Arkadaşlar 30 dekar mera var 4 dekarını bilmeden sürmüsüz cezasını ödedik şimdi babam hepsini süreceğim diyor nasıl olsa cezasını öderim diyor mera sürme hapis cezası var diyorum anlatamıyordum nasıl ikna ederim babamı
bulunduğunuz il ilçe tarım müdürlüklerindeki mera komisyonu başkanı ile görüştürerek ikna edebilirsiniz.Arkadaşlar 30 dekar mera var 4 dekarını bilmeden sürmüsüz cezasını ödedik şimdi babam hepsini süreceğim diyor nasıl olsa cezasını öderim diyor mera sürme hapis cezası var diyorum anlatamıyordum nasıl ikna ederim babamı
İlce tarım var oraya görüreyim bari yoksa başıma bela çıkacak gibibulunduğunuz il ilçe tarım müdürlüklerindeki mera komisyonu başkanı ile görüştürerek ikna edebilirsiniz.
tamamını geç 4 dönümü 2. kez sürdüğünüz zaman adli işlemler başlar aman dikkat.İlce tarım var oraya görüreyim bari yoksa başıma bela çıkacak gibi
Abi birisi girmiş aklına işte 4 dekara 3.500 tl ceza geldi ama kaç yıllık biliyorumtamamını geç 4 dönümü 2. kez sürdüğünüz zaman adli işlemler başlar aman dikkat.
Baban kaç yaşında.Arkadaşlar 30 dekar mera var 4 dekarını bilmeden sürmüsüz cezasını ödedik şimdi babam hepsini süreceğim diyor nasıl olsa cezasını öderim diyor mera sürme hapis cezası var diyorum anlatamıyordum nasıl ikna ederim babamı
Ceza ödediyseniz önceden de vukuat olması lazım ilk seferde ceza ödediyseniz itiraz edin bence. 3. seferde hapis cezası var neden ısrar ediyor ki. Aklına girenin niyetinden şüpheliyim..Arkadaşlar 30 dekar mera var 4 dekarını bilmeden sürmüsüz cezasını ödedik şimdi babam hepsini süreceğim diyor nasıl olsa cezasını öderim diyor mera sürme hapis cezası var diyorum anlatamıyordum nasıl ikna ederim babamı
Dedemin küçük bir tarlası vardı yarısı meraymış dedem ölünce babaanneme ceza geldi 10 dekar yer 3.500 tl cezasını halam ödeyince halama verdik orayı şimdi halam meranın parselini çıkartmış hepsini sürelim nasıl olsa cezasını öderiz diyor ve 30 dekar yer üstelik içinde bir de yörük çadırı var çok karışık bir durum canım sıkılıyor başlarına birşey gelecek diyeCeza ödediyseniz önceden de vukuat olması lazım ilk seferde ceza ödediyseniz itiraz edin bence. 3. seferde hapis cezası var neden ısrar ediyor ki. Aklına girenin niyetinden şüpheliyim..
hazine ve tapulama harici yerlerdir onlar. mera hiçbirşekilde sürülemez üzerine taşınmaz yapılamaz. katı kuralları vardır.Herkes adli işlem demiş ama çevremizde de sürüp ekenler var şikayette var ama bişey oldugu yok
Bos kalan yerler hazine dimi mera degilBizim köyde de toplulaştırma oldu bu sene Muhtar ve takımı 4-5 kişi köyde 400-500 dönüm yeri sürdüler kimde ne var neresi boşta kaldı hepsini takip etmişler mesela a bölgesi benimdi bana b yi verdiler a nın boşa düştüğünü bildikleri için heryeri işgal ettiler kaymakamlığa cimere heryere şikayet ettik ama bişey olduğu yok tabi bu sene ilk senesi yaza belli olacak kaymakamlık mahsul dönemi geçsin hepsini alacağız diyor ama bu bile yanlarına kar kaldı
Evet hazine ama oda böyle işgal mantığı ile yasak diye biliyorum aynı kapsama girmesede millet birbirini vuracaktı sen mi ben mi diye sonuc tutanın elinde kaldı sıfır yaptırımBos kalan yerler hazine dimi mera degil
Hazine yeriyse hazineye kirasını öderler 10 sene sonrada mal olarak alırlar eskiden böyleydi 2006 da bende 30 sene işlediğimiz yerleri aldıkEvet hazine ama oda böyle işgal mantığı ile yasak diye biliyorum aynı kapsama girmesede millet birbirini vuracaktı sen mi ben mi diye sonuc tutanın elinde kaldı sıfır yaptırım
Hazine mi meramı tam bilmiyorum ama öyle birşey burda olsa suistimal edecek çok insan var artık kiraya veriliyor galiba hazine arazileriHazine yeriyse hazineye kirasını öderler 10 sene sonrada mal olarak alırlar eskiden böyleydi 2006 da bende 30 sene işlediğimiz yerleri aldık
Parsel sorgudan bak mera ise yazar zatenHazine mi meramı tam bilmiyorum ama öyle birşey burda olsa suistimal edecek çok insan var artık kiraya veriliyor galiba hazine arazileri
Hazineninse vergi dairesine yatıyorsu para eakiden şimdi bankaya olmalı 10 yıl işleyen isterse dilekçe ile albiliyordu %25 peşin kalanı 3 yılan eşit miktarda 3 ay ara ile ödeniyordu köyüm garnizon askeri tatbikat bölgesi geçiyor zor satıldı eskiden asker gelir yaz kış tatbikat yapardı tarlalara biraz zarar olurdu bazı tank mevzileri tarla içlerindeydi çıkarken muhtarlığa uğrayıp zarar varsa öderdi artık askerde göremiyoruz kalmadıHazine mi meramı tam bilmiyorum ama öyle birşey burda olsa suistimal edecek çok insan var artık kiraya veriliyor galiba hazine arazileri
öncelikle bilmeden mera nasıl sürülür anlamadım..adı uzerınde mera. o köydeki hayvancılık yapan kişi hayvanlarını nerede otlatacak, meralar sürülürse...herşeyden önce kul hakkına giriyor babanız,.ve ikinci sürmenizde inanın köylüde rahat bırakmaz anında şikayet ederler, gerekçeleride şudur: biz sürmesini bilmiyormuyuzda bu adam sürüyor kendini ne zannediyor diyeceklerdir..merayı ilk sürmende para cezası alırsın ve orayı bırakırsın..sen istersen ilk defa bu sene sürdüm de, bu ceza ise geriye dönük 5 yıl olarak hesaplanır.bırak tekrar sürmeyi cezayı ödeyip bıraktırılan yeri ekersen bile tabiri caizse adamı öttürürler,direk hapis cezası alır ve bu hapis cezası ertelenemez ve paraya çevrilemez...hapis cezasının yanında ise 2ci kez oldugu için hatırı sayılır birde para cezası alır....artı birde merayı eski haline getirmek zorundadır..yani sürdük cezayı ödedik kalsın öyle yok,oraya mera tohumu ekerek otlandırmakla mükelleftir..mera köy otlak arazini işgal ediyorsun demektir ve kanunen yaptırımları çok ağırdır...gidip başkasının tarlasını sürse daha az ceza alır inanki. ama hazine ise sıkıntı olmaz her yıl kirasını öder ve 10 yıllıgına kiralar ekmeye devam eder ve 10 yılın sonunda satın alma hakkına sahip olur.....merayı anında bıraksın sakın öyle bir delilik yapmasın direkt cezaevinde bulur kendini.....parsel sorgudan bakın tarlanız orada ölçülü biçili gözükür,yan tarafın meramı hazinemi oldugu gözükür...hiç bişiy bilmiyorsanız tapu kadastroya gidin onlar size ölçüp biçip şurası dizin derler...
aynı şey bizim köydede oldu herkez tarlasına meraları kattı, sonra bir şikayet oldu adamlar geldi janrdarma falan ölçtüler biçtiler,kaç dekar yer sürmüşün geriye dönük 5 yıldan hesaplayıp cezaları kestiler sonra herkez bıraktı...baban gibi inat edip tekrar süren 2 kişi hapis yattı ve yanısıra ikinci ödediği ceza ise meranın yanındaki kendi tarlasını satsa kurtarmaz denilecek durumda bir paraydı...sakın deyim kanunla devletle inatlaşılmaz kardeşim ( Bu yazımı babana aynen oku) ama baştan söyle hadi len ordan falan diye küfretmesin![]()
![]()