Ynt: kubota B2530 mu foton 254 mü?yardım
Kendi bölümümde değil bu konu fakat bölüm başkanı olduğum markanın tartışması burada yapılıyor. Erhan arkadaşımız yatığın yorumlardan ilk önce şuna itiraz ediyorum. Kıdemli üyeler asla ve asla yeni üyeleridışlamak gibi mesnetsizce bir harekette bulunmazlar. Her yeni gelen üyemize bizler abi, kardeş, arkadaş edasıyla yaklaşıyoruz. Daha sonra KUBOTA markasına gelecek olursak;
KUBOTA markası dünyada en büyük dizel mtor üreticisi olan bir markadır. FOTON marka traktörleri sadece ilanlarda gördüm. Bakınız bir malın emsallerine göre çok kuvvetli olması iyi bir şeydir. Fakat bu marka, mal kaç sene bu şekilde gidecek. 1 sene sonrasını değilde 4-5 sene sonrasını düşünürsek olayı daha iyi kavrarız. Şimdi FOTONlar Çin üretim bir marka. Çin üretimi diye kalitesiz olacak diye bir şey de yok. ÇİN den çıkan kaliteli markalarda var. ÇİN de FOTON marka traktörler yok ta satabilir. Ama biz TÜRKİYE de yaşıyoruz. Ben KUBOTA lar Türkiyeye ilk geldiği zamanlarda dandik bir marka zannediyordum. Daha sonra ilgimi çekti ve araştırdığımda çok hoşuma gitti. Fakat aklımda şu takılı kaldı. Yedek parça ve servis sıkıntısı. Bunu yetkilerle konuştum. Yetkilinin bana dediği şu cevap hoşuma gitti. TÜRKİYE de mevcut yedek parça stoğumuz var. Biz DÜNYA markası bir firmayız. Ve asla yeni pazarına girmiş olduğumuz ülkede adımızı karartmayız. Bu cevap beni tatmin etti. FOTON da bunlar var mı? Ben göremedim. KUBOTA yakıtı ile cidden bir fark yaptı. Alınganlığa gerek yok. Şuda bir markanın yayılmasında en büYük etkendir. Bir markayı sattıracak olan biz ÇİFTÇİLERİZ. Yani bir marka satılmak isteniyorsa markanın Satış- Pazarlama Yöneticilerinin HALKA inmesi gerekmektedir. HALKTAN birisi gibi olup orunları dinlemelidir. Ve ona göre bir yol haritası çıkarmalıdır. KUBOTA Almanyada çok satış yapan bir traktör markası. Alman markaları arasında iyi satış yapmayı başarıyorsa bu KALİTELİ olduğunu gösterir. Bizler traktörü alırkenşunu düşünüyoruz. Ben KUBOTA yı aldım satarken ne yapçam diye düşünüyoruz. Yani daha almadan satmayı düşünüyoruz. Ve korkup özelliklerine bile bakmadan incelemeden komşu ahbap eş dost ne aldıysa gidip ondan alıyoruz. Sonrada kullanmadan KARALAMAYA başlıyoruz. Sizlerden istirhamım bir malı kullanmadan kötülemeyelim. Kendimde TÜMOSAN 74-80 DTK var. Kullanmadan önce pek sevmezdim ama kullandıktan sonra fikirleri değişti. Ama şu an daha konforlu bir traktör almak istiyorum. Onun için araştırıyorum. Sizler de araştırın ve cidden memnun kalacağınız markayı alın. Servis- Yedek Parça ağınında iyi olması gerekiyor.