PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Kırklareli, Türkiye'nin Ayçiçeği Üretiminin Yüzde 10'unu Karşılıyor
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
Mesaj
<blockquote data-quote="TrakKulüp Gündem" data-source="post: 1452765" data-attributes="member: 4"><p>[ATTACH=full]76869[/ATTACH]</p><p></p><p></p><p><strong>Türkiye'nin</strong> önemli tarımsal üretim merkezlerinden <strong>Kırklareli</strong>, ülkedeki <strong>ayçiçeğinin</strong> <strong>yüzde</strong> <strong>10</strong>'unu <strong>üreterek</strong> <strong>iç</strong> ve <strong>dış</strong> piyasaya sunuyor.</p><p></p><p></p><p><strong>Trakya'da</strong> "<strong>sarı gelin</strong>" ve "<strong>gündöndü</strong>" olarak da anılan <strong>ayçiçeğinde</strong> <strong>gelişim</strong> ve <strong>dane</strong> oluşumu sürüyor.</p><p></p><p></p><p><strong>Ayçiçeği</strong> <strong>üretiminin</strong> önemli bir bölümü, <strong>sulanabilen</strong> <strong>arazilerde</strong> yapılıyor.</p><p></p><p></p><p><strong>İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy</strong>, AA muhabirine, <strong>Kırklareli'nin</strong> <strong>ayçiçeği</strong> üretiminde <strong>önemli</strong> bir <strong>yere</strong> sahip olduğunu söyledi.</p><p></p><p></p><p><strong>Geçen yıl</strong> <strong>çayır</strong> <strong>tırtılına</strong> rağmen <strong>240 bin ton</strong> ürün aldıklarını belirten Aksoy, <strong>bu yıl</strong> geçen yıla göre <strong>artış</strong> <strong>beklediklerini</strong> ifade etti.</p><p></p><p></p><p>Ekim alanına göre hesap yaptıklarını aktaran Aksoy, "<strong>Bir yağış daha alırsak herhalde verimimiz ve dane doluluğumuz daha güzel bir şekilde olacaktır. İnşallah bu yıl rekoltemizi 250 bin ton civarı ayçiçeğiyle kapatacağız.</strong>" diye konuştu.</p><p></p><p></p><p>Ayçiçeğinin stratejik bir ürün olduğunu anlatan <strong>Aksoy</strong>, <strong>sıvı</strong> <strong>yağ</strong> ihtiyacının <strong>büyük</strong> bir <strong>bölümünün</strong> <strong>ayçiçeğinden</strong> elde edildiğini dile getirdi.</p><p></p><p></p><p>Tarım ve Orman Bakanlığının desteğiyle kentte ayçiçeği üretim alanlarını artırmaya çalıştıklarını, <strong>üreticilere</strong> <strong>bölgenin</strong> <strong>iklim ve toprak yapısına uygun yerli ve milli tohum</strong> dağıttıklarını ifade eden <strong>Aksoy</strong>, şunları kaydetti:</p><p></p><p></p><p>"<strong>Kırklareli'nde üreticimize yaklaşık olarak 2 milyon lira destek verdik. Yani yüzde 90 hibeli tohum dağıttık üreticilerimize. Yerli ve milli tohumların hem kök yapıları hem gelişim evreleri hem de iklime uyumları çok iyi. İnşallah çiftçilerimiz bunları deneyerek verimin daha da yüksek olduğunu görecekler ve bu tohumlar da hızlı bir şekilde yayılım gösterecek. Ayçiçeği stratejik ürün çünkü yağı başka bir yerden bulamıyorsunuz. Bu yüzden devletimiz stratejik alan dediğimiz bu ürünlerde hızlı bir üretim şekli ve planlamayla çiftçimizi üretime katmaya çalışıyor. Ülkemizde şu anda yaklaşık 2,5 milyon ton ayçiçeği üretimi var. 250 bin ton üretiyorsak yüzde 10'luk üretimi bizde. Kırklareli ayçiçeğinde çok iyi bir noktada.</strong>"</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="TrakKulüp Gündem, post: 1452765, member: 4"] [ATTACH type="full"]76869[/ATTACH] [B]Türkiye'nin[/B] önemli tarımsal üretim merkezlerinden [B]Kırklareli[/B], ülkedeki [B]ayçiçeğinin[/B] [B]yüzde[/B] [B]10[/B]'unu [B]üreterek[/B] [B]iç[/B] ve [B]dış[/B] piyasaya sunuyor. [B]Trakya'da[/B] "[B]sarı gelin[/B]" ve "[B]gündöndü[/B]" olarak da anılan [B]ayçiçeğinde[/B] [B]gelişim[/B] ve [B]dane[/B] oluşumu sürüyor. [B]Ayçiçeği[/B] [B]üretiminin[/B] önemli bir bölümü, [B]sulanabilen[/B] [B]arazilerde[/B] yapılıyor. [B]İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy[/B], AA muhabirine, [B]Kırklareli'nin[/B] [B]ayçiçeği[/B] üretiminde [B]önemli[/B] bir [B]yere[/B] sahip olduğunu söyledi. [B]Geçen yıl[/B] [B]çayır[/B] [B]tırtılına[/B] rağmen [B]240 bin ton[/B] ürün aldıklarını belirten Aksoy, [B]bu yıl[/B] geçen yıla göre [B]artış[/B] [B]beklediklerini[/B] ifade etti. Ekim alanına göre hesap yaptıklarını aktaran Aksoy, "[B]Bir yağış daha alırsak herhalde verimimiz ve dane doluluğumuz daha güzel bir şekilde olacaktır. İnşallah bu yıl rekoltemizi 250 bin ton civarı ayçiçeğiyle kapatacağız.[/B]" diye konuştu. Ayçiçeğinin stratejik bir ürün olduğunu anlatan [B]Aksoy[/B], [B]sıvı[/B] [B]yağ[/B] ihtiyacının [B]büyük[/B] bir [B]bölümünün[/B] [B]ayçiçeğinden[/B] elde edildiğini dile getirdi. Tarım ve Orman Bakanlığının desteğiyle kentte ayçiçeği üretim alanlarını artırmaya çalıştıklarını, [B]üreticilere[/B] [B]bölgenin[/B] [B]iklim ve toprak yapısına uygun yerli ve milli tohum[/B] dağıttıklarını ifade eden [B]Aksoy[/B], şunları kaydetti: "[B]Kırklareli'nde üreticimize yaklaşık olarak 2 milyon lira destek verdik. Yani yüzde 90 hibeli tohum dağıttık üreticilerimize. Yerli ve milli tohumların hem kök yapıları hem gelişim evreleri hem de iklime uyumları çok iyi. İnşallah çiftçilerimiz bunları deneyerek verimin daha da yüksek olduğunu görecekler ve bu tohumlar da hızlı bir şekilde yayılım gösterecek. Ayçiçeği stratejik ürün çünkü yağı başka bir yerden bulamıyorsunuz. Bu yüzden devletimiz stratejik alan dediğimiz bu ürünlerde hızlı bir üretim şekli ve planlamayla çiftçimizi üretime katmaya çalışıyor. Ülkemizde şu anda yaklaşık 2,5 milyon ton ayçiçeği üretimi var. 250 bin ton üretiyorsak yüzde 10'luk üretimi bizde. Kırklareli ayçiçeğinde çok iyi bir noktada.[/B]" [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevapla
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Kırklareli, Türkiye'nin Ayçiçeği Üretiminin Yüzde 10'unu Karşılıyor
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst
Alt