mazottaki artis hakkinda ne dusunuyorsunuz

Ynt: mazottaki artis hakkinda ne dusunuyorsunuz

hermes link=topic=60347.msg658513#msg658513 date=1354716617' Alıntı:
konuyu güncel tutup sitedeki bütün arkadaşların
görmesini saglamalıyız lütfen tepkisiz kalmayalım
ok-*-s ok-*-s ok-*-s ok-*-s

ahmetgmrgn link=topic=60347.msg658535#msg658535 date=1354719325' Alıntı:
arkadaşlar bu sitenin sahibine mesaj atalım bunun la ilgili bir bölüm açsın
sitenin sahibi derken burdan bahsediyorsan ben yöneticilerden biriyim,böyle bir konu için 'Çiftçi Muhabbetleri' adı altında bir bölümümüz var Tümosan yerine oraya açarsanız bu tarz konuları daha yararlı olur,ben taşıyorum şimdi konuyu.

Çağrı link=topic=60347.msg658545#msg658545 date=1354720695' Alıntı:
sitenin sahibi derken burdan bahsediyorsan ben yöneticilerden biriyim,böyle bir konu için 'Çiftçi Muhabbetleri' adı altında bir bölümümüz var Tümosan yerine oraya açarsanız bu tarz konuları daha yararlı olur,ben taşıyorum şimdi konuyu.
tamam sagol kardeş

arkadaslar usenmeyelim mazot fiyatlrindan sikintimizi belirten iki satir yazi yazalim biraz medeni cesaret

hepiniz birer mail atın cumhurbaşkanına
başbakana
maliye bakanına
tarım bakanına
biz neden mazotu pahalı kullanıyoruz?.verdiğiniz destek sizce yerlimi? avrupaya 1,43 bizde niye 4,5 tl ye satıyorsunuz.?
sitede devamlı konu açık olsa ne olur ki kaç kişi yazacak kim kayle alacak hükümet mi ? bakan mı? basın mı?
hiç de sayfa sayafa konu açık kalmaz.
konuyu eskiye -yeniye taşırlar siyasetin tam ortasına koyarlar kavgalar çıkar ve kilit...........

şurada 40 binden fazla üye var az bir üye degil.kaç kişi devamlı yazıyor çiziyor yorum yazıyor 20 kişi 30 kişi...
herbiriniz okumuş makam ve mevki sahibisiniz bu işin içindesiniz kaçınız başbakana mail attınız.tarım bakanına mail attınız kaçınız.
kimse yazmaz mail de atmaz.bu böyle lafla gider lafla gelir....
yarın seçim olacak kaç kişi mazotu,benzini, gübreyi, ilacı ,satamadıgı ürünleri,arpayı,buğdayı,çektigi resilliği göz önüne getirip oy verecek ki....
aldıgınız sıfır fazili krediyi kaç kişi zamanında ödedi...
kaç kişi halinden memnun kaç kişi ben bu işten kazandım arkadaş diyebilecek kaç kişi...
arpa eken perişan,buğday eken perişan,çekirdek eken perişan ,pancar eken perişan pirinç eken perişan,nohut eken perişan,kaç kişi hakkıyla tarlasına gübre kullanıyor,gaztelerde basında haber üstüne haber çiftçi borçları ertelendi kimin borcu ertelenedi.kim teşvik aldı.elektirik borcunda satılık olan köyler nerde
hayvancılık mı kazandı,tarımın hangi sektörü kazandı...
kazanan tarım kredi-bankalar-tücar,tefeci...galerici kim kazandı ki ...
yaz yaz bitemez ama sizler yine bidaha bidaha desiniz yola devam dersiniz bu iş de burada yazıyla kalır.%60 la bu iş devam eder.............

yazmakla olmuyor diyen arkadaşlar...
madem yazmakla olmuyor ankaraya gidelim bir yürüyüş eylem ne gerekiyorsa işte uyy-*s
izin falan almamız gerekiyormu yoksa ankaraya gidip biber gazı yiyip geri gelmeyek noo-*-s
kaç kişi gelir? hem tanışmış kaynaşmış oluruz...

hermes link=topic=60347.msg658602#msg658602 date=1354728542' Alıntı:
yazmakla olmuyor diyen arkadaşlar...
madem yazmakla olmuyor ankaraya gidelim bir yürüyüş eylem ne gerekiyorsa işte uyy-*s
izin falan almamız gerekiyormu yoksa ankaraya gidip biber gazı yiyip geri gelmeyek noo-*-s
kaç kişi gelir? hem tanışmış kaynaşmış oluruz...
sayfayı konuyu aç kaç kişi isim yazdırır...

bilmiyorum ama bizim çiftçiler.üreticiler,tarımla ugraşan kesim ne derseniz deyin ilk iş oalrak yapanlar battı zaten.ikinci iş olarak yapanlarda da herşey toz pempe...
şuraya erkunt yazalım sayfa dolar.
traktör çekiştirme videosu koy sayfa dolar,
tümosan ikiye bölündü yaz şamataya bak...
sorunumuz var arkadaş derdimiz var de 10 kişide kalır .............

Bu site heryıl toplanti yapmiyomu genelde ankarada oluyo orda bir şeyler yapılabilir bence

köylü link=topic=60347.msg658611#msg658611 date=1354729783' Alıntı:
bilmiyorum ama bizim çiftçiler.üreticiler,tarımla ugraşan kesim ne derseniz deyin ilk iş oalrak yapanlar battı zaten.ikinci iş olarak yapanlarda da herşey toz pempe...
bu memlekette gırtlaga kadar borca batmış olupta yağan yağmuru bile başbakandan bilen çiftçiler var abi hatta o kadar çoklar ki alnı secdeye deyen başbakanımız oldugu için ve kişi başı gelirimiz 18000 dolar oldugundan olsa gerek bence 10 kişi bile çıkmaz çıkanlarada ananıda al git denir sorun çözülür aynı günün akşamında stv de ergenekoncular tarım sektörüne darbe yaparken süçüstü yakalandı diyede manşet oluruz...

köylü link=topic=60347.msg658611#msg658611 date=1354729783' Alıntı:
bu konu hakkında birşey yapmamiz Lazım ve bunu sanal alemde başlatabiliriz sanal alemde birşeyler yapalım derseniz hertürlü elimden geleni yaparım

Arkadaşlar bu sadece bizim gibi ciftcilerin sorunu değil bu bütün Türkiyenin sorunu bugün ülkemizinin ekonomisinin vergiye bağlı olmasından dolayı mazot fiyatlarının vergiye göre artması sadece bizi ilgilendiren bir şey değil bu olaydan bizim gibi rahatsız olan bir çok insan var nedense bunu bizim gibi dile getirmiyolar.

ahmetgmrgn link=topic=60347.msg658622#msg658622 date=1354730648' Alıntı:
Bu site heryıl toplanti yapmiyomu genelde ankarada oluyo orda bir şeyler yapılabilir bence

nezaman olacak bu toplantı bilginiz varmı?

ahmetgmrgn link=topic=60347.msg658643#msg658643 date=1354733293' Alıntı:
Arkadaşlar bu sadece bizim gibi ciftcilerin sorunu değil bu bütün Türkiyenin sorunu bugün ülkemizinin ekonomisinin vergiye bağlı olmasından dolayı mazot fiyatlarının vergiye göre artması sadece bizi ilgilendiren bir şey değil bu olaydan bizim gibi rahatsız olan bir çok insan var nedense bunu bizim gibi dile getirmiyolar.
turkiyenin bir gercegi mazotun pahali olmasi ,;hangi iktidar gelirse gelsin bu ulkede mazot pahali olacak cunku bu bir hem vergi kaynagi hem petrol ithalati cari acigin en onemli sebeplerinden ,gelir ve kurumlar vergisinden herkes kacrdigi icin devlet yeterli vergiyi toplayamiyor kdv ve otv vergileri bu yuzden koyuldu hicbir iktidar bundan biranda vazgecemez ancak tedrici olarak gelir vergileri artmaya basladikca otv kalkar kdv duser vs. herkes icin mazotun ucuzlamyacagina gore bizim amacimiz havacilik ve denizcilik sektorundeki indirimin tarim sektorunde de uygulanmasini saglamak

nabolant link=topic=60347.msg658671#msg658671 date=1354737123' Alıntı:
turkiyenin bir gercegi mazotun pahali olmasi ,;hangi iktidar gelirse gelsin bu ulkede mazot pahali olacak cunku bu bir hem vergi kaynagi hem petrol ithalati cari acigin en onemli sebeplerinden ,gelir ve kurumlar vergisinden herkes kacrdigi icin devlet yeterli vergiyi toplayamiyor kdv ve otv vergileri bu yuzden koyuldu hicbir iktidar bundan biranda vazgecemez ancak tedrici olarak gelir vergileri artmaya basladikca otv kalkar kdv duser vs. herkes icin mazotun ucuzlamyacagina gore bizim amacimiz havacilik ve denizcilik sektorundeki indirimin tarim sektorunde de uygulanmasini saglamak
tamam vergı verılsın cark boyle doner ama işte o ama işi bozar mücevharatın ötv sını kaldır kdv sını /8 e ındır ee ben taktore bınıp tarlaya ındıgım zaman ötv(özel tuketım vergısı) odeyecegım oylemı adaletsızlık zaten burada baslıyor

nabolant link=topic=60347.msg658671#msg658671 date=1354737123' Alıntı:
bu dedign şey imkansiz zaten ülkemize gelen petrolün çoğunluğunu ciftciler alıyo eğer o dediğini yaparlarsa bir gelir elde edemezler ama herşeyi özelleştirmeyi bırakirlarsa böyle bir sorun yaşanmaz en kötüsünden 4 tl ye mazot almayız

kazanca göre vergi alınamıyor.mazotu çok kullanan çok ödüyor.adamın kirada 50 dairesi olsun.hiç mazot yakmaz..örneğin ufak çiftçi her yıl enaz bir traktör parası mazota para veriyor. benim 1 kilo buğdayı üretirken mazotla ve diğer girdilerden devlete verdiğim vergi belki de %50.. devlet dışardan buğday alırken %50 vergi alamıyor. kendi çiftçisinin derisini yüzüyor.dışarıdan gelen malı üreten çiftçi daha avantajlı oluyor.rakamlar örnekleme ama herkes söylemek istediğimi anladı sanırım.