makineyi satana kadar sonrası azar hakaret

SSCB gibi, yıkılmaz zannedilen Batı Avrupa da yıkılsa, ne olur acep? Yerini bu halimizle biz mi alırız? Biz alsak bile "makineyi satana kadar sonrası azar hakaret" gibi şu konuları tartışmaz mıyız hiç? Ya da bu gidişle çok mu bekleriz Batı Avrupanın yıkılmasını? Tarihte Nuşirevana gidenler gibi daha ahlaklı birine mi gideriz?

Diyelim ki Adam zekat veriyor ama milleti yalanlarla kazıklıyor. Toplumsal refahımız da Dubaidekinin zekat miktarı kadar olsun. sorun çözülür mü sizce?

Vazifesini hiç aksatmıyorlar. Bir inek karpuzun kabuğunu yer, İnsanlara nefis bi gıda olan süt verir, çünkü görevi odur. bir de nice sığırdan aşağı insanoğlu, birbirine hakaret manasında, inek, sığır gibi kelimeler kullanır. Bir kiraz ağacını düşünün, size hiç yalan söyler mi? Kendisi çamurlu su içer, mevsimi gelince nefis kirazlar verir bizlere. bağırıp çağırmaz da. yaşlanırlar. Ve ağaçlar ayakta ölürler. Bunları odun yaparız biz. Nice odundan aşağı olanlarımız vardır, hakaret ederken odun der birbirine. Saygı duyduğum Bir abim vardı, Kiraz ağacının önünden geçerken ceketini düğmelemeli insan derdi. Vazifesini bi hakkın yaptığı manasında. Onu düşününce öyle söyledim, hem de mevzu kapansın diye.

Yoo yanılıyorsun kardeşim. Ne cevherler var bu forumda. Çok farklı meslek ve ilgi alanlarından kişiler. Bu büyük bi zenginlik. Müthiş şairler var, bilgeler var. tek fotoğrafa bakışta 2,5 aylık bi dananın kafasından ne kadar kilo alacağını anlayan 20li yaşlarda kardeşlerim var. İşte ben bu forumu bundan çok seviyorum. Hem de köyde doğup büyüdüm için mi ben bilmem, bana kızan kardeşlerim de var forumda ama ben onları hep kardeşim görüyorum.

Fed in iki dudagi arasında sekillenen bi ekonomi sistemi var . Rezervler dolar üstünden. Bunun karsisina çıkanı cezalandiriyor. (Ham petrol fiyatlarının seyri ) . Kapitalizm denen alameti fsrikayi en iyi yonlendirende batı keza. Demir perde gibi kendi golgesinden korkan bi evren de değiller. Yakın dönemde çok zor bu on goru

Demir perdenin fikir babaları gibi yazayım. Her tez içinde anti tezini taşır. Bu da doğadaki değişimin temel nedenidir. Bu toplumda da böyledir. Kapitalizm bi tezdir. içinde anti tezini taşımaktadır. bu çatışmadan bi sentez çıkacak. o da bir tezdir:)

Sosyalizm büyük oranda çöktü. Hadi öngörü uzun veya kısa vadede çıktı. Sorun şurada bence. Önümüzdeki maçlara bu TV ile mi bakacağız. yani kendi milletini kandırıp, bir sürü vaatte bulunup makineyi satıp, sıvışıp ya da milleti azarlayan bi toplumla mı? Batı medeniyeti çökse ne oluur? Çökmese ne olur? Biz o zaman malının arkasında duran esnaf veya çiftçi mi oluruz?

Toplumsal ahlakımız dibe dalıyor. Dibe vurduğumuzda az ortalık bulanır. Eğer kontrollü bir şekilde dibe vurur, kendimizi sağlam tutabilir, muhakeme kabiliyetimizi doğru kullanabilirsek bu "dibe vuruşu" su yüzeyine tekrar hızla çıkış için tabiri caizse fırlatma rampası gibi değerlendirebiliriz. Bu bizim için çıkış noktası olur.

Şimdilik net olan dibe hızla daldığımız... Feraset sahibi olablirsek ( -ki ben umutluyum ) Önümüz çok açık. İnsan iki gözü ayrı ayrı görür ve görüntü göz arkasında birleşip netleşir. ( Hatta bir gözün ahirete diğer gözün dünyaya baktığını söyleyenlerde vardır.) Eğer denge kurulursa ancak görüntü netleşeceğine göre mevcut durumda görüş açımızı etkileyen ve dolayısı ile görüntüyü netleştirmemize engel olan büyük okkalı burnumuzdan kurtulmalıyız. ( Burnu, gurur ve kibrin vücuttaki sembolü olarak gösteririz )

Çok farkında olmasakda burnumuz hafiften ( gerçekten hafiften ) sürtülmeye başladı, ama şekil alması her doğumda olduğu gibi buda sancılı olacaktır. Ne kadar süreceğini Allah bilir. Ama sonuçta burnumuz olması gereken şeklini alacak ve görüşümüz netleşecek (umudundayım).

Biraz karışık oldu ama bu kadar anlatabildim. Belkide yanlış düşünüyorumdur ama an itibari ile görüşlerim bunlar.

Son düzenleme:
acaba aramızda tarım makinesi satıcısı imalatcısı veya fabrika sahibi var mı.bu yazılanları okuyor mu.biz böyle yapmayız veya bunu yapanları tanıyoruz diyecek var mı acaba.

nasihatttan çok yaptırımcı olmak gerek diyorum firma,isim,makina ,arza ,bayi gibi herseyi acık bırsekılde yazacaksınki hatta fotograflıyacaksın bak neler oluyor eski çiftci yok artık bir makina almadan önce çok kapsamlı araştırma yapılıyor en önemverilende kullanıcı yorumları kardes herseyı acık sekılde göstereceksın bu forumlar bunun icin

tükeci hakları her üründe geçerli hakkınızı sonuna kadar arayın söz uçar yazı kalır herkes hakkını ararsa zamanla herşey yoluna girecektir.

Hakkımızda

TrakKulüp, içinde 100.000'den fazla konuyu, 1.300.000'den fazla mesajı barındıran Türkiye'nin ilk ve en büyük traktör, tarım ekipmanları ve çiftçilik paylaşım sitesidir. 86.000 üyemiz gibi sizi de aramızda görmek isteriz.
Üst Alt