Kırmızı Ette Tepki İstifası

Ynt: Kırmızı Ette Tepki İstifası

YUSUFTUYLUOGLU link=topic=62649.msg707995#msg707995 date=1361700958' Alıntı:
diyelimki koperatifler hakkıyla iş görüyor ....
herşey yolunda malımız elimizde kalmıyor desek bile
köylünün üç kuruş para kazandığını gören aç insanların saldırısına uğramak artık gelenek oldu ..
sadece bizim yörede 12 tane besi çiftliği açıldı...kimlermi bunlar..
doktor...
eczacı...
iki tane avukat..
iki gıda toptancısı..
biri eski bld.başk.
gurbette işçi iken koparmış parayı hayvancılığa girmiş
ve bunun gibi niceleri buralarda ab hibelerinide arkalarına alarak ki (nasıl alıyolarsa bizlere hiç nasip olmadı bu hibe)başlamışlar bu işe
adam bizim köyün toplam hayvan sayısı kadar mal besliyor ..
köylü ne yapsın
gitsin doktorun yerinde tabiplikmi etsin
avukatlıkmı yapsın..
yoksa ilaçmı satsın
ne anlatayım ki
bizim buralarda bir laf vardır lafım meclisten dışarı
kim bilmem nerem hıyar dese bunlar bir avuç tuz alıp koşuyor..
allah köylünün yardımcısı olsun..
Süper bir tesbit.
3 kuruş mazot desteği yatar , aa devlet size destek veriyot ya denir. Halbuki bilzmezler traktörün deposu kaç litre alır , bir günde ne kadar yakar.
3 kuruş gübre desteği yatar , aa devlet size destek veriyor ya denir. Halbuki bilmezler bir dekar yere kaç kg gübre gerekir.
Ben bir bakıma böylelerinin çiftlik işine girdiğine seviniyorum görsünler bakalım bir hayvan bir günde ne yer ne içer , kaç kg süt verir , bir daha bok içinden kaç ayda çıkar gelir , kaç paraya satılır.
Hepsi alsınlar bakalım heveslerini , öyle masa başınd şu kadar hayvan günde 30 kg süt , ayda şu kadar ton eder , vs vs sadece gülerek dinliyorum.
Sizde öyle yapın. :):)