John Deere'in Bakımını Kendim Yapmak İstiyorum

Castrol bp ıkisi aynı fabrıkada üretılıyor eskıden de soylenırdı BP yada Shell kullan dıye aynı şimdide devam ediyor. Shell guzel yagdır sıkıntı olmaz viskozite si ve ağir iş makinesi statusu olmasına dıkkat et.. filitreler zaten kalıte olarak mann fil şampiyon die gider birde bu markaların fılıtrelerınıde zaten bu markalar üretiyor atıyorum yanı John Deere nın filitre fabrıkası yok bır tesıs ile anlaşıyor o tesıs fılıtreyı üretıyor jd adına jd reklamı basıp musterıye gönderiyor.. ama o filitre o fabrikada uretılse bıle aynı fabrıkada üretilen yan sanayi si ile yüzde yuz aynı olmuyabılır...
 
  • Beğen
Tepkiler: ziyaretci96
Öncelikle selamlar. 5093 e ve 5715 John deere traktörüm var ikisinin bakımını da kendim yaptım. Servis plus 50 yağın litresine 40 TL mazot filtresine 350 yağ filtresine 200 TL istedi.
john deerenin orjinal yağlarını Shell üretiyor. Shell de yağ seçici uygulaması var oraya traktörünün marka modelini girince sana uygun olan yağı veriyor. Premium vestandart tavsiyeler var. Ben shell rimula r4 L 15 40 partiküllü aldım. İki traktörüme de bundan koydum.
5093 ün hidrolik yağını da değiştirmek istedim, bunun için John deerenin orjinal yağı hy gard, Shell de ki karşılığı ise Spirax S4 TXM 10-30 transmission yağı. Bundan iki kova alıyor. Bunu kullandım.
Filtre seçimi ise tam bir macera oldu. Piyasada satılan bir çok filtre maalesef sahte. N11 den sipariş ettiklerimi iade ettim. Hidrolik filtresi ise tam bir muamma. Çakma filtreler orjinal diye satılıyor. Her neyse. John derenin hidrolik ve yağ filtrelerini donaldson üretiyor. Ben de gidip donaldson aldım taktım. Gerçekten çok kaliteli ürünler. Yaza doğru da hava filtrelerini değiştireceğim.
Gelelim grese. Sadece traktörde kullanmak için Shell gadus aldım. Gerçekten o da kaliteli bir gres. Tavsiye ederim. 1 kg alıp bi deneyin
Böylece bakım tamam oldu. İçime sindi en azından. Servise gidiyorsun varilden çekip koyuyor ne olduğu belli olmayan yağları.

tek sıkıntı 5093 ün yağ tapasında çıktı. Kare bir tapa anahtarı olmadan açılmıyor. Onun içinde 19 luk Çelik civatanın ucunu taşlama ile kare yaptım sorun çözüldü.
 

Benzer Konular