KOT ve İCAR

Merhaba arkadaşlar, herkese verimli kazançlı hasatlar diliyorum.

Bizim yörede (Erzincan) dönümüne (1000 metrekare) 3 kot icar parası veriliyor. Kotun ne olduğunu tam bilmiyorum ama sanırım teneke gibi bir hesaplama yöntemi.

Kot dediği şeyden de 7 kilo ARPA hesaplanıyormuş. 3x7=21 kilo dönüm başına.

Arpa da 0,84'ten satılmış. Yani dönüm başına 17.64 TL icar parası veriliyor.

Ortalama 100 dönüm tarlamız olsa 1784 TL icar parası almış olacağız. Sizce bu durum normal mi?

Tarlayı kiralayarak süren kişi de önceleri dönümden 30 kilo arpa çıkardığını, bunun bu yıl az yağış nedeniyle 100-150'ye düştüğünü söyledi. Ancak burada araştırdığım kadarıyla çok çorak yerlerden bile daha fazla ürün elde edildiğini gördüm. Amacım hem tarlayı sürenin hem de kiraya verenin hakkını alması.

Not: tarlaların yarısı sulu yarısı kuru tarla.

Kot dediğiniz 7 kilo ise bazi yörelerde çinik bazi yerlerde çelik denilen. Ali baba ve kirk haramilerdeki kasimin karisinin ali babaya verip altinada sakiz yapistirip verdigi silindirik sekildeki ölçü aletidir. Aslinda 10 litredir ancak 1 litre buğday 8 kilo gelir arpada ise 6 gelir. bizim buralarda ise icar 3 ile 5 arasinda değisir kirac araziler verim değerleride ordan çok farkli değil. Soruna gelince bi icar piyasasi vardir tarla sahibi verir vermez oda onun bileceği is kendi ekebiliyosa zaten kimse icara vermez biraz mizansen yaptik ama olay bu

Merhaba arkadaşlar, herkese verimli kazançlı hasatlar diliyorum.

Bizim yörede (Erzincan) dönümüne (1000 metrekare) 3 kot icar parası veriliyor. Kotun ne olduğunu tam bilmiyorum ama sanırım teneke gibi bir hesaplama yöntemi.

Kot dediği şeyden de 7 kilo ARPA hesaplanıyormuş. 3x7=21 kilo dönüm başına.

Arpa da 0,84'ten satılmış. Yani dönüm başına 17.64 TL icar parası veriliyor.

Ortalama 100 dönüm tarlamız olsa 1784 TL icar parası almış olacağız. Sizce bu durum normal mi?

Tarlayı kiralayarak süren kişi de önceleri dönümden 30 kilo arpa çıkardığını, bunun bu yıl az yağış nedeniyle 100-150'ye düştüğünü söyledi. Ancak burada araştırdığım kadarıyla çok çorak yerlerden bile daha fazla ürün elde edildiğini gördüm. Amacım hem tarlayı sürenin hem de kiraya verenin hakkını alması.

Not: tarlaların yarısı sulu yarısı kuru tarla.

Bu fiyatın 10 katına ekiyorum Artık bu yaşadığım yeri ekipman ve borularımı bütün herşeyimi alip gitmeyi düşünüyorum.

Kartalcalı

UYARILDI
Ektigin urune gore değişir patates pancar ekiyorsan donumu yani bin metre karesi yuz tl kapali sistem sulama varsa dahada artiyor ama topraginda icine edip gidiyorlar ilac gubre ilac gubre vere vere toprak ilk sene ürün veriyor ikinci sene bos kurak yere arpa bugday ekersen bir donume bir teneke bugday sani 16 kilo bugday verirsin onceden tarla parasini mal sahibi alirsa bire bir almazsa bire iki teneke verirdin cok fazla sikayet oldu tarla sahipleri ekmedigi halde tarla parasini aldigi ispatlaninca cok ceza verdiler simdi geri Vites yaptilar desteklemelerde artirca tarla ekenlen bu işe razi olmadı simdi bire bir teneke bugday yani 16 kilo bugday oldu isteyen parasini isteyen bugdayini aliyor

TrakKulüp Mobil Uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.