Arkadaşlar konu yanlış yere kanalize olmuş yenikentli toplulaştırma demiyor kadastro geçmiş
ve kadastro geçerken ölçüm yapmamış uydudan ne gördüyse ona göre yeni tapu vermiş
yani tarla komşusu sınırdan bir metre içeri girip ekip biçmeye başlamışsa orası artık onun kabul edilmiş
şimdi gelelim senin sorununa yenikentli eski ölçümlerde koordinatlar işaretlidir
yani ben tarlamı ölçtürdüğüm zaman koordinatları çıkarıp ona göre ölçmüşlerdi ve eski ölçüme göre ben kuzeyden bir metre komşuya girmişim komşuda güneyden bir metre girmiş çıktı eski sınırlardaki yamukluğu gidermek için daha düzgün sıra çıkarmak için bilerek veya bilmeden böyle şeyler olabiliyor
ama şöyle durumlarda var mesela bir tarlanızla fazla ilgilenmiyorsunuz zaten küçük bir parça komşuda her sene bir sıra girerek toplamda tarlanızın yarısını kendi tarlasına katmış oluyor
şimdi böyle bir durumda bizim oradan da kadastro tekrar geçse bu tarlanın yarısını kaybedeceğim demek mi oluyor
bence böyle olmaması lazım
ha size derlerseki yok orası artık onun
o zaman sizde gidin hazinenin yerini sürüp ekmeye başlayın bakalım aynı durumda orayı sizin kabul edip tapu vereceklermi

yani lafın kısası bence düzeltilmesi lazım gaspçıyı haklı gören ölçüm olmaz olursada adeletten geri döner
dilekçeyle değil mahkemede alırsınız hakkınızı
tabi benim kafama göre