Kümese gelincik dadandı nasıl kurtulabilirim?

Bu sabah babam aradı tüm civcivleri gelincik boğmuş. 2 tane sağlam bir sakat kalmış. Bahçede köpeğim var. Yerini babam tespit etmiş ama öldüremezsek zarar verir diye korkuyorum.

Çözüm önerisi olan var mı ?

Küçük köpekler bu konuda daha hassas ve kuşkulu
Uygun köpek olmalı
Gelincik doğada kuş ve fare ile beslenir tavuklarıda kendine av olarak görür
Zarar verir meselesi bilmiyorum ama efsane bence
Doğal zincire zarar vermeden çözüm bulmak insanca en güzeli
En iyisi uygun köpek

Bende efsane olduğunu düşünüyorum ama yaşlıları biliyorsunuz. Tedbirimizi alacağız öneriniz için teşekkürler.

Yemez hocam. Sansar gelincik filan önce boğar, kanını emer bırakır. Gece mi halletmiş? Gece hallediyor ise kümesinizde bir açık var kontrol etmenizi öneririm. Yıllar hobi olarak tavuk besledim ama böyle bir sorunla hiç karşılaşmadım.

Uzun yıllardır böyle bir şey ile karşılaşmadığımızdan kümeslerimiz ekstra güvenli değildi. Gece 12 duydum dedi babam ama yetişememiş. Köpek kümes kapalı olduğundan girememiş. İcabına bakacağız bakalım yuvasını tahmin ediyoruz.

Besili erkek kedi onun hakkından gelir evde 6 tane kedi var
Akrep,örümcek,böcek,fare,köstebek,çiyan,yılan hepsini sildiler
Kedi besleyin yakalarken gördüm köpekten kaçar ama kedi yerini tespit ederse 1 hafta başında bekler yine tutar

Boğup bıraktıysa gelincik.

Sadece Boynunu yemişse sansar.

Kafasını yemişse iri faredir.

Hafif ışık yakıp kümese, rüzgarı karşınıza alıp oturup sessizce bekleyin sansar sa o sizi görür gelmez ama diğer ikisi dayanamaz mutlaka gelir.

Tutmak çok zordur benimde başıma geldi 3 4 tavuğumu boğdu ancak bu sene kümesin heryerini baya bi kapadım allahıma şükür gelmedi alt komşunun 70 civcivini boğmuş allah korusun

Hakkımızda

TrakKulüp, içinde 100.000'den fazla konuyu, 1.300.000'den fazla mesajı barındıran Türkiye'nin ilk ve en büyük traktör, tarım ekipmanları ve çiftçilik paylaşım sitesidir. 86.000 üyemiz gibi sizi de aramızda görmek isteriz.
Üst Alt