MAZOTA 12 KRŞ. ZAM

Ynt: MAZOTA 12 KRŞ. ZAM

bu hükümet başa geldın de ilk polıtıkası cıftci %10 olacak demıştı eee sanırım dedı olacak sanırım bu zamlarla belımızı kaldıramıyacaz artık gübreye zam zirai ilaçlara zamm ama ürün para etmezz bakalım ne zaman kım pes edecek :?yabız bırakıcaz ciftciliği ya da bız yollluyocağızz bu hükümeti

geçenlerde babam kayınpederim falan bize gelmişlerdi neyse dışarı kaveye çıktık yan masada dayılar toplanmış ülke sorunları vs biri haricinde diğer hepsi hükümet yanlısı diğer amca bende siz gibiyim siz gibi buğday mısır şeker pancarı ekiyorumda siz gibi neden düşünemiyorum dedi???diğerleri sanki bakanlar kurulu üyeleri gibi höyyyyyyy o şöyleydi bu böyleydi falan konuştular... bende giricektim araya benden yaşça büyükler falan sesimi çıkaramadım malum aynı masada değiliz, yabancıyız falan... bizim insanımıza herşey müstahak!!! deveyi diken misali... çok acı ama durumumuz bu!!!

hocaya çatıyor yolsuzlugu kapatıyor bahane..hoca ile hükümet kavgası garibanı vurdu..hani garibanı koruyacakları..yetim kurabanın hükümetiydi bunlar...
zengin zengini sever...

Şahsen ben böyle bir zam bekliyordum dolar 2.3 euro 3 tl olursa zam gelmesi kadar doğal bişey olamaz burdan başbakana sesleniyorum cemat memat le uğraşacağına ekonomini düzelt yada istifa et senden çok ama çok kabiliyetli insanlar var bu memleketi yönetecek

Cll_ford link=topic=72201.msg836489#msg836489 date=1390933866' Alıntı:
Şahsen ben böyle bir zam bekliyordum dolar 2.3 euro 3 tl olursa zam gelmesi kadar doğal bişey olamaz burdan başbakana sesleniyorum cemat memat le uğraşacağına ekonomini düzelt yada istifa et senden çok ama çok kabiliyetli insanlar var bu memleketi yönetecek

eline diline sağlık....kardeş aynen destekliyorum...

Yat sahiplerine, balıkçıya, gemiciye ötv ' siz mazot, yıllardır Türkiye`nin en ezilen kısmı çiftçiler ucuz mazot beklerken hiçbir şey yok. 9 yıl önce çiftçilere ötv siz mazot verilecek diye söz verilmiş ama çiftçinin bir balıkçı kadar değeri yok maalesef bu ülkede.

bull trakmarket link=topic=72063.msg834180#msg834180 date=1390661985' Alıntı:
Kaçınılmaz son, petrolü ithal ediyoruz, petrol verene TL versen sana petrol metrol vermez, dolar yada Euro vereceksinki petrol alabilesin.

Bu durumda dolar

25 OCAK 2013 tarihinde, yani tam bir yıl önce bugün 1,7650 TL iken
25 OCAK 2014 tarihinde, yani tam bir yıl sonra bugün 2,3255 TL oldu.

Dolar son bir yılda böylece % 31 den fazla artmış oldu, yani dolar zamlanmış oldu.

25 OCAK 2103 de benzin mazotun litresi neydi?

şimdi seçim yaklaşmış olmasa artış eynen yansıtılırdı ama artışı yavaş yavaş yapmaları normal

eskiden litreye 7-8-9 krş. luk zamlar olurdu

farkındaysanız şimdi 12 krş. luk adımlara başlandıki, zam sayısı az ama yeterli artışa ulaşılabilsin

Bu durumda geçen yıl litresi 4,24 TL. ye aldığım mazotu, bu yıl doların %31 artmasıyla orantılı artışı eklersem aslında mazotun litresi 5 TL 55 krş a almam gerekir

Mazot bile 5 TL yi hayli hayli aşar görünüyor.

Paran varsa traktörüne mazot alıp koymak mantıklı derim.

Yukarıdaki yazıyı 3 gün önce benzine zam topiğine göndermiştim

Sanıyorum bu kısa zamanda zamsız almayı başaran oldu ama çare değil.

12 krş luk zamcık bunlar, bundan sonra sık sık zamımıza koyacakları belliydi.

Görünen köy kılavuz istemez derler.

Dolar 2,3899 TL ye çıkmıştı, ordan düştü bugün 2,2510 TL ye

hala yüksek yani ben hesap yaparken 2,3255 TL idi 3 gün önce

2,2510 olsa bile son bir yılda %27,5 oranında artan dolar olmuş olur

Bir yıl önce bugünlerde dolar 1,7650 TL idi.

kusura bakmayın bizler eşek olursak semer vuran çok olur adamlar maaşlarına zam yaptılar adamlar 2 miletveliliği yapana emeklik getirdiler vergilerimizle 500 bin üzerinde suriyeli besliyor sırtımızdan kendi halkı açmı susuzmu kimse sormuyor Allah sonumuzu hayrede alt gelirle üst tabakayı besliyor üretivci ve orta gelirliler bittik 1 ay sonra sandıkta ders verelim görsünler

Bu nedir arkadas ya dolar cikti zam, euro cikti zam ,butcede acik var zam ,girdilerde var zam, elektrige zam otv ye zam .... daha cok var say say bitmez!!! Birazda ciftcinin urunlerine ver zam, girdileri dusur yok olmaz devlet kendini dusunsun halkina gecir gitsin, yalan soyluyorsam arastirin 5 senedir Almanyadayim 5 senede sadece 7 cent zam geldi burda halk tepki gosterdi 2 cent geri dustu akaryakit fiyati dusunun sanki saka gibi degilmi??? Bir ornek daha vereyim tatil icin burdayim Turkiyede 6 ay once guzel bi valiz almistim 50tl bugun gittim ayni yere 120 tl dedi, neden fiyati cok ben 6 ay once 50 ye aldim dedim cevap bu:
6 ay once dolar dusuktu simdi cok yukseldi o yuzden.. Esnafda bulmus yolu dolara zam sende ver zami dolar dusunce geri indirmez fiyati sonra millet tabi der hayat pahali diye..

Söylemeden edemiyecegim 4.5 mılyon dolar ayakkabı kutularında olursa butcemiz 240 milyar açık verırse Türkiye ' nin ıyı durumda olması mumkun mu? Kriz yakındır!

bu hır... yönetime sandıkta hesap sorun böyle bir hakkımız var hepimizin.başka ne yapılabilir ki.traktörle birlikte kendimizi mi yakalım

üsame link=topic=72201.msg836799#msg836799 date=1390985731' Alıntı:
Şimdiden kendimi 6 TL ' ye hazır hissediyorum, Tıpkı 5 TL ' yi beklediğim gibi... :(

dedığın gibi hazırlanmak lazım bide zamdan kaçmaklada olmuyor muhakak yakalanıyorsun.

merkez bankası müdahale yaptı dolar indi güzelde faizler artı şimdi ne olcak :S hemde % 100 yakın bir faiz artı yani tarım kk %8 faiz vardı birhafta sonra banka ve tkk ler faiz artan mazot zam dedik daha iyisini en son bırakmışlar şyt-*-sa

Döviz kurları yükselir zam yapılır, döviz kurları düşer zam yapılır. 30 kuruş zam yapıp, 10 kuruş indirim yapıyorlar istedikleri zammı halkı kandırarak yapıyorlar. Bizim halk da koyundan beter, inanıyor. Hala ekonomimizin çok iyi olduğunu sanan adamlar var!

Zihniyetin değişmesi lazım. Belki zor olur ama sağlam olur.