Massey Ferguson 5M.145 İncelemesi

Traktör 5709, 5710 ve 5711 serileri ile benzer tasarıma sahip ve 5s serisinin daha sade versiyonu hissiyatı veriyor.

Kaput, ön far grubu, panjur görünüşü güzel olmuş kaput üzerindeki gri kuşak ve kabin dış çerçevesindeki gri ayrıntılar gayet hoşuma gitti.

Ön ağırlıkları beğendim, hem boyutları, hem de dilim dilim olmasını tercih ediyorum. Traktörde ön hidrolik kollar bulunmadığı takdirde tek parça 1 tona yakın ağırlığı ön tarafa monte etmeyi uygun bulmuyorum.

Traktörün arka tarafı 145 lık traktöre göre biraz sade izlenimi verdi bana. Yan gergi kolları ufak traktörler gibi çevirmeli sıkma, teleskopik olsaydı daha güzel olurdu, hidrolik orta kol yok, sonradan alınabilir ama orjinalinden kalın orta kol olması daha uygun olurdu. Yine hidrolik kolları daha kalın olabilirdi. 5200 kilo kaldırma kuvveti yeterli ama 5 li ağır şase dönerli pulluk, kombine mibzer gibi çok ağır ve uzun ekipman için bilmiyorum.

Bunlara rağmen hidrolik destek pistonları çok kalın ve yeterli hidrolik güç çıkışı var.

Traktörün aydınlatma lambaları yeterli, yan sinyal lambaları üzerindeki büyük spot aydınlatma lambaları güzel olmuş.

Traktörün iç dizaynı çok güzel ve şık duruyor.

Gösterge panelini beğendim, beyaz devir saati çok güzel, geri kalan bilgiler dijital olarak gösteriliyor.

Direksiyon altındaki şatıl harika zaten, vites arttırıp azaltma özelliği ile çok kullanışlı bir şatıl.

Vites değiştirme için kullanılan kol çok güzel, tüm Massey Ferguson kullanıcıları aşina zaten.

Sürücü sağ taraftaki konsoldan birçok fonksiyon rahatlıkla idare edilebilir.

Ön cam buğusu çözmek için kabin içi ön cam üzerinde sağ ve sol tarafta gayet güzel üfleyici menfez bulunuyor.

Cam silecekleri de güzel dizayn edilmiş.

Traktör donatı olarak iyi duruyor.
Çevrede servis yetersizliğinden dolayı tercih edilemiyor.
Ayrıca fiyatlarda yüksek, eski zamanları arıyoruz.
Mf 5455 yerini alabilecek bir model mi, bilemeyiz, eldeki iyi duruyor.