maş.allah kaza bela göstermeden kullanmayı nasip etsin.. yalnız şu kurluğun yanındaki pancar ağırlığı takılmış traktör benimkinin aynısı alk-*s
bende foruma yeni üye oldum çok uzun süredir girip okuduğum halde lnkleri görememekten bıkmıştım ne var burda diye şety*-*
foruma hoşgeldim anlş-*s
hem atanamayn öğretmenim uyy-*s hemde çiftçiyim tarlayı seviyorum )))
bi kaç dönüm arazi var şeftali kiraz ve zeytinliğimiz var öle dekar falan hayal burada bursalıyım burada heryer ağaç öle büyük dekarlık pek arazi yok benim bulundğum yerde zeytinliğin dönümü 25 e gidiyor 1 dekar olsaydı hayal edemiyorujm bay-*s )))
sormak istediğim bazı şeyler var arkdaşlar
traktörüm 135 tarlalarımız 13 km uzaklıkta bir adet 240 düşünürken kademe atladım ve 260 bakıyorum değiştirmek istememin asıl sebebi 135 hızlı değil gaz açılınca 240 a yakın bir hızı var ama çok inanlmaz devirli çalışıyor çok gürültülü yoruluyor bugün sanayiye bıraktım enjektörleri pompası vs elden geçicek değişicek frenlere baktırdım gittiğim yolun 6 km si dik bayır çıkışlar güzel ancak inişler frenler kampana oldğu için çok dandik güvenilir değil sıkıntı yaratıyor bu hafta bin lira yedi neredeyse traktörüm frenleri yaptırdım ama yine de güvenilmiyor,240 düşünyorum seri ve az yakıor ancak o da bizim yola giderken bayırda daha ilk girişte bayılıyor 3 le çıkmıyor 2 ile gidiyor 2 ile de yol bitmiyor 6 km benim 135 arkada 500 kg tanker varken hızını alınca alttan bayılsada çıkartıyor çatır çatır ama 240lar boş kendini zor çıkarıyor hemen bayılıyor oy fren olarakda disk fren düşünmüşştüm ancak bayırda sıkıntı verici,
şu an 260 ve 255 ep düşünüyorum ancak öğrenmek istediklerim b traktör öncelikle kaç vites girdim çıktım araştırdım ancak bir bilgye ulaşamadım normal ana vitres kutusu sonra yanında takviye vitesi oluyor ancak bunda 3 vites var benim için vites sayısı çok olması hızlı gitmesi çok önemli çünkü 15 km lik yolu düz ana caddede gidiyorum yol bitmiyor biraz fasulye ve domates ektim hergün git gel yapıyorum yol tam 1.5 saate çıkıyor yollarda mahvolduk : ' (
ilk olarak hız ancak bayır çıkamadığı için 240 ı eledim 260 bayır çıkması bg olarak çok güzel ve yakıt olarakda güçlü olduğu için bir arkadaş test yapmış 240 ve 255 e göre aynı gazla mesefede daha az yakıyor diye kg olarak ağır olduğu için beygiri yüksek olsada bayırlarda bayılma yaşarmıyım yani şöle bi 3.vites ile çıksa yetcek enim 135 kadar bayır düz ancak bazı yerlerinde ortalarda tümsek var yavaşlamak lazım 240 hiç hızlanmıyor veya 135 yine ona nazaran bayırda hafif olduğu için heralde daha iyi basınca hızlanması çok çok yavaş layınca hızlanmıyor yoldan gazı kökleyip gelcen ozamanda tümsekte tanktan top yemiş gibi dağılıyoruz
bi ara tt 50 ve 55 düşündüm ancak bağ bahçe olanları yakıtı çok diyorlar ttr 55 lerinde tekerlekleri aşırı geniş gibi şeftali araları için massey yeni de üretse yakıtta çok iyi 135 ise hiç yakmıyor ama malum fren hız hidrolik olmayan direksiyon çok da önemli olmasada eksileri
sizden yazdıklarım doğrultusunda 260 255 hakkında bilgi öneri ve tavsiyelerinizi istiyrum arkdaşlar başlığı kirlettiysem özür dilerim uygun olucağını düşündüm şimdiden çok sağılun
1