Kuduz için Ispartada önlem

Kuduz için Ispartada önlem 17 Kasım 2009 Salı 10:48 Ispartada 13 farklı bölgede görülen kuduz vakasına karşı havadan ilaçlama yapılması için Tarım ve Köyişleri Bakanlığından destek istendi.

--------------------------------------------------------------------------------







Isparta ' da 13 farklı bölgede görülen kuduz vakasına karşı helikopterle havadan ilaçlama yapılması gerektiği, bunun için Tarım ve Köyişleri Bakanlığından destek istediklerini bildirildi.

Isparta Valisi Ali Haydar Öner, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilk olarak 6 Temmuz ' da Dere Mahallesi Beldibi mevkisinde görülen, ardından Gölcük Tabiat Parkı, Atabey, Gönen, Keçiborlu ve Eğirdir ' in iki köyünde ortaya çıkan kuduzun yabani hayvanlardan yayıldığını söyledi. Kuduz görülen bölgelerin altı ay süreyle karantinaya alındığını ifade eden Öner, ' ' Yaban hayatından gelen bir salgınla karşı karşıyayız, kuduzu yenmemiz için helikopterle, uçaklarla yem şeklinde aşılama yapmak lazım ' ' dedi. Öner, havadan ilaçlama için de destek talebinde bulunduklarını söyledi.

Öte yandan, Kurban Bayramı öncesi kuduz karantinaları nedeniyle kafalarında soru işareti oluşan vatandaşlara da uyarılarda bulunan Vali Öner, ' ' Kurbanlıklarda sıkıntı yok. Hemşehrilerimiz bu görevlerini yerine getirmek istiyorlarsa menşe şehadetnamesine ve veteriner bakımına dikkat edecekler. Kontrollü bölgelerden kurbanlık aldıkları takdirde bir sıkıntı yaşamayacaklardır ' ' diye konuştu.
 
Ynt: Kuduz için Ispartada önlem

Kuduz için Ispardada alınabilecek en iyi önlem Muhtarın karantinaya alınıp, etrafının dikenli teller ve kireç hendekleriyle çevrilmesidir.. hehehehe... zuha-*-s zuha-*-s zuha-*-s zuha-*-s zuha-*-s zuha-*-s
 
Ynt: Kuduz için Ispartada önlem

valla sonumuz ya domuzdan ya kuştan yada kuduzdan olacak bu gdişle heryıl yeni bir hastalık bakalım allah sonumuzu hayır etsin

bu arada paylaı için teşekkürler
 

Benzer Konular