Merhaba arkadaşlar malum olduğu üzere 2014 yılı tarım sektöründe çok sorunlu bir yıl oldu kuraklık,don,dolu gibi doğa olaylarının hepsini yaşadık Allah bir daha böyle şeyleri tüm yurdumuza yaşatmaz inşallah.ben köyümde buğday tarımı ile uğraşıyorum geçen yıl tigem den tosunbey buğday cinsini aldım ve ektim çıkışları her şey güzel giderken seçimden önce ki gün dondan çok zarar gördü burada da resimlerini paylaşmıştım,bu olaylardan sonra buğday cinsini değiştirmeye karar verdim,çevremde ve burada da kurak ve soğuğa karşı dayanıklı buğday çeşitini araştırmaya başladım komşumun ekmiş olduğu krasunia odeska buğdayını görmüştüm kuraktan ve soğuktan etkilenmemişti en sonunda bu çeşiti ekmeye karar verdim ve denemek amaçlı 60 dekar yere dekara 20 kg buğday atacak şekilde sertifika 1 (mavi)etiketli 1200 kg tohum siparişi verdim kg fiyatını+nakliye dahil 1650 tl ye aldım tohumlar elime ulaştı köyde bulununan arkadaşlar buğdayı merak ettiler ve torbaya açıp baktığımızda ilaçlaması çok iyi fakat buğday danelerini görünce resmen şok olduk buğday sanki hiç elenmemiş (başaklar sap saman gibi değil elenmemiş dediğim zayıf buğdaylar için)gibi iri daneli buğday lar oluğu gibi içerisinde çok sayıda zayıf ve içine çökmüş buğday tohumları vardı,ilk siparişi verdiğimde arkadaşlarım TİGEM den başka firmaya güvenmemi söylemişlerdi bende güvenerekten aldım sonuç olarak hayal kırıklığı yaşadım,kendim arkadaşlarıma tohumluk buğday verirken kılı kırk yarıp onlara mahçup olmamak için elimden geleni yaparken koskoca firma nasıl böyle işin hilesine kaçar anlam veremiyorum resimlerde de görünce selektörde elendiği taktirde bu hali ile elenecek derecede buğday taneleri var sizlerinde görüşleriniz almak için bunları paylaşmak istedim.