MAZOTA YİNE ZAM (03.02.2011)

Ynt: MAZOTA YİNE ZAM (03.02.2011)

boyle haberler sıyasete kayıyor ıllakı
ulkemızın tarım ıle alakalı polıtıkasının olmamasından kaynaklanan olay herkez karın doyurma yada kazanmak derdınde neyse
tarım demekgıda demek bakınız rusyada cıkan yangın bugday fıyatlarını nasıl yukseltıyorsa bızde mıllı tarım polıtıkası uygulayarak dunyada soz sahıbı olabılırız ama hukumetın yaptıgı gıbı degıl

OLURMU BE KARDEŞİM KIRSAL MOTORİNİ KİRLİ DEDİK HAVAYI TEMİZ TUTMAK İÇİN PİYASADAN KALDIRILDI .ERO DİZEL PAHALIYDI NAPALIM YANİ ARAKDAŞIM İŞİN ŞAKASI BİRTARAFA DA BU KÖTÜ OLDU.

asil sorun hayvancilikta sut dusmeye basladi onumuz yaz sut uretimi artacak talep azalacak bide
amerikadan gelen gebe hayvanlar sagilmaya baslayacak Nisanda sut 60 kurus olabilir bakin siz ozaman
ciftcinin haline? bu hukumet sut fiyatini degerinde tutamadigi surece hayvanciligi dengeleyemez.

bizm milletimiz saf saf görmyolar yiyip bitiriyolar türkiyeyi ama kimsenin umrunda değil tutturmuşlar dini alet ediolar neymiş akp giderse dinde elden gidermiş allah gibi tapıyolar bunlara akıllansın millet artık akıllansın dicek söz yok akp oy verenler kör başka bişe değil şyt-*-sa

ülkemizin önünü, çiftçimizin hayvancımızın ve işçimizin önünü kapatmak için ellerinden geleni yapıyorlar...

bugun mazot almaya gittim ve beynımden vurulmusa dondum 3.450 olmus pompacıya dedim artık pullugu salamayacz galıba dedim bu nasil isdir bu nasıl hukumetdır hanı sozde ciftciye destekleme veriyo ama verdigi baska bisey ;)

olsun arkadaşım millet x partisine tapıyor nede olsa. 5milyonda olsa mazot bişey olmaz. çünkü bazı arkadaşlar dönümü 1 lt den az yakarmış traktörleri :D :D :D

poyraz2030 link=topic=38876.msg337159#msg337159 date=1297110486' Alıntı:
olsun arkadaşım millet x partisine tapıyor nede olsa. 5milyonda olsa mazot bişey olmaz. çünkü bazı arkadaşlar dönümü 1 lt den az yakarmış traktörleri :D :D :D
Valla ne moturdan yana ne partiden yana yüzümüz gülmedi bu güne kadar.))) milletin isi nasil yolunda gidiyor anlamiyom haa......

şimdi yayında habertürk tv de sansürsüz var mutlaka izleyin..neler nelr anlatıyorlar...

poyraz2030 link=topic=38876.msg337161#msg337161 date=1297110715' Alıntı:
şimdi yayında habertürk tv de sansürsüz var mutlaka izleyin..neler nelr anlatıyorlar...
kim nasil baksin onlara. bi sürü dizi var bakilacak daha. dikkat ettinizmi türkiye ne zaman krize girse o ara cok fazla dizi oluyor. adamlar sanki uyutmak icin dizileri kullaniyo. adamlarin yaptiklari asikar gerci, ya milletin cikari var bunlari yapanlardan yada bu mümlekette yasamiyorlar, anlamadim gitti....

ben 15 gündür paso habertürk izlerim. adamlar mısır nişastası konusunu bir açtı ondan sonrada diğer tartışma programlarda da konuşulmaya başladı...

satocan58 link=topic=38876.msg337160#msg337160 date=1297110606' Alıntı:
Valla ne moturdan yana ne partiden yana yüzümüz gülmedi bu güne kadar.))) milletin isi nasil yolunda gidiyor anlamiyom haa......
valla abi bn bugun mazot almaya son gazla gittim mazotun fiyatını gorunce 15 gazı gecemedim pskolojık olarak kafa gitti butun fikirlerim deisdi baya tarla yapayım dedim ama hicde istek kalmadi suan askerden sonra bn avrupaya gidecem ins. bu hukumet bu devleti yonettikce ne ciftcinin yuzu gler nede hayvan yetisdiricisinin anca parası olanın parasına para katar godamanlar doyar

çiftçiye kimse fırsat veröez kalkındırmaz eğer çiftçinin malı para ederse hemen kıskanırlar ve cebindekini almak için ya mazota ya gübreyle ya yedek parçayla kalbinden vururlar hevesini kursağında bırakırlar bu sen gülemezsin demek bu sen sevinemezsin demek bu sayın çiftçim sürün demek sürünnnnn

akcaorenli link=topic=38876.msg337174#msg337174 date=1297111253' Alıntı:
valla abi bn bugun mazot almaya son gazla gittim mazotun fiyatını gorunce 15 gazı gecemedim pskolojık olarak kafa gitti butun fikirlerim deisdi baya tarla yapayım dedim ama hicde istek kalmadi suan askerden sonra bn avrupaya gidecem ins. bu hukumet bu devleti yonettikce ne ciftcinin yuzu gler nede hayvan yetisdiricisinin anca parası olanın parasına para katar godamanlar doyar
yaw ne isin var. ben kacayim diye cabaliyom sen bi oraya düsiyim mi diyon. )))Emin ol cok pisman olacaksin ama yinede gel. Gelmezsen pisman olacaksin nasil olsa bi gitseydim diye, geldimide pisman olacaksin ama en azindan begenmezsen geri dönme sansin var. Bu arada nereye geleceksin...

satocan58 link=topic=38876.msg337202#msg337202 date=1297112232' Alıntı:
yaw ne isin var. ben kacayim diye cabaliyom sen bi oraya düsiyim mi diyon. )))Emin ol cok pisman olacaksin ama yinede gel. Gelmezsen pisman olacaksin nasil olsa bi gitseydim diye, geldimide pisman olacaksin ama en azindan begenmezsen geri dönme sansin var. Bu arada nereye geleceksin...
ingilterede de abim var buyuk ıhtımalle oraya abi bide kiz arakdasım var oda avusturyada bakalım askerligi yapayımda pek pisman olmam abi ya 4 kardesimde yurtdısnda akrabalar fln biizm koy hep yurtdısında koyde ztn kımse yok 10 yıl sonra terketlmis koy olacak

akcaorenli link=topic=38876.msg337213#msg337213 date=1297112614' Alıntı:
ingilterede de abim var buyuk ıhtımalle oraya abi bide kiz arakdasım var oda avusturyada bakalım askerligi yapayımda pek pisman olmam abi ya 4 kardesimde yurtdısnda akrabalar fln biizm koy hep yurtdısında koyde ztn kımse yok 10 yıl sonra terketlmis koy olacak
hayirlisi neyse o olsun gardas. ))) bende askerligi bekliyom. su bedelliyi aradan cikarayim 2012 de herge yetismeye calisacam insallah. aldigimiz belli verdigimiz belli. su an bütün hesaplar türkiyenin daha mantikli oldugunu gösteriyor benim sartlarimla. hakkimizda hayirlisi neyse o olsun. bu arada sen ingiltereyi tercih etmeye bak. avusturayada bisey kalmadi gibi. almanya lafi duyunca kac. isvicre imkanin varsa orasida cok iyi. fransaya gel hic yabancilik cekmezsin.)))) hatta lan bizim memleket burdan iyi dersin bazi yerlerde.

çiftçinin artık hükümete karşı tepkisini koyması lazım bence fakat bizim büyük bir kısım çiftçimiz olup bitene tepkisiz kalıyor adeta koyun gibi kürsüye çıkıp palavra atanları(biz çiftçiye şöyle destek verdik... böyle destek verdik) alkışlıyorlar çiftçinin durumu iyi diyenlere sesleniyorum çiftçi bugün neden haciz kıskacında artık yeter uyanın uyandırın tepkinizi ortaya koyun

satocan58 link=topic=38876.msg337216#msg337216 date=1297112813' Alıntı:
hayirlisi neyse o olsun gardas. ))) bende askerligi bekliyom. su bedelliyi aradan cikarayim 2012 de herge yetismeye calisacam insallah. aldigimiz belli verdigimiz belli. su an bütün hesaplar türkiyenin daha mantikli oldugunu gösteriyor benim sartlarimla. hakkimizda hayirlisi neyse o olsun. bu arada sen ingiltereyi tercih etmeye bak. avusturayada bisey kalmadi gibi. almanya lafi duyunca kac. isvicre imkanin varsa orasida cok iyi. fransaya gel hic yabancilik cekmezsin.)))) hatta lan bizim memleket burdan iyi dersin bazi yerlerde.
almanyaya gitmem ztn abi ilk tercih ingiltere sonrada tabı avusturya bnm hatun benı bırakmaya nıyetı yok tabi gitmekde sorun abi dil kursuna gitmek gerek faln baya eziyet :)

az yakan çok yakan karıştırmadan 1 dönüm yer için bugday - arpa için giden yakılan mazot

pullukla sürme
kazayagı
dıskaro
tohum ekme
üst gübresi atma
yabancı ot ilacı atma
biçip eve harma döme
ne kadar litre tutar. hesablayın bunu 10 dönüm 100 dönüm yapın ama litre olarak mazot zammı ve destegi arsındaki bağlantıyı görelim.