Kısa vadeli besi programı

[size=14pt]arkadaşlar. Herkese selamlar. Yakın zamanda. Besi hayvanı toplamaya çıkacağım. Kısa süreli besi. ( 6, 7 ay) lık besi yapmayı düşünüyorum sizce hayvan cinsi olarak. Simental ve montofon uygunmudur ve. Alacağım hayvanlar kaşığı kg ve kaç aylık olmalı. yardımcı olursanız sevinirim. [/size]

Ynt: Kısa vadeli besi programı

bu soru o kadar kere soruldu ve cevaplandı ki, bu soruyu forumda, biraz zahmet edipte arasan, çok değerli bilgilere ulaşırsın.

Doğru söylüyor sunuz fakat 1. Bilgi çok eski 2. İse o tür yazıları okudum. Biri aynen yazmış. 130 kg alıp. 400. Yada 450 kg getirebilir sin diye. Bana çok abartılı geldi. bilmiyorum ama hormon falan o işler e girmeden bana zor gibi görünüyor

yeniksavascı link=topic=80372.msg953370#msg953370 date=1420391840' Alıntı:
Doğru söylüyor sunuz fakat 1. Bilgi çok eski 2. İse o tür yazıları okudum. Biri aynen yazmış. 130 kg alıp. 400. Yada 450 kg getirebilir sin diye. Bana çok abartılı geldi. bilmiyorum ama hormon falan o işler e girmeden bana zor gibi görünüyor

Simental ve montofonlar ile ve hatta düzgün holsteinlar ile 7-8-9 aylık, 200-230 kg hayvan toplayıp, yoğun besleme yaparsan, ortalama günlük canlı ağırlık artışı olarak 1.4-1.5kg a ulaşabilirsin, tabiki uygun barınma şartlarınıda sağlarsan.