ile ben bu traktöre sıksam mermi deler geçer''' şimdi Ford kullanan adamın bunu söylemesi çok doğal... Ford ' da bir gövde var döküm kalınlıgı yaklaşık 20mm JD de ise 13mm civarı... Ama her ikisi de alman teknolojisi...185 yüksekliğinde demir teker takılı JD nin ben arka tekerlerinin kaybolduğunu ve çıkarmak için bir Çınar ağaçının kollarını altına attıktan sonra kendi başına çıktığını bilirim.......

Diyolar yaa meksika malı hint malı.... Bunlara inanmayın arkadaşlar.Sizin bindiğiniz hangi araba yurtdışından ithal geliyo... Hepsi türkiyede birleşiyo. Tofaş da türk malıydı. Türk-fiat da türk malıydı. Peki türkiye bu traktör yada arabaların hangisinin motorunu, şanzmanını kendisi yaptı?

Hiçbirini... MAliyeti düşürmek amacıyla parçalar geldi türkiye de istihdam yaratalım dediler parça birleştirdiler.... Bu olay böyledir. Parça aynıdır motajı yapan Ben yaptım der....

hayır arkadaslar kalıte farkı falan yok hepsı aynı sıtandartlarda uretılıyor yanı bırısı kalıtelı dıgerı kalıtesız degıl sadece farklı özellıklere sahıpler john deere her zaman aynı sıtandarta cıkar ıscılık acısından ve vergılerıun dusuklugunden farklı ulkelerde uretılıyor o yuzden hangı ulkeden gelıyorsa herkeste o ulkenın malı sanıyor

EVET TRAKTÖR ÜRETİMİ KONUSUNDA STANDARTLAR AYNIDIR FAKAT PERFORMANS BAKIMINDAN BİRBİRİNİ ARATABİLİR.

insomnia** arkadasım senin yorumlarına bakıyorumda söylenenlere hep yorum getirmissin.Sen ne kullanıyosun traktör??
Farkındaysan insanlar boşa sallamıyor kullanıcıları yazıyo.
jd hindistan fabrikası hafife alınacak bir fabrika degildir.Türkiyeye kurulacaktı çerkezköye şimdiki hattat traktörlerinin üretiminin yapıldıgı yer.türk milleti akıllı ya M.emin Hattat 60 milyon doları devletten alinca yabancılarda bidaha bizimle çalısır mı?