Matris Titan mı Doğanlar mı Elmaksan mı ?

Konuyu hortlatacagım ama suan bende araştırma içindeyim 13lü merdaneli kazayagı için.. matris titan , fortis , karaçalı , alpler ve doganlar a baktım. Fortis ve doganlar matris in kopyası . Hatta fortis birebir aynısı da dene bilir. Karaçalı en sağlam olanı diye söylediler. Matris te sert toprak ta batma sorunu var dediler .
Sizin fikriniz nedir ? Alpler en zayıf kalanı bence. Klasik kalmıs. Karaçalı iyi batıyor ve sağlam mıs dediler. Fortis in malzeme kalitesi ünlü ile aynı mı acaba

Konuyu hortlatacagım ama suan bende araştırma içindeyim 13lü merdaneli kazayagı için.. matris titan , fortis , karaçalı , alpler ve doganlar a baktım. Fortis ve doganlar matris in kopyası . Hatta fortis birebir aynısı da dene bilir. Karaçalı en sağlam olanı diye söylediler. Matris te sert toprak ta batma sorunu var dediler .
Sizin fikriniz nedir ? Alpler en zayıf kalanı bence. Klasik kalmıs. Karaçalı iyi batıyor ve sağlam mıs dediler. Fortis in malzeme kalitesi ünlü ile aynı mı acaba
İkinci eli de fiyat olarak güçlü olduğu için biz tam bir sene önce 13 lü matris aldık. Aldığımız bayi fiyat sorduğum bayilerden en uygun fiyatı vermişti.
Bu sene matrisi mercimek tarlasında kullandım. Toprak kupkuru olmasına rağmen batmama gibi bir durum olmadı.

Matris tipi kültivatörler taşlı arazilerde normal kültivatörlere göre nasıl? Hiç deneyen oldu mu?
Bizim arazilerin bir kısmında taş var bir kısmında yok. Taşlı arazide matrisle çalışırken kazayağı bir taşa denk geldi ve küt diye bir ses geldi. Eyvah dedim, hani sağlam diyordunuz herhalde kazayağının bacağı kırıldı dedim. İndim baktım, bacaklarda kırılma, bükülme yok. Papuçları kontrol ettim bir tanesi yerinde yoktu, aradım 2-3 metre geride buldum. Papuçta da bir kırılma, bükülme yok. Sadece civatalar kopmuş. Yeni civata aldım papucu yerine taktım. İşte o zaman matris rüştünü ispatladı.

Bizim arazilerin bir kısmında taş var bir kısmında yok. Taşlı arazide matrisle çalışırken kazayağı bir taşa denk geldi ve küt diye bir ses geldi. Eyvah dedim, hani sağlam diyordunuz herhalde kazayağının bacağı kırıldı dedim. İndim baktım, bacaklarda kırılma, bükülme yok. Papuçları kontrol ettim bir tanesi yerinde yoktu, aradım 2-3 metre geride buldum. Papuçta da bir kırılma, bükülme yok. Sadece civatalar kopmuş. Yeni civata aldım papucu yerine taktım. İşte o zaman matris rüştünü ispatladı.
bizim köyde kullananlarda kazayağa göre zayıf diyor. Ayağı eğenler olmuş. Ayağı takım olarak satılıyor. Esenerden alıp toplamayı düşünmüştüm. Hesaplayınca sadece ayaklar sıfır hazır fiyatına geliyordu. Vazgeçtim

bizim köyde kullananlarda kazayağa göre zayıf diyor. Ayağı eğenler olmuş. Ayağı takım olarak satılıyor. Esenerden alıp toplamayı düşünmüştüm. Hesaplayınca sadece ayaklar sıfır hazır fiyatına geliyordu. Vazgeçtim
Matrisin bacakları eski kazayağaların bacaklarına nispeten ince gibi görünebilir lakin sağlamlık olarak onlardan sağlam. Bundan önceki kazayağımızın bacaklarında eğilme bükülme olurdu. Matriste şimdilik birşey yok.
Bizde 2014 model ünlü pulluk var hersene 100 dekar yer süreriz. Pulluk uç demirleri hâlen iş yapıyor.

Kesinlikle Matris Titan almanızı tavsiye ederim nadasa bırakmıyorsanız 3 sıralı daha uygun olur.
Fortis Matris'ten ayrılma, ikisi arasından hangisi uygunsa alınabilir.

fiyat olarak matris ile fortis fiyatı aynı. KAracalı merkası var çekme yaylı en saglam onun oldugunu söylediler o da hemen hemen aynı fiyat. merdaleri pahalı 50-60bin arası merdana fiyatı var. 3 sıra ile 2 sıra arasında 15bin tl fiyat farkı var. Banada matris mantıklı geldi. doganlar fiyat olarak cok daha uygun. alplerin de baskı yaylısı varmıs rast geldim onun fiyatıda uygundu 3 sıralı ama merdanesi yoktu.,

Merdanesi matris in yeterince sağlam mı bu merdana bazı kesekleri de kırıyor mu ? alplerin çekme yaylısının igne çeklinde olanları var onlar da iş görüyor. agırlık olarak matris in 2 sıralı olanı 680 kg 3 sırası 770kg dı.