Limagrain arnova buğday tohumu

Tekirdağ bölgesinde Limagrain arnova tohumu ekmeyi düşünüyorum.Eken var mı varsa memnun mu Dönüş yapabilir misiniz

Önümüzdeki yıl için arnova falado veya andino cinslerinden birini ekmeyi düşünüyorum, başlıktaki arkadaşlara verdikleri bilgiler için teşekkür ederim.
Halihazırda andino ekiyorum kıraçta verimler yılına göre ort 400 550 kg arası değişiyor.
Takipte olacağım.

Önümüzdeki yıl için arnova falado veya andino cinslerinden birini ekmeyi düşünüyorum, başlıktaki arkadaşlara verdikleri bilgiler için teşekkür ederim.
Halihazırda andino ekiyorum kıraçta verimler yılına göre ort 400 550 kg arası değişiyor.
Takipte olacağım.
Kıraç için güzel verimler maşallah. Hangi bölgede ekiyorsunuz? Soğuk ve kurak dayanımı nasıl acaba?

Ben denedim,
Bu şekilde nitelikli ve pratik denemelere denk gelmedim sosyal medyada falan
Hiç araştırmayın, harmanda belli olacak
Arnovanın ipliğini pazara çıkaracağız :cool:

Geçen sezon aynı parselde
1 genesis (750kg)
2 falado (800kg)
3 lucilla (650kg)
4 andino (750kg) denemesi yapmıştım.

Bu sene de aynı parselde
1 arnova
2 falado
3 anita
4 andino verim denemesi yapıyoruz.

Geçen sene gelişim olarak görüntü olarak en kötüsü faladoydu, çimlenmeden harmana kadar en kötü görüntü, en düşük beklenti faladodaydı.onun için görüntüye değil ambara bakmak mantıklı, hatta kötü görünsün daha iyi, nazar değmez
Biçim yaptınız mı nasıl arnovanin durumu benim arnova tarlami dolu vurdu %60 Zarar var verimi göremeyeceğiz

Bugün verim denemesi yaptığımız tarlayı biçiyoruz
Andino tarafından biçime başladık
700 kg verim yaptı
Anita 790 kg verim yaptı, bunu sonra analize de sokacağım
Falado 750 don vurdu, buna seneye yine bir şans vereceğim
Arnova 830

Analiz yapılmadı ama anita ve arnova camsı
Falado zaten yanık, don vurmuş
Andino da mat renk
Seneye arnova anita falado ve uygun bir çeşidi yine deneme yaparız

Selametle

Son düzenleme:
Burası mısır altına ekildi, arazi sulu ama bu çalışmada odaklandığımız şey eşit şartlarda hangi tohumun daha üstün olduğunu bulmak.yoksa 900 kiloyu geçen falado yerim de oldu, ama umrumda değil, seneye yarı anita ve yarı arnovadan tohumumu ayırdım

Bu sene
Eşit şartlarda arnova rakiplerini rekoltede yendi
Ayrıca iki kılçıklı buğday cinsi iki kılçıksız buğday cinsine hem verimde hem de kalitede karşı üstünlük kurdu

arnova ve anitayı analize sokacağım.