Ben bu sene 50 dekar Nemere 40 dekar Albufera geri kalanı Manava Arpa ve Arnova15 kasımda bugdaylari ektim. 4 ton nemere tohumdan 500 kg da bora aldim
Nemerere sizi dinledimBen bu sene 50 dekar Nemere 40 dekar Albufera geri kalanı Manava Arpa ve Arnova
İyi yapmışsın hocam geçen sene eniştemler ekti çok memnun kaldı İpsaladan arkadaş ekti oda memnun kaldı siz de kalacaksınız baya iyi verim yapacak yaprak gübrelerini de attınız mı çok iyi olacak..Fosforunu çinkosunu magnezyumunu az az sık sık verdiniz mi iyi beslenmiş olur ben mesela Aralık ayında Nemerelere Fosfor çinko ve humik asit girecem kışa girişte deniz yosunu girecem aminoasit ile...Toprakta birçoğu var diyoruz ama bitki ne kadarını alıyor bilemiyoruz..Nemerere sizi dinledim
Bu sene iklim buğdaya uygun değildi çok büyük kuraklık oldu. Komşu tarlalar 250 300 ortalama ile sezonu kapadı. Zaten diğer çeşitlere benim dediğim gübreyi atamazsın yatar. Gübre ve bakıma en güzel cevap veren buğdaylardan biri maja. Arkadaşlar maja forumunda başka başka buğdaylar soyleselerde maja iyi. Trakyaya çok uygun. Kurak seneyi de iyi atlattı. Arkadaşların dediği buğdaylar uzun boylu asla tarlaya sokmam bir daha abuk subuk bahanelerle yatan hastalik yalan buğday asla tarlaya sokmam ben saman değil tane ve verim istiyorum. Maja, saray Bosna , golia 99 eken bu işten çok uzun seneler ekmek yer. Bir iki sene seneyi tutturup iyi verim alıp sonraki senelerde o senenin hayaliyle yaşamaz. İyi kötü ürününü alir. Haziran ayı içersinde biçip TMO ya teslim ettim geç erken olayını anlamadım temmuzun ilk haftası zaten Harman bitti. Ben hiç Mayıs ayında buğday bicmedim erkenci ne zaman biciliyor onuda merak ettimBöyle gübreye bakıma yapılan masrafa 600 kilo almak normalmi kar bırakıyormu sıvıları boş versek bile 80 kilo gübre garip geldi bana
| Benzer Konular | |||
|---|---|---|---|
| B | Buğday yaprak gübresi | 22 | 1K |
| G | 2026 Buğday Ekilişi | 0 | 517 |
|
|
Buğday çeşit tavsiyesi | 0 | 552 |
| V | Reis buğday çeşidi hakkında düşünceleriniz nedir ? | 3 | 599 |
|
|
MUŞ MALAZGİRT YÖRESİNDE SOĞUKTA VERİMLİ BUĞDAY ÇEŞİDİ HANGİSİDİR? | 0 | 466 |
| S | 2025 Tmo ya buğday satıp ödemesini alan var mı varsa satış tarihi nedir | 0 | 442 |
|
|
Kayseri bölgesi buğday tohumu | 3 | 599 |
| K | Buğday tarsim dolu sigortasi | 2 | 628 |
|
|
Buğdayda dar ve geniş yapraklı ot ilacı tavsiyesi | 18 | 2K |
| W | Buğday hastalığı | 15 | 2K |
|
|
Buğdayda Boy Kısalığı | 5 | 1K |
| F | Buğdaya hangi ot ilacını atalım? | 0 | 621 |