Ynt: me 9000 slajda jd ile
Cihan_özece link=topic=61559.msg684011#msg684011 date=1357927749' Alıntı:
ceya sana katılmıyorum.kubotanın arkasındaki makina 0 bi fimaks.daha yeni kullanılmaya başlamış.
benim 8175 in arkasındakı makina eski kullanılmış yıpranmış jx100 ü kesen bir makınadır.
siz kötü olduğu zaman hemen millete yok şunun değeri yok bunun hesaplanması diyorsunuz.kaç kişi bu değerleri hesaplayıpta traktörlerinin arkasına ekipman almakta.illaki kubota nın üstünlüğünü sürdürmeye devam ediyorsunuz kuyruk mili gücünde.
cihan_özece ben senin traktörün kötüdür demiyorum yada performansı düşüktür demiyorum dikkat et net gerçekleri söylüyorum sen nasıl izmirden bakıp adana-mersindeki makinanın içini görüp makina sıfır diyebilirsin ki.. adanada senede 3 defa mısır yetiştirilebiliyor yani üç sezonluk ürün..birde slaj makinasından çıkan ses aşikar.. ben mühendisim işin hesabına bakarım makinalar fizik kurallarına göre dizayn edilirler ölçümleri yapılır v.s. yani 75bg makina ile 95bg makinayı karşılaştırmak mantıklı degil bunu kabul et traktörünün performansı cok güzel ama asla markası ne olursa olsun tutupta 20bg buyuk bi traktörle karşılaştırma .jx100 ünde aynı şekilde kuyruk mili güçü en az 8175 ten 20bg fazladır onu kesen makinayi 8175 in randımanlı kullanması mucizedir...
şimdiki traktörlerin hiç biri kötü degildir ama bazıları verimlidir,sağlamdır,teknolojiktir ,konforludur ,az yakıt yakıyordur v.s. böle ayrılır birbirinden.. her markanın üstün yönleri olabilir.. slaj işinde iki traktörü karşılaştıracaksan aynı makina ile aynı tarlanın slajında deneyerek karşılaştırabilirsin.. sırabagımsız slaj makinası 90bg üstü traktörler içindir.. bence sende traktöründe kullanma onu ömrünü yeme traktörün aşırı zorlanacaktır boylu mısırda.. bizim burada tek sıralı makinayı a85 valtraya bağlamışlardı o bile zorlanıyordu tabi arkada römorkta takılıydı..
şimdi traktörünün güçüne göre ekipman almıyorsa bi çok kişi hata ediyor sonra traktörü arızada yapar kırılırda bölünürde her ekipmanın katalogunda yazar nekadar güç gerekli oldugu.. aynı şekilde traktörlerin kullanma klavuzlarındada hangi ekipmanların uygun olacagı yazılır. zaten bu talimatlara uymazsa çifçi kendisi zarar eder..
ayrıca verdigim test sonuçları tarafsız kurumların testleridir.. ben tutupta o testleri yapmadım traktörlerin kuyruk mili güçleri neyse o degerleri verir.. tutupta slaj makinasına baglayınca traktörün güçü artmaz yada azalmaz o testlerdede dinamometreye baglıyorlar traktörü oda aynı direnci gösteriyor ve ölçüm yapılıyor.. testler ve degerler elimizde olan en objectif degerlerdir bunlar üzerinden konuşmam dogal degil mi..