Lda turbonun basıncı arttıkça mazotun basıncını da arttırır bayılmalari azaltır en basit şekilde
Yüke bindikçe daha fazla egzoz gazi daha fazla turbo turu daha fazla hava basıncı oluşturur buda silindirlere giren havayı ve dolaysıyla basıncı patlama şiddetini arttırır oda da bu durumda mazotu ve mazot basıncını arttırırTam tersi olmasın o ?
Turbolu motorlara takılırBu konuda bilgili arkadaşlar varmı?
Kaç TL ye maloldu arkadaşımLda turbonun basıncı arttıkça mazotun basıncını da arttırır bayılmalari azaltır en basit şekilde
Yüke bindikçe daha fazla egzoz gazi daha fazla turbo turu daha fazla hava basıncı oluşturur buda silindirlere giren havayı ve dolaysıyla basıncı patlama şiddetini arttırır oda da bu durumda mazotu ve mazot basıncını arttırır
Pek bir değişiklik olmaz. LDA motorda bayılma olduğunda ilave yakıt pompalar ama öyle çok fark yapmaz.
LDA üst kapağını aç ve diyaframı çıkar ancak yönüne dikkat et hatta işaretle sonra altında yay var onun altında da yayı tutan destek. İşte o desteği döndürerek indir. Sonra herşeyi yerine takPeki bunu nasil aktif ediyoruz nh lerde bu fabrikadan takili geliyor fakat aktif degilmis nasil aktif edecegiz garantisi bitti motorun 2 ay once
Yakıtı artar dimi bu durumda otomatikman? Servis bize yakıt azalıyor diyor çekiş artıyor diyor nh TD100 için
277g ye taktırdık gaz tepkisini de iyilestirdi yükte gaza basınca her türlü asılıyor az çok, önceki hali çok baygındı
Bunu yapamaya bilirimLDA üst kapağını aç ve diyaframı çıkar ancak yönüne dikkat et hatta işaretle sonra altında yay var onun altında da yayı tutan destek. İşte o desteği döndürerek indir. Sonra herşeyi yerine tak
Aslında kolay ancak alet lazım.Bunu yapamaya bilirim![]()
Ben yaptım Gayet iyi oldu. Çoğu pompacı daha LDA yi bile bilmiyor. İhtiyaca göre az yada çok indirilebilir yay desteği. Eğer çok yüksek olursa LDA devreye çok zor girer çok indirirsek en küçük bogulmada devreye girer. Bir arkadaşım oradaki yayı daha yumuşak bir yayla değiştirdi. Daha iyi olduğunu söyledi ancak ben orijinal yayla devam ettim. İsteyen yada riskini göze alan yaparHer motorun lda ayarı değişiktir bu iş pompacı işi evde yapılmaz.