mazot 4 tl olunca :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ynt: mazot 4 tl olunca :)

arkadaşlar boşuna konuya siyaset karıştırmayın. para kazanmıyosanız bu işi yapmazsınız olur biter.

çiftçinin para kazanma anlayışına hayranım zaten. şehirde 800 liraya çalışan adam ev geçindiriyor. çiftçi nezaman halinden memnun olduki ? çiftçi para kazandım diyebilmesi için hem geçimini sağlıycak hemde yatırım yapıcak. tarla makine satın alamazsa para kazanmadım sayar.

800 lirayla ev geçindiren var 8000 lira maaş alıpta yetiremeyen var.

bn bu konuyu siyasi olaylara girmk icin acmamistim
herkesten özur dilerim bn konuya siyaseti karistrmayin dedikce muhalefet partililer dozunu kacirdi
kilit lütfen uyy-*s

abicim bu milleti ne kadar kazıklarsan ne kadar dolandırırsan ne kadar enayi yerine koyarsan okadar iyi olursun örnek verim bizim köyde muhtar şeçimden önce komşusunu tekme tokat küreklerle dövdüler adam gitti yine muhtara oy attı sözüm meclisten dışarı buradakileri kastederek söylemiyorum bunları söz var köpek dövüldüğü yere gider hesabı

rahimavci link=topic=74558.msg877523#msg877523 date=1397050438' Alıntı:
ben yazmıyorum artık tamam :) Suskunluğum Asaletimdendir Her Lafa Verecek Cevabım Var :)
rahim kardeşim asaletine diyecek yok hata ettiysek affola

samet denk link=topic=74558.msg877525#msg877525 date=1397050606' Alıntı:
abicim bu milleti ne kadar kazıklarsan ne kadar dolandırırsan ne kadar enayi yerine koyarsan okadar iyi olursun örnek verim bizim köyde muhtar şeçimden önce komşusunu tekme tokat küreklerle dövdüler adam gitti yine muhtara oy attı sözüm meclisten dışarı buradakileri kastederek söylemiyorum bunları söz var köpek dövüldüğü yere gider hesabı
aziz nesin ne kadar doğru söylemiş

evet arkadaşlar siyaset le alakalı yorumlarınızdan dolayı site yönetiminden ceza almamanın yolunu buldum açıklıyorum
1-yazdıklarım ve varsa görüntülerim montaj
2-ses kaydım varsa dublaj
3-gerisi röportaj :)

ShyraXx link=topic=74558.msg877514#msg877514 date=1397049362' Alıntı:
arkadaşlar boşuna konuya siyaset karıştırmayın. para kazanmıyosanız bu işi yapmazsınız olur biter.

çiftçinin para kazanma anlayışına hayranım zaten. şehirde 800 liraya çalışan adam ev geçindiriyor. çiftçi nezaman halinden memnun olduki ? çiftçi para kazandım diyebilmesi için hem geçimini sağlıycak hemde yatırım yapıcak. tarla makine satın alamazsa para kazanmadım sayar.

800 lirayla ev geçindiren var 8000 lira maaş alıpta yetiremeyen var.
şimdi bakın örnek veriyorum bir fransa da veya almanyada çiftçilik yapan insanlarla türkiyede çiftçilikle uğraşan insanlar arasında dağlar kadar fark var bunu geçtim yani bir polonya kadar bile değiliz teknoloji işçilik vs konularda sen hiç avrupa tarımında boru değiştiren çiftçi gördün mü? göremezsin çünkü devlet tarafından sulama sistemleri yapılıyor hadi onu da geçelim mazot fiyatları diğer ülkelerde çiftçilere daha toleranslı satılıyor şimdi çiftçi demek örneğin bir traktör düşünelim motor difransiyel vs. aksamları var değilmi birisi olmazsa traktör yürümez şimdi çiftçilerde ülkelerinin motorudur o motor düzgün çalışmazsa senin devletin gider buğday arpa şekeri diğer ülkelerden satın alır :) biz demiyoruz ki çiftçi çok az kazanıyor aç kaldık diye bu ülkede çiftçiye değer verilmiyor bu ülkenin başına kim geçtiyse cebe değer veriyor bu son dönemlerdeki olaylarda artık çığrından çıkmış gidiyor! abd da en zengin aileler çiftçilerdir abd de çifçilik hayvancılık çok değerlidir sen demişsinki 800 tlye adam ev geçindiriyor şimdi o adamı tut kolundan getir sana 1500 lira maaş vericem de çalıştır bakalım 1 bilemedin 2 hafta zar zor çalışır bana 800 yetiyor der çeker gider :) çiftçinin istediği değer dir değer tam bir çiftçilik ülkesinde çiftçiye verilen değer malum ortadadır.Fransada süt fiyatlarını düşürüdüler diye binlerce ton sütü tarlalara döken çiftçilerin eylemlerini sanırım görmedin..zaten bizde örgütlenme yok örgütlenme olsa bile bu ülkede zaten doğru dürüst hukuk yok eylem yapsan ne olacak yersin biber gazını oturursun :) bir düşünelim almanya toprakları ile türkiyenin yer değiştirdiğini emin ol almanlar burada muazzam derecede şuanki durumlarından çok daha iyi durumda olurlardı 4 mevsim 4 deniz iklim şartları cabası...

safak262 link=topic=74558.msg877531#msg877531 date=1397053261' Alıntı:
şimdi bakın örnek veriyorum bir fransa da veya almanyada çiftçilik yapan insanlarla türkiyede çiftçilikle uğraşan insanlar arasında dağlar kadar fark var bunu geçtim yani bir polonya kadar bile değiliz teknoloji işçilik vs konularda sen hiç avrupa tarımında boru değiştiren çiftçi gördün mü? göremezsin çünkü devlet tarafından sulama sistemleri yapılıyor hadi onu da geçelim mazot fiyatları diğer ülkelerde çiftçilere daha toleranslı satılıyor şimdi çiftçi demek örneğin bir traktör düşünelim motor difransiyel vs. aksamları var değilmi birisi olmazsa traktör yürümez şimdi çiftçilerde ülkelerinin motorudur o motor düzgün çalışmazsa senin devletin gider buğday arpa şekeri diğer ülkelerden satın alır :) biz demiyoruz ki çiftçi çok az kazanıyor aç kaldık diye bu ülkede çiftçiye değer verilmiyor bu ülkenin başına kim geçtiyse cebe değer veriyor bu son dönemlerdeki olaylarda artık çığrından çıkmış gidiyor! abd da en zengin aileler çiftçilerdir abd de çifçilik hayvancılık çok değerlidir sen demişsinki 800 tlye adam ev geçindiriyor şimdi o adamı tut kolundan getir sana 1500 lira maaş vericem de çalıştır bakalım 1 bilemedin 2 hafta zar zor çalışır bana 800 yetiyor der çeker gider :) çiftçinin istediği değer dir değer tam bir çiftçilik ülkesinde çiftçiye verilen değer malum ortadadır.Fransada süt fiyatlarını düşürüdüler diye binlerce ton sütü tarlalara döken çiftçilerin eylemlerini sanırım görmedin..zaten bizde örgütlenme yok örgütlenme olsa bile bu ülkede zaten doğru dürüst hukuk yok eylem yapsan ne olacak yersin biber gazını oturursun :) bir düşünelim almanya toprakları ile türkiyenin yer değiştirdiğini emin ol almanlar burada muazzam derecede şuanki durumlarından çok daha iyi durumda olurlardı 4 mevsim 4 deniz iklim şartları cabası...

özür dilerim çok uzun oldugu için tamamını okuyamadım :) ama şurada sana muhalefet ediyorum avrupada biber gazı plastik ermi görmedim dersen ayıp valla araştır bak bi türkiye den daha sert degillerse o zaman yaz

Evet çiftçinin durumu pek iç açıcı değil, girdi fiyatları her geçen gün artıyor yani kısacası her geçen gün şartlar zorlaşıyor... ama benim kafama takılan sadece Türkiyede mi :S Almanyayı örnek alacak olursak mazot fiyatları son 2-3 aydır 1,35-1,40 Euro arasında değişiyor yani 4 tl cıvarlarında aşağı yukarı aynı...buğday fiyatları 2 ay evel 180 euro tona kadar düştü şuanda 210 euro/ton yani 600-650 tl...süt fiyatlarıda 35 cent /litre yani 1 tl cıvarı...çiftçinin durumuna bakacak olursak bu sadece bizim ülkemizde değil tüm dünyada hemen hemen aynı sorunlar yaşanıyor...
burda A partisini B partisini suçlamanın/savunmanın bir anlamı yok bence...Partiler bugün var yarın yok Peki sorunlar :S İpin ucu yine bizlere dayanıyor bence, artık bilinç devri...mümkün olduğunca hiç bir hata yapmamamya daha doğru her geçen gün kendimzi geliştirmeye bakmalıyız...şartlar bunları gösteriyor....
Not: Amacım burda siyaset yapmak değil aksine siyaseti bırakıp hepimizin bir olup Topluca Öneriler/Çözümler aramamızın gerektiğini duyurmak
yanlışım varsa affola...

rahimavci link=topic=74558.msg877533#msg877533 date=1397053475' Alıntı:
özür dilerim çok uzun oldugu için tamamını okuyamadım :) ama şurada sana muhalefet ediyorum avrupada biber gazı plastik ermi görmedim dersen ayıp valla araştır bak bi türkiye den daha sert degillerse o zaman yaz
şimdi ben neden muhalefetim onu anlatayım sana şimdi benim durumum ortalamanın üstünde işlediğimiz araziler şükür bişeyler kazandırıyor şimdi soracaksın bana ee o zaman derdin ne hem kazanıyorsun hem muhalefetsin çevremde trilyonluk işletmeler var adamda herşey bol ama adam daha fazla çıkar için seçimlerde gidiyor durumu kötü olanlar 100-200 eline veriyor oyunu şu partiye at diyor o adamda gidiyor o partiye atıyor niye böyle çünkü adam belediyeden arazi alacak ucuza çok daha fazla kazanmak istiyor :) bu durumda örnek veriyorum benim çiftçi hacı amcama mehmet ali vs insanlara fazladan yük oluyor traktörünün deposunu dolduramayıp da 40-50 dönüm yerini süremeyen insanlar var ekemeyen gübresini tohumunu alamayan insanlar var ben eşitlik istiyorum herkes kazansın istiyorum bu ülkede herkes mutlu olsun istiyorum işte ben bu yüzden muhalefetim çünkü verdiğim vergilerle ada arazi rant yapan zenginlere yaradığı için muhalafetim zoruma gidiyor bu eşitsizlik!yok öyle ben kazanıyorum ben malı götürüyorum başkası beni ilgilendirmez diye bir olay o zaman biz niye insanız?

TrakyaliOkan link=topic=74558.msg877535#msg877535 date=1397053541' Alıntı:
Evet çiftçinin durumu pek iç açıcı değil, girdi fiyatları her geçen gün artıyor yani kısacası her geçen gün şartlar zorlaşıyor... ama benim kafama takılan sadece Türkiyede mi :S Almanyayı örnek alacak olursak mazot fiyatları son 2-3 aydır 1,35-1,40 Euro arasında değişiyor yani 4 tl cıvarlarında aşağı yukarı aynı...buğday fiyatları 2 ay evel 180 euro tona kadar düştü şuanda 210 euro/ton yani 600-650 tl...süt fiyatlarıda 35 cent /litre yani 1 tl cıvarı...çiftçinin durumuna bakacak olursak bu sadece bizim ülkemizde değil tüm dünyada hemen hemen aynı sorunlar yaşanıyor...
burda A partisini B partisini suçlamanın/savunmanın bir anlamı yok bence...Partiler bugün var yarın yok Peki sorunlar :S İpin ucu yine bizlere dayanıyor bence, artık bilinç devri...mümkün olduğunca hiç bir hata yapmamamya daha doğru her geçen gün kendimzi geliştirmeye bakmalıyız...şartlar bunları gösteriyor....
Not: Amacım burda siyaset yapmak değil aksine siyaseti bırakıp hepimizin bir olup Topluca Öneriler/Çözümler aramamızın gerektiğini duyurmak
yanlışım varsa affola...

süpersin katılıyorum tamamen kendimize bakıp hareket etmeliyiz

haa bide bazı arkadaşların sözleri hakaretle karışık gidiyor ben dikkate almıyorum kötü söz insanın kendisinedir
hani demiş ya koca sultan biz kendi yediğimizden ikram ederiz

rahimavci link=topic=74558.msg877533#msg877533 date=1397053475' Alıntı:
milletin yanıtını okumadan anlamadan yorum yapman tamamen ukalalıktır

safak262 link=topic=74558.msg877531#msg877531 date=1397053261' Alıntı:
kesınlıkle katılıyorum israil colde tarım yapıo bızım topraklarımız verımlı sularımız var ama kullanmayı bılmıyoruz cunku devlet devlet değil bastakıler adam deıl ve buraya cıkıp adam dıo 800 tl yetıo dıo bu zıhnıyetle sen yasarsan tabı bu hale dusersın zaten bu ve bunun gıbıler yuzunden bu haldeyız JAPONYADA ADAM MALIYE DE BIR HIRSIZLIK OLAYI OLUYOR YANI KISACASI HESAP TA ACIK CIKIYOR ELIN JAPONU KENDINE YEDIREMIYOR ORANIN MUDURU KENDINI ASIYOR BIZDE İSE MONTAJ DUBLAJ DIO ;D mıllet de desteklıyo şimdi size soruyorum BU ZIHNIYETLE ILERLIYEBILIR MIYIZ ?

arkadaşlar başımdan geçen bir olayı paylaşayım ben odtü fizik mezunu bir insanım tübitak ta maddecik fiziği için başvuru vardı başvurduk tübitak bize yol verdi ilahiyattan arkadaşları doldurdular meteoroloji dersen ona keza oda ilahiyattan meteoroloji mühendisi olmayan arkadaşlarla dolu bunlar sırf bu hükümetin zamanında gelişti yani kısacası meteoroloji ye bakarsanız yağmur yağarsa artık allahtan nezaman yağacak dersen allah bilir .nükleer santral kuruluyor biliyorsunuz oda arızadan patlarsa tübitak yetyişir 2 dua yla saygılar

lgere link=topic=74558.msg877565#msg877565 date=1397056853' Alıntı:
arkadaşlar başımdan geçen bir olayı paylaşayım ben odtü fizik mezunu bir insanım tübitak ta maddecik fiziği için başvuru vardı başvurduk tübitak bize yol verdi ilahiyattan arkadaşları doldurdular meteoroloji dersen ona keza oda ilahiyattan meteoroloji mühendisi olmayan arkadaşlarla dolu bunlar sırf bu hükümetin zamanında gelişti yani kısacası meteoroloji ye bakarsanız yağmur yağarsa artık allahtan nezaman yağacak dersen allah bilir .nükleer santral kuruluyor biliyorsunuz oda arızadan patlarsa tübitak yetyişir 2 dua yla saygılar
;D ;D ;D ;D ;D HELAL OLSUN zuha-*-s zuha-*-s ılerlıyoz yakında amerıkayı geccez dıolar :D cok cahıl ınsanımız var bılmıyolar kı duyguları hepsının somuruluyo yalan solenıyo hepsıne ınanıyolarkı ılerlıoz laaa ne ılerlemesı mıllet dısarda kan aglıo 30 lıra ıcın adam kesıolar ımf ye borc bıtttı dıolar hay Allah ım sen buyuksun sen bıze yardım et su yalancıları yargıla anlş-*s Turkıye hıc olmadıgı kadar gerılemıstır bızım durumumuz ecevıtın zamanında gecırılen krızde bıle bız bu kadar kotu deıldıksımdı ınanın daha kotuyuz krız vardı ama bızım malımız para edıordu sımdı ıse etmıo edıorsada yandaşa edıo saygılar

Allah Çalışanın Rızkını Elbet Verir.
Bazıları yok kazanamıyoz felan diyorlar bunlar sadece gözünü doyuramadığı için böyle diyorlar.
Allah Devletimize Zeval Vermesin.Aç Değiliz Açıkta Değiliz.Kimseyede Muhtaç Değiliz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...