Massey Ferguson 4709 M Dyna 2 İncelemesi

Temsil ettiği sınıfına yani 3 silindir 90-95 beygirlik traktörlere göre güzel bir yeterli fonksiyonlara sahip bir traktör bence, ufak ve orta boylu çiftçi için veya ağır toprak yapısı bulunmayan bölgelerde veya ara işlerde gayet güzel kullanılabilir.

Traktör yani M serileri 4709, 5711 vs. görünüş olarak gayet uzun şaseli izlenimi veriyor bana, iki dingil arası mesafesi, genel uzunluğu falan nasıldır bilmiyorum ama görünüş olarak uzun gözüküyorlar.

Traktörün motor özelliklerine ve beygir gücünü göz önünde bulundurarak 355 nm torka sahip olması kabul edilebilir, zira 100 bsHp güce 4 silindir Perkins motora sahip efsane Massey Ferguson 398 ler katalog verileri olarak 362 mm torka sahip.

Traktör kaputundaki Dyna yazısına bakarak insan ister istemez vites geçişlerinin 5710 dyna 4 gibi MF kullanıcıları tarafından alışılagelmiş dyna vites topuzu ile debriyaja basmadan geçiş yapılabilir izlenimi veriyor lakin kabinin içinde mekanik vites geçişleri sunulduğunu öğreniyor. Kısaca bu traktör mekanik vites geçişleri sunuyor, yani kaput üzerinde dyna yazısı olmamalı.

Vites olarak yeterli vites aralıklarlarına sahip, el debriyajı ve düğmeli buçuk olması güzel olmuş.

Ön ağırlık dizaynı ve hafif uzatılmış mesnevi gayet iyi.

Traktörün arka tarafı sınıfına göre gayet güzel, yeterli hidrolik çıkışı var, kalın destek pistonları var, 3 ton kaldırma kuvveti yeterli belki ama yine ara işlerde bazen ağır ekipman takılabilir, askılı mibzer falan yani 4 ton olsaydı daha güzel olurdu.

Traktörün aydınlatma lambaları yeterli, sinyal lambası üzerinde gayet güzel ve büyük bir spot aydınlatma lambaları var.

Traktörün kabin içi gayet güzel, gösterge paneli beyaz kadranlı devir saati, ve beyaz kadranlı hararet ve yakıt göstergesi sunulmasını beğeniyorum.

İleri geri şatıl kolu güzel, hidrolik güç çıkışı kontrol kolları tasarımı güzel..

Lift kumanda ünitesi ve genel kumanda kolları yerleri gayet ideal.

Kabin içinde saklama gözleri iyi, vites kolu altındaki cebe bayıldım, telefon koymak için ideal, sol çamurluk üstündeki kapalı saklama alanı güzel.