Ynt: kafasına sıksa iyiymiş ama bunada şükür
Evet .
Evet .
Neden yaptınız bunuhüseyin35.5 link=topic=76391.msg902778#msg902778 date=1403992898' Alıntı:Bizim ödemişte de bdpliler gizli olarak seçim bürosu açmaya kalktilar pişman ettik cam çerçeve indirip hepsini de bi güzel hallettik dedikleri gibi bi tümör varsa kesip atacaksın bilmem ne süreci vs. Ile olmaz hakkımızda hayırlısı olsun ne diyelim
yapmasa mıydık?eeemreee link=topic=76391.msg902907#msg902907 date=1404067300' Alıntı:Neden yaptınız bunu
he tm ben farklı anladım bdpnin ne olduğu belli bnm de kürt arkadaşlarım var ama Kürtleri ve bu partiyi başka türlü degerlendirmek lazım bi terörist partisi öle istediği gibi her yerde faaliyet göstermemeli diye düşünüyorumeeemreee link=topic=76391.msg903062#msg903062 date=1404130689' Alıntı:Ssdece Nedne yaptığınız merak ettim
çiftçilikhayatı link=topic=76391.msg903069#msg903069 date=1404134870' Alıntı:Valla yavşaklık yapmış.. Bayrak indirmek tamamen provaksyon ve bunu bilerek yapıyorlar.. Bunu hiç özgürlükle alaksı yok. Aslında hak etmiş..
. Ülke bu haldeyse en başta chp , mhp çıksın kendisini sorgulasın.. Emperyal devletler , dış mihraklar diye tutturmuşsunuz. Yıllardır nato da olduğu için övünç duyan bu halkın çoğunluğu değil mi ? Nato nun ne faydası var ülkeye. ? Irakta milyonlarca insanın ölümne neden olan savaş ta uçaklar incirlik üssünden kalkmadı mı ? israili korumak için malatya ya kurulan radarın yöneti mi türkiyede mi ? suriyeyi ırakı kan gölüne çeviren, türkmen kürt arap şii sünni alevi demeden herkesi katleden işid , al-nusraya desteği kim veriyo 3 yıldır ? emperyalist ülkeler miş.. La bu ortadoğunu bu halde olmasının en büyük sebeb türkiye.. Abd nin kucağına oturmuş yıllardır .. Kim bu ülke yi abd nin kucağına oturttuy sa önce onlara hesap sormak gerek...
Paylaşımlarımın çok azı siyasetle ilgili.(( benim kullandığım dil ayrıştırıcı bir dil değil. Sanki tüm tartışmalrın sorumlusu benim yazdıklarımmış gibi bir yorum yapmışsınız. Bana direk küfreden üyelerde oldu burda mesaj yoluyla. Yalnız bende beklediğiniz biraz haksızlığı savunmak mansına geliyor.birileri burda fikrini söyleyince sonrada ben yorum yapınca mı kötü oluyo anlamadım..? Siyasetle ilgilenen bir aileden geldiğim doğrudur. ama dikkat edin kullandığım dil sadece kimseyi aşağılamya yönelik değil. Ve ezbere konuşulan klasik olguların değişmesi gerekir. Bu platform yeri değil o da doğru. O zman kimse burda siyasetle ilgili yorum yapmayacak ki o da mümkün değil. Hani dert yandığımız konular var ya , işte onlar tamamen uygulanan politikalar ve yalnış politikacıları seçmemizden kayanklanıyor. Dert yanıyoruz ama halen aynı kişilerden medet umuyoruz.. Bir başkası hakaret etmeden tartışabiliyorsa ne güzel, fikirlerimiz paylaşlım ama burası yeri değilufukk link=topic=76391.msg905852#msg905852 date=1405544880' Alıntı:Değerli üyemiz,
Şahsen görüşlerine saygı duyuyorum , katılırım , katılmam o ayrı mesele.
Her aklı başında insanın bir görüşü ve düşüncesi olmalı , bu kendini ilgilendirir.
Lakin burası bir tarım platformu , sizin yazdığınız görüşün elbette anti tezi vardır , birazda bir üyemiz yazar tartışma çıkar tadımız kaçar , burada bizi birleştiren tarımsal olaylar ve tarımsal konular.
Önceki mesajlarınızdanda anlaşıldığı kadarıyla siyasi konuları araştıran , bu konulardan konuşmayı seven birisi olduğunuz ortaya çıkıyor.
Sizden rica ediyoruz , paylaşımlarınızı ve yorumlarınızı tarımsal konularda yaparsanız sitemizin ve üyelerimizin gelişmesine katkıda bulunmuş olursunuz.
Bu tarz yorumlara devam ettiğiniz sürece tartışmaların ve sürtüşmelerin çıkması kaçınılmaz.
Sağlıcakla kalın.
forumun sınırını mümkün olduğunca net belirlemeye çalışıyoruz. Fakat buna rağmen zaman zaman tartışmada çıkıyor. Belli bir seviyeye kadar makul karşılamak mümkün.çiftçilikhayatı link=topic=76391.msg905855#msg905855 date=1405549790' Alıntı:Paylaşımlarımın çok azı siyasetle ilgili.(( benim kullandığım dil ayrıştırıcı bir dil değil. Sanki tüm tartışmalrın sorumlusu benim yazdıklarımmış gibi bir yorum yapmışsınız. Bana direk küfreden üyelerde oldu burda mesaj yoluyla. Yalnız bende beklediğiniz biraz haksızlığı savunmak mansına geliyor.birileri burda fikrini söyleyince sonrada ben yorum yapınca mı kötü oluyo anlamadım..? Siyasetle ilgilenen bir aileden geldiğim doğrudur. ama dikkat edin kullandığım dil sadece kimseyi aşağılamya yönelik değil. Ve ezbere konuşulan klasik olguların değişmesi gerekir. Bu platform yeri değil o da doğru. O zman kimse burda siyasetle ilgili yorum yapmayacak ki o da mümkün değil. Hani dert yandığımız konular var ya , işte onlar tamamen uygulanan politikalar ve yalnış politikacıları seçmemizden kayanklanıyor. Dert yanıyoruz ama halen aynı kişilerden medet umuyoruz.. Bir başkası hakaret etmeden tartışabiliyorsa ne güzel, fikirlerimiz paylaşlım ama burası yeri değil) ..)) Daha çok tarım ve traktörler ve ekipmanları hakkında paylaşımları yapmayı severim ve o konulara yorum yapmayı isterim. ama bu yorumumda dikkat ettiyseniz eleşitir tamamen kendimize. Yani herhangi bir siyasi görüşe değil. sürtüşmeler olmasını istemem ancak bazı durumlar da kesinlikle susmak elde değil.. Tepkimizi bi şekilde dile getirmemiz gerekli.. biliyorum burası tarım platformu ancak çiftçiler kendilerin sürünmesine neden olan şeyleri öğrenemedikçe çözüm olmaacaktır. çiftçileri bilinçlendirmek gibi bir iddiam da yok.. O kadar siyasi birikimim de yok.. çiftçiler için gerekli olan bilgilerin paylaşılmasına daha çok dikkat edicem artık. Uyardığınız için teşşekürler.. Aslında yazılacak okadar şey var ki siyasetle , ülke ile ilgili ama burası yeri değil.. Tarım teknolojileri hakkında paylaşımlar en doğrusu... anlş-*s
ufukk link=topic=76391.msg905883#msg905883 date=1405586615' Alıntı:forumun sınırını mümkün olduğunca net belirlemeye çalışıyoruz. Fakat buna rağmen zaman zaman tartışmada çıkıyor. Belli bir seviyeye kadar makul karşılamak mümkün.
forumda yönetici olarak bulunan adminler arasında dahi herkezin farklı görüşü ve duruşu var.
Ama forumun duruşu mümkün olduğunca net olmalıki mümkün olduğunca haksızlık olmasın , burada bir huzur olsun.
Bilinçlenmek isteyen zaten gidip kendine bilinçlenecek kaynaklar bulup , kendini geliştiriyor , fikirlerini olgunlaştırıyor.
Bu konuda kaygınızın olmamasına sevindim
Çözüm olarak siyaset vb konularda olan forumlarda çiftçilik , tarım gibi bölümleri takip edip buralarda konuşulabilir.
Yüzyüze iletişimde bile zaman zaman karşı taraf ile sağlıklı iletişim kuramamaktan bahsederiz. Kaldıki sanal ortamda sadee iletebildiklerimizi kelimelerden ibaret , herhangi bir mimik , sestonu vs kullanma şansımız burada yok.
Birine bir kelime yazıyorsunuz , o kelimeye anlam kazandıran ses tonunuz , vurgulamanız , beden diliniz gibi araçlarla anlam tam anlamına ulaşmaya çalışıyor , fakat burada yazmaktan başka şansımız yok , haliyle bu kelimeyyi bulunduğu çevredeki koşullara göre , eğitimine tahsiline göre , dünya görüşüne göre birçok insanın farklı anlaması , değişik anlamlar çıkarması , bazılarımızın iyi , bazılarımızın kötü anlaması süpriz değil , bu sebeple tartışma konularında çok münakaşa çıkıyor. Kaldıki siyaset vb konular en fazla toz kaldıracak konular , adamın kardeşiyle , babasıyla bile görüşü farklıyken , birçok insan ile çatışma yaşaması , hele gene iletişimin bahsettiğin parametreler sebebiyle eksik olduğu bir ortamda çatışma çok çıkıyor , bu gibi sebepler sebebiyle bazı konulara hiç girmemek daha iyisi.
forumda akademisyen yönü olan üyelere ihtiyaç var , tarım konusunda bilimsel çalışmalara değinecek , bunların bizlerin anlayacağı hale getirip sunacak. çok faydası olur bizler için , malatyada da olsan , izmirdede olsan , antalya da da olsan sorunlasımız benzerçiftçilikhayatı link=topic=76391.msg905899#msg905899 date=1405597504' Alıntı:Aynen farklı görüşler bu forum da tartışmalara neden oluyor , ki siyaseti geçtim traktör konusunda bile konuşulurken üyeler bazen olmadık hakaretlere varacak tartışmalara giriyor.. Ama aslında daha çok bilimsel tarım yöntemleri hakkında konuşmamız daha faydalı ve öğretici olacak.