Kaç m2 Ahır Yapabilirim.


Selamın Aleyküm

Şimdi 3500 m2 araziye ağıl ve depo yapı izin almak için İl Özel İdareden imar durum belgesi talep ettim.
Bana gelen yazıda Tarımsal Amaçlı Yapılar İçin maks.Emsal 0,05'dir Yazıyor.
Buda 175 m2 yapar. Yani ben buraya kaç m2 ahır yapabilirim.
Ben başvuru yaparken 150 baş olarak belirttim. Tarım bana her koyun için 3 m2 alan istemiş. Buda sadece ağıl için 450 m2 yapar.
Bilgisi olanlardan yardım rica ediyorum.
 
  • Beğen
Tepkiler: filizma
ÇİFTLİK yapmak için işlemler
MÜH. HAKAN EFE

19 Kas 2019 tarihinde yayınlandı
#Tarlaya #bağevi yada #çiftlik yapmak mümkün ama devletin belirlediği kanun ve yönetmelikleri karşılamak koşuluyla , biliyorsunuz yapacağınız bağ evi yada fabrika ruhsata tabidir. evin ve işletmelerin(#çiftlik,fabrika) işlem adımları farklıdır. 2 aşamalı anlatayım
BAĞ EVi İÇİN
Tarlanız belediye sınırları içinde ise belediyeye ,özel idare sınırları içinde ise il özel idaresi imar şehircilik birimine başvuracaksınız . eğer yapmak istediğiniz bağ evi köy yerleşik alanı içindeyse işiniz kolay (3194 sayılı imar kanununun 27.maddesine göre ;Belediye ve mücavir alanlar dışında köylerin köy yerleşik alanlarında, civarında ve mezralarda yapılacak konut, entegre tesis niteliğinde olmayan ve imar planı gerektirmeyen tarım ve hayvancılık amaçlı yapılar ile köyde oturanların ihtiyaçlarını karşılayacak bakkal, manav, berber, köy fırını, köy kahvesi, köy lokantası, tanıtım ve teşhir büfeleri ve köy halkı tarafından kurulan ve işletilen kooperatiflerin işletme binası gibi yapılar için yapı ruhsatı aranmaz. Ancak etüt ve projelerin valilik onayını müteakip muhtarlığa bildirimi ve bu yapıların yöresel doku ve mimari özelliklere, fen, sanat ve sağlık kurallarına uygun olması zorunludur. Etüt ve projelerin sorumluluğu müellifi olan mimar ve mühendislere aittir.)
Eğer değilse işler biraz karışacak. ilgili kurum izin vermeyebilir. Kesinlikle ilgili kurumla görüşmeden gecekondu gibi ev yapmaya çalışmayın , tespit edilir ve yıkılır.
FABRİKA YADA ÇİFTLİK İÇİN
Mevzi imar planı yaptırmak koşuluyla istediğiniz işletmeyi kurabilirsiniz. UNUTMAYIN mevzi imar planı yaptırmak büyük meblağlar ve uzun zaman gerektirir. İşinize bir şehir plancısıyla yada harita mühendislik bürolarıyla danışmadan başlamayın

 

Benzer Konular