Kimyasal gübreler

Toprakta biriken ve kumsallaşma yapan kimyasal gübreler hakkında ne düşünüyorsunuz.
Ben gözlemlediğim kadarıyla uzun vadede toprağın yapısını bozduğunu su tutma kabiliyetini kötü yönde etkilediğini gördüm sizin böyle gözlemleriniz oldu mu

Uzun vade derken kimyasal gübrelerin kullanımına başlandığındın bu güne kadarki olan süreçten bahsediyorum.

Eskiden bahsedilen topraklar ve verimler ile şimdikiler arasındaki farkı herkes biliyordur zaten.

Bu gübreler aslında kısa vadeli verim yaparken uzun vadede çok zarar veriyor.

sonuçta toprak bakımının bu kadar ucuz ve kolay bişey olmadıği ortada. Ucuz derken bahsettiğim o kısa vadeli anlık cözüm olarak atılan kimyasal gübreden bahsediyorum, toprağa organik madde, solucan veya hayvansal gübre kullanmak daha pahalı bir yoldur esasında

Buna kimyasal ilaçlar da dahildir. Belki çoğuna bir komplo gibi gelebilir ancak bunlar kasıtlı olarak bir ülke tarımını yok etmek amacıyla yapıldığını düşnüyorum